VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 5. 2024

Kranjski TrainStation SubArt jutri vabi na koncert zagrebških old school heavy metalcev Undercode in ljubljanskih heavy/speed metalcev Challenger. Več o nastopajočih in dogodku lahko preberete tukaj. Znana je že tudi časovnica:

21.00 vrata
21.30 Challenger
22.30 Undercode

15. 5. 2024

Finski thrash death'n'roll band Mutant Blast je tukaj predstavil novi single Acid Rain. Najdete ga na prihajajočem studijskem albumu Soulsteeler, ki bo izšel septembra pri Rockshots Records.

Avtorica: Tina Urek
10. 5. 2024

Italijanski brutalneži Brainsore so podpisali za založbo Time To Kill Records, kjer bodo letos izdali prvenec. Več informacij sledi.

Brainsore so:
Don Gulag (bobni),
Holy Father (kitara),
Horcrux Urethra (vokal).

9. 5. 2024

Finski death/doom metalci Grain Of Pain napovedujejo izid prvenca The Moon Lights The Way. Album izide 31. maja, spodaj pa si lahko ogledate besedilni video za naslovni komad prvenca.

8. 5. 2024

Društvo Subart išče nove posameznike za sodelovanje na dogodkih v kranjskem klubu TrainStation SubArt. Če obožujete glasbo, radi delate v živahnem okolju in uživate v timskem delu, se lahko pridružite njihovi ekipi.

Ponujajo:

– priložnost za delo na raznolikih glasbenih dogodkih in festivalih,
– izkušnje pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
– dinamično delovno okolje in možnost za osebno rast ter razvoj veščin,
– priložnost za sodelovanje s priznanimi umetniki in organizacijami v glasbeni industriji.


Iščejo:

– šankiste,
– prodajalce vstopnic,
– izvedbenike,
– tonske tehnike,
– lučkarje.

Če se prepoznate v zgornjih opisih in bi radi postali del njihove ekipe, se prijavite tukaj.

6. 5. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za letošnjo edicijo avstrijskega Area 53 Festivala. Ta zgleda tako:

četrtek, 11. julij:
AMORPHIS, Katatonia, Orden Ogan, Infected Rain, Grailknights, Mission In Black, Vertilizar, Psych, Shimmer.

petek, 12. julij:
AVANTASIA, KK's Priest, Decapitated, Angelus Apatrida, Nachtblut, Robse, Skull Crusher, Sonic Riot, Dystersol.

sobota, 13. julij:
BEHEMOTH, Alestorm, 1349, Blaze Bayley (30 let Iron Maiden), Nakkeknaeker, Vinegar Hill, Silenzer, Watch Them Fail, Dearish, Frühschoppen (z Jazz Gitti).

3. 5. 2024

Kranjski klub TrainStation SubArt v sodelovanju z Eolith Productions zvečer gosti zasedbi Keep of Kalessin in Hate, ki sta trenutno na krajši turneji po Evropi. Koncertni večer bodo odprli domačini Kamra.

Za vse, ki si vstopnice niste zagotovili v preprodaji, boste za vstop na vratih odšteli 25 EUR. Več o nastopajočih in dogodku lahko preberete na Facebooku. Časovnica:

20.00 vrata
20.30 Kamra
21.30 Keep of Kalessin
22.30 Hate

22. 4. 2024

Časovnica današnjega koncerta Ozric Tentacles in Silas & Saski v Kranju je taka:

20.00 vrata
20.30 Silas & Saski
21.30 Ozric Tentacles

19. 4. 2024

Kranjski klub TrainStation SubArt bo 9. julija gostil Maxa in Igorja Cavalero, ki bosta z zasedbo Cavalera Conspiracy nastopila na zunanjem odru kluba. Za več informacij lahko tukaj spremljate dogodek. Vstopnice že v prodaji – prvih 50 bo na voljo po 30 EUR, preostale pa po redni ceni 34 EUR. Na dan dogodka znaša vstopnina 40 EUR.

18. 4. 2024

Jutri izide tudi Ovdan, tretji studijski album izraelske death/doom metal zasedbe Tommorow's Rain. Založba AOP Records ga ponuja v poslušanje na tej povezavi.

16. 4. 2024

Srbski fusion metalci Rain Delay naj bi naslednji mesec izdali album Mediterranean. To pot naj bi šlo za kompilacijo skladb s prejšnjih albumov v novi (mediteranski) preobleki z več violine ter klasične kitare. Kako bo dejansko zvenel končni izdelek, pa boste lahko preverili naslednji mesec.

11. 4. 2024

K nam se kmalu vračajo norveški black metal veterani Keep of Kalessin. Na tokratnem pohodu po evropskih odrih jih spremljajo poljski blackened death metal kolegi Hate, po več nastopih v prestolnici pa so si kot postojanko na slovenskih tleh tokrat izbrali kranjski TrainStation SubArt, ki bo 3. maja gostil koncert. Za ogrevanje bodo poskrbeli domači black metalci Kamra.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na spletni strani kluba po ceni 20 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 25 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

5. 4. 2024

Izraelski death/doom metalci Tomorrow's Rain predstavljajo skladbo Muaka, ki so jo posneli skupaj z Attilo Csiharjem iz Mayhem. Gre za eno izmed enajstih skladb s prihajajočega albuma Ovdan, ki ga bodo izdali 19. aprila pri AOP Records.

5. 4. 2024

Založba Profound Lore na tej povezavi ponuja v posluh novi album ameriških eksperimentalnežev Locrian z naslovom End Terrain. Ta obsega te naslove:

Chronoscapes
Utopias
Umwelt
The World Is Gone, There Is No World
Excarnate Light
Black Prisims of Our Dead Age
Innenwelt
In the Throes of Petrification
After Extinction

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj