Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 2. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Dva dni po pustnem torku vas Kadilnica of Death 15. februarja vabi na »pustni četrtek« s tribute skupino švedskega fenomena Ghost, ki nastopa pod imenom Ghost B.C.E. in nam bo v Orto Baru pričarala karseda pristno vzdušje nesvete maše.

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.«

Avtor: Gorjanec
28. 2. 2017
Tegla se prenažira s krofi in sporoča:
 
Kljub temu, da je pustni torek, ne bomo rolali klasičnih in predvidljivih bendov a la KISS, Slipknot, Ghost itd. Ker imamo cel kup drugih novosti.

Najprej se oddolžimo Angležem Eater Of Man, modernim death metalcem, za katere je zadnjič zmanjkalo časa. Sledijo post ekstremneži Archivist z novo plato, za njimi pa oddajo obrnemo v kratke in sladke komade klasičnih grinderjev Full Of Hell ter aktualnih d-beat bastardov Nihilatör.


Nato napovedujemo ukrajinske Jinjer, ekstremneže, ki se vračajo 19. maja v Ljubljano, sledijo težaki Unearthly Trance z novo plato, nato pa rolamo komad iz zastonj prek Bandcampa dosegljive mojstrovine ameriških tehničarskih death metalcev Embryonic Devourment, ki so slab teden nazaj žgali v Ljubljani.


Zgodovino in epski death metal povezuje nov album kataklizmičnih Ex Deo, potem pa je čas za novo plato eksotičnih death metalcev (iz Indije, torej) Demonic Ressurection, katerim bodo družbo delali prav tako death metalski Gorephilia ter tehničarji Human.


Malce blekkerski bomo z Misanthropic Existence, old skul death metalski s Hostis, za konec pa imamo še ameriške brutalce Polterchrist, prav tako z novo plato. 


Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.

Ivan Cepanec

24. 2. 2017

PLC je ime zaklonišča v Kranju, ki je dom sedmim bendom, neformalni šoli programerstva ter številnim drugim kreativnim dejavnostim. Kolektiv, ki šteje približno 30 različno poraščenih glav, se konstantno trudi, da bi izboljšal svoje delovne prostore in dvignil nivo kvalitete današnje gorenjske alter scene. V letu 2016 je kolektiv ustanovil društvo, KUD Denktimes, preko katerega sta najstarejša benda Placa, Didge in Armaroth, izdala albuma, v letu 2017 pa lahko pričakujete nove izdaje nekaterih mlajših bendov in veliko število koncertov.

Ampak ustvarjanje, produciranje in hkrati še krepitev delovnih prostorov in opreme ni poceni, zimska britvica in posledična potreba po ogrevanju pa samo še bolj stiska denarnice teh ustvarjalnih fantov in deklet - zato so se odločili organizirati benefit koncert z imenom PLC Fest, ki bo jutri zvečer v klubu Trainstation SubArt. Na dogodku vam bodo predstavljeni skoraj vsi glasbeni projekti Placa, denar iz vstopnic pa bo šel za zimski poračun, ter za krepitev vadbenih in delovnih prostorov.

Na dobrodelnem koncertu bodo tako nastopili Armaroth (na fotografiji), Didge, Nature, Amalgam, Sen, Mutism in Noč, za zaključek pa sledi še pustni after s hišnimi didžeji in največjimi uspešnicami 80-ih in 90-ih let.

Časovnica:
19.00 - vrata
19.20–19.50 – Noč
20.00–20.30 – Mutism
20.40–21.10 – Sen
21.20–22.00 – Amalgam
22.10–22.30 – Nature
22.40–23.30 – Didge
23.40–00.30 – Armaroth
00.30–03.00 – pustni after

4. 3. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Le še dobri trije meseci nas ločijo do zaključka druge sezone metal večerov Kadilnica Of Death, zato vas opominjamo, da imamo za vas pripravljenih še kar nekaj odličnih koncertov! Marec se bo začel udarno s thrash artilerijo Panikk in premiernim nastopom zasedbe Big Bad Wolf. Teden zatem bo vzdušje bolj hardrockersko, saj bo skupina Pelhan praznovala svojo prvo obletnico delovanja. Nekoliko bolj ga bomo spet zažagali konec meseca, saj smo vam zaradi velikega interesa in prezabasanega urnika pripravili ekstra soboto z Use Less, ki se bodo prvič predstavili z novo vokalno močjo na čelu. Eden od vrhuncev sezone bo zagotovo skupni koncert dveh izmed najbolj popularnih slovenskih metal zasedb, Sarcasm in Metalsteel, ki bosta nastopili aprila v okviru tradicionalnega Orto Festa. Čeprav smo maja načeloma nameravali že zaključiti koncertno sezono, tudi takrat ne bomo lenarili, saj imamo v planu še nekaj koncertov, ki pa še niso javno objavljeni. Poleg tega se obeta še Metal Bolšjak, danes zvečer pa ste vabljeni tudi na Pustni Glam Night

Spored pomladanskih KOD koncertov:
6. 3. 2014 – Panikk & Big Bad Wolf
13. 3. 2014 – Pelhan
29. 3. 2014 – Extra Sobota: Use Less
10. 4. 2014 – Sarcasm & Metalsteel
/J.G./

Avtor: Gorjanec
25. 2. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Dragi privrženci razvratnega rocka, '80s-nostalgiki in ljubitelji odštekanih oprav, čez točno en teden tudi letos za vas v Kadilnici Of Death pripravljamo ekstra večer na pustni torek, 4. marca! Pustni Glam Night bo potekal v znamenju maškar in vrnitve v ekstravaganco glam metala od 21h pa vse do 4h ponoči. Tovrstnega večera pa si seveda ni moč zamisliti brez vélikega belega leva, alfa samca med rokenrol didžeji, mojstra glammerskih viž DJ Šujota, ki bo poskrbel za nadvse vroč in razuzdan repertoar glasbe.
Naj maškare ob spremljavi odlične glasbe znova preplavijo Orto Bar!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
11. 2. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Za obiskovalce Orto Bara smo na letošnji pustni torek, 12. 2., pripravili ekstra večer, saj se tradicija pustnih glam žurov brez primere nadaljuje tudi v letu 2013. Ne le to, tokratni predstavlja nadgradnjo, saj se poleg infamozno razvratne zabave okoli 22h obeta tudi akustični nastop fenomenalnih brežiških party animals po imenu Broken Arrow. Večer namreč hkrati predstavlja tudi warm-up za Lipstikk N' Leathür Part IV, ki se bo odvil le nekaj dni kasneje, natančneje 16. 2. v medvoškem MC Jedro. Hm, smo kaj pozabili? O, seveda, nadejate se lahko še posebnega presenečenja v obliki Slovenian Glam Superstars United. Za vroče vzdušje bo od 21h pa vse do 5h zjutraj tako kot vedno skrbel nenadkriljivi mojster glammerskih viž DJ Šujo. Celoten dogodek s koncertom vred se bo odvil v Kadilnici Of Death, vstopnine pa ni!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
1. 2. 2008
Dirty Skunks sporočajo: "To soboto, 2.2.2008, bo v Fabrki tematski večer in sicer Heavy/Power/Speed Metal Night + Pustni žur, ker je že pač tak datum. Začeli bomo s heavy metal MILF Doro in njenim jamskim koncertom z DVD-ja Für Immer. Sledil bo večer prave heavy metal glasbe za vse vročekrvne metalce. Maškare so zaželjene, najboljše dobijo kak welcome drink (epruvetko, slemr... nekaj bo že). Žur bo trajal do polnoči, zato ne zamujat!". /P.G./

20. 9. 2003
Znanih je še nekaj podrobnosti glede izida Hammerfall live CD/DVDja One Crimson Night. Tri bonus skladbe na CDju so naslednje: The Dragon Lies Bleeding, Stronger Than All in A Legend Reborn. V omejeni nakladi 1.000 izvodov bo izšel limited edition box, ki se ga bo dalo dobiti le preko Nuclear Blast mail-orderja. Box bo v obliki Templar ščita s Heeding The Call singla. V boxu pa bo še ena bonus skladba iz leta 1998, prepustnica in švedska Hamerfall zastava. /M.P./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška