Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Iz tabora zasedbe Skid Row sporočajo, da so se razšli z vokalistom Erikom Grönwallom. Grönwall je bil član banda od leta 2022, vzrok prekinitve sodelovanja pa naj bi bile zdravstvene težave pevca. Na vokalih naj ga bi za nekaj prihajajočih nastopov zamenjala Lizzy Hale (Halestorm).

11. 3. 2024

Po tem, ko so Dickless Tracy na nedavnem koncertu v kamniški Kotlovnici samo bežno predstavili novega pevca, se je zasedba ta konec tedna na Facebooku uradno predstavila kot kvartet. Band torej zdaj sestavljajo (na sliki od leve proti desni): Jernej Rejc (bas), Tomi Cepanec (kitara/vokal), Vid Fekonja (vokal) in Ivan Cepanec (bobni).

Avtor fotografije je K. Kalin.

12. 2. 2024

Italijanski death metalci Ulvedharr so sporočili, da so našli novega pevca, ki bo zamenjal Arka Nattliga Ulva, ki je leta 2011 ustanovil band. Na vokalu se jim je pridružil Diego Maestri. Poleg tega band sporoča, da snema naslednika lanskega albuma Inferno XXXIII.

Avtor fotografije je Fabio Betelli.

23. 1. 2023

Velenjčani Inmate sporočajo, da »so že globoko v fazi priprave novega studijskega izdelka, že 6. po vrsti. Nedavno izdani videospot No Time To Die je namreč zaključil obdobje še vedno aktualnega albuma The Salt, ki je izšel leta 2021. Novi album, katerega izid je predviden za leto 2024, bo nosil naslov Let the Dead Bury Their Dead. Vseboval bo 10 skladb. Fantje ne skrivajo, da bo novi album najtežji do sedaj, saj se stilsko vračajo k deathmetalskim koreninam, ki so bile najbolj prisotne na prvencu Free At Last ter drugemu albumu Tree Of Life. Posledično bodo na albumu spet prevladovali growl in scream vokali, zato so se pri Inmate odločili k sodelovanju povabiti dodatnega pevca, ki bi pokril ta segment vokalov pri produkciji. Vse interesente vabijo, da skupino kontaktirajo na email info@inmate-band.com. Kljub predvidenemu izidu naslednje leto lahko kakšen single pričakujemo že letos.«

3. 11. 2022

To soboto bodo v studiu Basement z Aleksom Škofljancem, enim izmed producentov v Negligence studiu, obravnavali vse aspekte in trike petja v studiu. Kako kot producent ali engineer izvleči maksimalni performance iz pevca v studijskem okolju? Kako si pripraviti studijski prostor, zvok in miselnost, ki lahko naredijo razliko med negativno in pozitivno studijsko izkušnjo? Vse to in še več v soboto ob 16.00 uri na Dunajski 367.

Na brezplačno delavnico se prijavite prek cmccrnuce@mladizmaji.si ali pa se v soboto preprosto oglasite v naših prostorih.

5. 10. 2022

Nemški folk metalci Equlibrium sporočajo, da so se razšli z vokalistom Robertom Dahnom. Zasedba še sporoča, da bodo vsi napovedani koncerti odigrani, ni pa sporočila, kdo bo prevzel vlogo pevca.

23. 9. 2022

Danes je pri založbi Roxx Records izšel prvenec Američanov Seventh Servant z naslovom The Tree of Life, ki prinaša naslednje komade:

Revelation
The Almighty One
Forevermore
Tree of Life
Whitestone
Jezebel
Open door
Dialogismos

Band sestavljajo vokalist/kitarist John Greely (ex-Iced Earth), kitarist Miah Lajeunesse, basist Ginger Sizemore in bobnar Shawn Walker, na singlu Jezebel pa lahko slišite še enega bivšega pevca Iced Earth, Tima »Ripperja« Owensa.

9. 8. 2022

Beloruski simfonični gotičarji Belle Morte so izdali single Krew. Pri snemanju je zasedba želela prikazati bližino treh jezikov in treh kultur, zato je k sodelovanju povabila tudi poljska in ukrajinska pevca Ado Rusinkiewicz (Hethet) in Alexa Pilkevycha ter Yaroslava Dzhusa, da posname banduro, tradicionalni ukrajinski ljudski instrument.

25. 3. 2022

Erik Grönwall (ex-H.E.A.T.) je novi frontman skupine Skid Row. Band z Erikom že snema album z naslovom The Gang's All Here, ki bo izšel 14. oktobra.

12. 1. 2022

Tako pravijo death metalci Sign of the Devil:

»S Sign of the Devil iščemo novega vokalista. 1 EP (Destructive Cataclysm, op. a.) je že izdan, za sabo imamo že neki koncertov, veliko jih še pa pride. Iščemo resnega člana, leta niso pomembna, vaje potekajo v Postojni, večinoma ob nedeljah. Vaje so v kontejnerju, za kontakt lahko kontaktirate kakšnega člana benda ali skupino.«

23. 8. 2021

Gorjanec in Šujo sporočata: »Ta teden, od 23. do vključno 29. avgusta, vas na Radiu Bob vabimo k poslušanju tematskega tedna, posvečenega legendarnim Judas Priest.

Staroste heavy metala namreč letos obeležujejo kar nekaj okroglih obletnic, med drugimi 70. rojstni dan ikoničnega pevca Roba Halforda, mi pa smo v okviru našega tematskega tedna opravili tudi ekskluzivni intervju z edinim še preostalim originalnim članom v bandu, basistom Ianom Hillom!

Zvočne izseke iz intervjuja boste tekom tedna lahko ujeli v etru Radia Bob ter v sredo, 25. avgusta, ob 21. zvečer v metal oddaji Težki časi, celoten pogovor pa bo že jutro zatem, preveden v slovenščino, objavljen na Paranoidu!«

1. 2. 2021

Štajerci Decatholicize, ki so danes izdali svoj dolgometražni prvenec Remains of Dominance, so po snemanju tega ostali brez pevca. Jure Vandur (na sliki skrajno levo) je z zasedbo posnel album do konca, nakar so se njihove poti ločile. Četverica zdaj išče novega pevca, ki bi bil pripravljen z njimi ustvarjati nove viže melodičnega death metala. Vsi zainteresirani lahko pišete bandu preko njegovega Facebook profila.

6. 11. 2020

Štajerski death/thrash metalci Decatholicize so sredi dela za svoj debitantski studijski album. Snemanje je prevzel bandov stari znanec Matic Mlakar v svojem studiu The Kraken Productions, kmalu pa bo tudi vse pripravljeno za miks ter mastering, ki ga bo izvedel Dražen Kecman iz Banjaluke (Cirith Ungol Music Studio). Za band dolgo pričakovani album bo nosil naslov Remains Of Dominance, na njem pa bodo naslednji komadi:

God Ends Here
Take Our Souls
Demon Divine
Isotope 235
Down To Four Men
Retribution Awaits Us All
Life Imprisonment
Doomsday Machine
Remains Of Dominance

Obenem bo snemanje albuma tudi zadnje dejanje z dosedanjim pevcem Juretom Vandurjem, zato band, ki ga sestavljajo še Mladen Buletinac (ritem kitara), Jošt Skale (lead kitara), Leon Pondelak (bas kitara) in Alen Breber (bobni), ob tej priložnosti vabi k sodelovanju pevca, ki bi se videl v Decatholicize in prevzel vlogo frontmana. Vsi zainteresirani lahko kontaktirate band preko njegovega profila na Facebooku.

V zvezi z albumom pa band še sporoča, da zaradi trenutne situacije datum izdaje še ni znan, vsekakor pa bo ta ugledal luč sveta drugo leto, ko se stvari umirijo.

6. 4. 2020

Mariborski death/thrash metalci Decatholicize so v obdobju priprav materiala za snemanje albuma ostali brez ključnega člana banda. Čeprav je dosedanji pevec Jure zagotovil, da bo band zapustil po snemanju novega ploščka, si Decatholicize želijo dobiti zamenjavo čim prej. Zasedba ima namreč že kar nekaj zagotovljenih koncertov, a se zaradi trenutne situacije ne ve, kdaj bodo ti izvedeni. Zato vabijo vse talentirane in sposobne vokaliste, ki bi bili pripravljeni prevzeti vlogo pevca v kultnem bandu, da jim pišejo preko e-pošte (decatholicize.band@gmail.com) ali pošljejo zasebno sporočilo preko družbenega omrežja Facebook. Starost ali kraj bivališča nista pomembna, saj je možno danes veliko narediti tudi na daljavo. Kandidat mora imeti zgolj talent in voljo, ostale stvari pa so pri Decatholicize zagotovljene.

Avtorica: Tina Urek
19. 7. 2019

Spodaj si lahko ogledate kratek portret legendarnega pevca Uda Dirkschneiderja (U.D.O., ex-Accept), v katerem lahko vidimo tudi našega Tilna Hudrapa.

Avtor Noel Auch o svojem dokumentarcu pravi: »Moj portret je namenjen predstavitvi Uda Dirkschneiderja, kot sem ga doživel in spoznal, ter kako vpliva na svoje oboževalce in sodelavce. Moj cilj je bil to poudariti tako v dokumentarnem kot na umetniškem področju. Značilne lastnosti Uda morajo biti prepoznavne občinstvu. V ospredju so morale biti edinstvene značilnosti in posebnosti njegove osebnosti. Zame je bilo pomembno, da se nisem osredotočil samo na znana dejstva in bistvenine točke njegove življenske poti.«

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana