Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 3. 2022

Alternativna glasbena skupina IngoA je posnela videospot za pesem Happy Pills s svojega prvenca It's All Wrong, ki je bil posnet v klubu/studiu Trainstation v Kranju.

2. 2. 2022

Alternativna glasbena skupina IngoA v svoji glasbi meša metal, punk, reggae in rock, trenutno pa se predstavlja s pesmijo Happy Pills, s katero napoveduje album It's All Wrong.



Zasedbo IngoA tvorijo znani obrazi slovenske alternativne glasbene scene: Darjan Kruševac (TNT, Aktivna Propaganda, Trainstation SubArt), Gašper Gantar (Srečna mladina, Red Five Point Star, Obduction ...) in Aleksandar Kotnik (ex Elvis Jackson, The Stroj, Strojmachine). Album It's All Wrong bo izšel 22. februarja, prednaročila pa so že možna na Bandcampu. Album je v post produkciji obdelal Matej Gobec (Laibach, Lim smrad in žila ...), posnet pa je bil v klubu/studiu Trainstation v Kranju.

23. 12. 2021

Italijanski psihedelični stoner rock kvartet Deep Valley Blues, v katerem so se zbrali sedanji in nekdanji člani Bretus, Dripping Sin, Bad Trip, Amorphead in Emily Witch, je prejšnji teden pri založbi The Swamp Records izdal nov studijski album z naslovom III, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Epitaph (Noir Ballad)
Bronco Buster
Malley O’ Mucy
Smokey Mountain Woods
Phobos
Talisman
Pills Of Darkness
Maschere
Sun Of The Dead
Epitaph (Reprise)
Mum Darkwoods

9. 12. 2021

Poljska psihedelična prog rock zasedba Gallileous je nedavno za Prog Metal Rock Promotion izdala nov studijski album z naslovom Fosforos, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Nekoč močno povezani s poljsko doom metal sceno se Gallileous zadnjih nekaj let usmerjajo k space rocku, prog rocku in psihedeličnemu rocku 70. let, saj skupino večkrat opisujejo kot mešanico Hawkwind, Blues Pills in Budgie. Preobrazba se je pričela s prihodom nove pevke Anne Pawlus, ki se jim je pridružila leta 2015.

Tracklista je sledeča:
Golem
The Groke
Frankenstein
Fosforos
An Invisible Man
Bakeneko
La La Land
The Basilisk
Ja Monster

17. 11. 2021

Švedski heavy blues rockerji Blues Pills so objavili živo verzijo priredbe rock klasike Wild Horses, ki jo v originalu izvaja skupina The Rolling Stones.

Blues Pills so vokalistka Elin Larsson, kitarist Zack Anderson, bobnar André Kvarnström in basist Kristoffer Schander.

29. 10. 2021

Italijanska psihedelična stoner rock zasedba Deep Valley Blues je po Malley O' Mucy razkrila še drugi single Pills Of Darkness s prihajajočega albuma z naslovom III.

Deep Valley Blues iz Kalabrije sta ustanovila basist/vokalist Giando Sestito (Bretus, Dripping Sin) in kitarist Umberto Arena (ex-Bad Trip), katerima sta se potem pridružila še drugi kitarist Alessandro Morrone in bobnar George G La Fayen (oba ex-Amorphead, ex-Emily Witch). Na novem albumu kot glasbena gosta sodelujeta tudi Marco Veraldi (Bretus, Lunar Swamp) in basist Francesco Merante.

13. 8. 2021

The Picturebooks na ogled ponujata še svež videospot za single Too Soft To Live And Too Hard To Die, v katerem poleg vokalistke Elin Larrson iz skupine Blues Pills gostujeta še Ryan Sinn (The Distillers) na basu in Sven Pollkötter (Taumel) na bobnih. To je obenem tudi zadnji single z njunega novega albuma The Major Minor Collective, ki izide 3. septembra pri založbi Century Media Records.

21. 7. 2021

The Picturebooks predstavljata videospot za najnovejši single Catch Me If You Can, v katerem se jima je na gostujočih vokalih pridružil Chris Robertson iz skupine Black Stone Cherry. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom The Major Minor Collective, ki bo izšel 3. septembra pri založbi Century Media Records.

Na albumu poleg Robertsona sodelujejo tudi The Well, Neil Fallon (Clutch), Dennis Lyxzen (Refused, INVSN), Lzzy Hale (Halestorm), Elin Larsson (Blues Pills), Jon Harvey (Monster Truck), Erlend Hjelvik (Hjelvik, ex-Kvelertak) in drugi.

8. 6. 2021

Lucifer predstavljajo najnovejši single Gone With The Wind Is My Love, na katerem se jim je pridružila pevka Elin Larsson iz skupine Blues Pills.

Single je na voljo na vseh digitalnih platformah in kot 7" vinil, ki poleg že omenjene priredbe Rita And The Tiaras na B-strani prinaša še koncertno verzijo skladbe Cemetery Eyes, posneto lani na Century Media Isolation Festivalu.

11. 5. 2021

Lucifer napovedujejo nov 7" single, na katerem se jim je pridružila pevka Elin Larsson iz skupine Blues Pills.

Skupina je za to priložnost predelala klasiko Gone With The Wind Is My Love iz 60. let, ki jo v originalu izvajajo Rita And The Tiaras, medtem ko so na B-stran uvrstili koncertno verzijo Cemetery Eyes, posneto na Century Media Isolation Festivalu 2020. Single bo v fizičnem in digitalnem formatu luč sveta ugledal 4. junija.

Tracklista je sledeča:
A1. Gone With The Wind Is My Love (feat. Elin Larsson)
B1. Cemetery Eyes (live)

5. 11. 2020

Južnoafriška stoner rock zasedba Ruff Majik je prejšnji teden pri založbi Mongrel Records izdala svoj tretji studijski album z naslovom The Devil's Cattle, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu.

The Devil's Cattle prinaša naslednje skladbe:
All You Need Is Speed
Swine Tooth Grin
Shrug Of The Year
Heart Like An Alligator
Gregory
The Devil's Cattle
Jolly Rodger
Who Keeps Score
Lead Pills And Thrills
Trading Blows
Born To Be Bile (feat. Vincent Houde)
God Knows
Hymn No. 5

30. 9. 2020

Južnoafriški stoner rockerji Ruff Majik so po animiranem Who Keeps Score objavili še videospot za skladbo Lead Pills And Thrills. Gre za tretji single s prihajajočega albuma z naslovom The Devil's Cattle, ki bo izšel pri založbi Mongrel Records.

Ruff Majik so do nedavnega delovali kot trio, po priključitvi dveh novih članov pa skupino sestavljajo Johni Holliday (kitara, vokal), Cowboy Van (kitara, bas, klaviature), Jimmy Glass (bas, kitara), Evert Snyman (kitara, vokal, klaviature) in Benni Manchino (bobni).

26. 8. 2020

Švedski psihedelični rockerji Blues Pills na ogled ponujajo videospot za najnovejši single Rhythm In The Blood s studijskega albuma z naslovom Holy Moly!, ki je izšel pretekli petek pri založbi Nuclear Blast Records.

13. 7. 2020

Blues Pills so posneli videospot za skladbo Kiss My Past Goodbye, tretji single s prihajajočega albuma Holy Moly!, ki bo izšel 21. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

15. 6. 2020

Blues Pills so najavili nov datum izida njihovega tretjega studijskega albuma z naslovom Holy Moly!, ki bo zaradi korone pri založbi Nuclear Blast Records tako izšel 21. avgusta.

Holy Moly! prinaša naslednje skladbe:
Proud Woman
Low Road
Dreaming My Life Away
California
Rhythm In The Blood
Dust
Kiss My Past Goodbye
Wish I'd Known
Bye Bye Birdy
Song From A Mourning Dove
Longest Lasting Friend

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana