VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 3. 2024

Nizozemski death metalci Severe Torture bodo izdali Torn from the Jaws of Death, svoj šesti studijski celovečerec. Ta bo izšel 7. junija pri Season Of Mist. Prednaročila so že možna, seznam pesmi pa je tak:

The Death of Everything
Marked by Blood and Darkness
Hogtied in Rope
Torn from the Jaws of Death
Christ Immersion
Putrid Remains
The Pinnacle of Suffering
Through Pain and Emptiness
Those Who Wished Me Dead
Tear All the Flesh off the Earth

16. 1. 2024

Brutalni death metal dvojec Perveration bo 2. februarja pri Comatose Music izdal drugi album Putrefaction of Infinite Apogee. Ljubitelji bandov, kot so Skinless, Putrid Pile, Gorgasm in Guttural Secrete, naj bi prišli na svoj račun s temi desetimi komadi:

Bacterium Decomposition
Consuming Maggots Seeds
Eviscerated Innards
Festering Throat
Damaging Excrement
Infernal Apogee
Necrocannibalism
Chaotic Spreading
Devouring Voraciously
Abominable Dismembered

4. 8. 2023

Čez natanko tri tedne se začne dvodnevni prekmurski festival Breka Fest. XIV. izvedba se bo odvijala 25. in 26. avgusta na že tradicionalni lokaciji v Srednji Bistrici, letos pa bodo nastopili:

Cytotoxin, Putrid Pile, Menstrual Cocktail, Anime Torment, Match!, Carnifliate, Vulvathrone, Don Gatto, Greia, Živi zid, Wasserdicht, Sirrush, Urban Instinkt, Deformed Cadaver, Ashine, Čarne Marjetice in Eruption.

Znana sta tudi že razpored po dnevih in časovnica:

7. 7. 2023

Italijanski brutal death metalci Putridity bodo danes izdali EP Greedy Gory Gluttony, ki ga založba Willowtip Records tukaj ponuja v posluh.

23. 6. 2023

Indijski brutalni death metalci Gutslit bodo 7. julija izdali svoj tretji album Carnal. Seznam komadov je takšen:

Son of Sam
Matriarch
Bind Torture Kill (feat. Julien Truchan of Benighted)
The Killing Joke
Insidious
Body Snatcher
Altar of Putridity
Primeval

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2023

Italijanski brutal death metalci Putridity bodo 7. julija pri Willowtip Records na CD-ju, vinilu in digitalno izdali EP z naslovom Greedy Gory Gluttony. Ta bo vseboval pet komadov:

Adipocere Retribution
Sodomize Epileptic Chunks
Fermented Entrails
Molten Mirrors of the Subjugated
Ecstasy in Decay (priredba Cannibal Corpse)

24. 4. 2023

Čilski death metalci Putrid Evocation bodo še na vinilu izdali svoj zadnji EP z naslovom Eternal Gloom: A Void of Agony and Repugnancy. Ta je sicer izšel leta 2021 na CD-ju, kaseti in digitalno, lani pa še enkrat na CD-ju. EP bo na voljo 5. maja v omejeni nakladi. Svoje naročilo lahko oddate tukaj.

7. 4. 2023

Danes je založba Sentient Ruin Laboratories izdala prvenec nemško-italijanskiega black/death metal tria Nekus z naslovom Sepulchral Divination. Gre za skupni projekt članov zasedb Into Coffin, Putridarium in Senex.

28. 3. 2023

Nemško-italijanski black/death metal band Nekus, v katerem delujejo člani Into Coffin, Putridarium, Senex idr., predstavlja komad Phobos. Gre za drugi single s prihajajočega prvenca Sepulchral Divination, ki bo 7. aprila izšel pri založbi Sentient Ruin Laboratories in obsega naslednje naslove:

Nekyia
Eidolon
Phobos
Katabasis
Stygian
Elysion

20. 1. 2023

Čilski death metalci Sepulcrum so objavili single Schizophrenic Amputation, ki bo 17. marca pri Chaos Records izšel na prvencu Lamentation of Immolated Souls. Album zajema naslednje komade:

Orbital Teratoma
Schizophrenic Amputation
Lamentation of Immolated Souls
The Decay (instrumental)
Legion's Mandate
Arousing the Putrid Flesh
Slitting Coagulated Mass
Caustic Inhalation
Sick Delusion
Traumatized to Insanity

21. 10. 2022

Švedski death metalci Carnal Savagery bodo 25. novembra pri založbi Moribund Records izdali album z naslovom Worm Eaten, ki prinaša naslednje komade:

Masticating Maggots
Baptized In Mutilated Innards
Edible Cranium
Disemboweled
Return of the Rotten Dead
Worm Eaten
Revel In Madness
Inhuman Sacrifice
Perpetual Suffering
Miasma of Putrid Decay
Evil Incarnate
Slaughtered Dead

18. 7. 2022

Poljski blackened death metalci Upon the Altar so v studiu PiekłoNiebo posneli live video. Band bo uporabil ta material za skupno split izdajo s kolegi DeathEpoch, ki naj bi izšla avgusta letos pri Putrid Cult.

9. 5. 2022

Čilski death metalci Putrid Evocation bodo za evropski trg ponovno izdali svoj lanski EP Eternal Gloom. Za to so se povezali z založbo Dawnbreed Records. Naslednjih šest komadov naj bi nagovorilo ljubitelje zasedb, kot so Incantation, Dead Congregation, Burial Invocation, Cruciamentum:

Evokers of the Obscurity, Reveal the Course of True Death
Spreading the Impure Seed of Antichrist Ejaculation upon Your Dismal Skeleton (Interlude)
Faceless Shadows
Cryptical Rites of Rotting Flesh
Surrounded by Emaning Black Mist from the Depths of a Derelict Grave (Interlude)
Rising Spirit, Beyond the Corpse

27. 9. 2021

Kot kronanje 25. obletnice svojega delovanja bodo brazilski death metalci Nervochaos 19. novembra letos izdali že svoj 9. studijski celovečerec, ki bo nosil naslov Dug Up... Diabolical Reincarnations. S tega albuma sta na voljo za poslušanje že dva komada, in sicer Pazuzu Is Here ter najnovejši Putrid Pleasures (oba lahko slišite spodaj), sicer pa je tracklista naslednja:

I Hate Your God
Envy
Putrid Pleasures
Pazuzu Is Here
Mighty Justice
Upside Down Cross
The Urge to Feel Pain
Dark Chaotic Destruction
Nervochaos
Pure Hemp
Scavengers of the Underworld
Perish Slowly
The Devil’s Work

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija