NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 3. 2024

Italijanski simfonični power metalci Nocturna so objavili video za drugi single Strangers, ki bo na voljo na prihajajočem albumu Of Sorcery And Darkness, katerega izid je napovedan za 19. april pri založbi Scarlet Records.

6. 2. 2024

Nocturna bodo 19. aprila pri Scarlet Records izdali drugi studijski album Of Sorcery and Darkness. Na ploščku bodo ti komadi:

Burn the Witch
Sapphire
Noctis Avem
Creatures of Darkness
Midnight Sun
First Disobedience
Seven Sins
Through the Maze
Strangers
Last Day on Earth

Avtorica: Tina Urek
7. 12. 2023

Finski melodični death metalci Beyond The Hate predstavljajo komad Alone I Die, ki je drugi single s prihajajočega prvenca Darkest Times. Za komad je band posnel tudi video, album pa izide 4. marca naslednje leto pri Inverse Records in bo zajemal naslednje skladbe:

Sign Of Weakness
Alone I Die
The Lighthouse
Black Within (feat. Katri Hiovain-Asikainen)
The Plague Upon Us
Left Behind
Dark Is The Sky
Dead Ones
Stranger in Me
Times of Misery
The Last Moments
In Memoriam (feat. Jaakko Mäntymaa)

16. 11. 2023

Nedavno smo poročali, da bodo Dimmu Borgir, velikani simfoničnega black metala, 8. decembra izdali album Inspiratio Profanus, na katerem se bodo znašle le priredbe. Pred izidom tega Norvežani zdaj predstavljajo priredbo komada Perfect Strangers od Deep Purple.

7. 11. 2023

Legende Iron Maiden so objavile live posnetek za komad Stranger in a Strange Land. Video je bil posnet na legendarnem festivalu Wacken Open Air 2023 v sklopu turneje The Future Past Tour.

25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

25. 10. 2023

V soboto, 4. novembra, se bo v dvorani Gustaf v Mariboru odvil koncert italijanske heavy/thrash zasedbe Betrayed in domačih metalcev Ghastly Ashes. Več o dogodku boste izvedeli na tej povezavi.

In še opozorilo: power metal koncert zasedb Skeletoon, Stranger Vision, Lionsoul in Nekomata, ki se bi moral zgoditi na ta dan v mariborski Dvorani Gustaf, je prestavljen.

Avtorica: Tina Urek
12. 6. 2023

Italijanska instrumentalna post sludge/doom trojica Thedus je podpisala za založbo Argonauta Records in izdala single Stranger Lights. Več informacij o sodelovanju sledi.

4. 4. 2023

Vulture Industries so po predpandemskem singlu Deeper v preteklih tednih končno razkrili več o prihajajočem izidu. To bo bandov peti studijski dolgometražec Ghosts from the Past in bo 16. junija izšel pri založbi Karisma Records. Prejšnji mesec so Norvežani že razkrili prvo skladbo New Lords of Light, za katero so tudi posneli videospot. Prihajajoči album sicer obsega naslednje naslove:

New Lords of Light
Saturn Devouring His Young
This Hell
Deeper
Right Here in the Dark
A Strangers Curse
Tyrants Weep Alone

27. 2. 2023

Nemški melodični metalci Lankester Merrin bodo 24. marca pri Black Sunset/MDD izdali svoj drugi album, ki bo nosil naslov Dark Mother Rises. Minuli teden je band poleg trackliste, ki jo lahko preverite v nadaljevanju, razkril še otvoritveni komad, ki vas čaka na YouTubu. Seznam pesmi:

We Ride The Storm   
Bone Thomahawk   
My Journey   
Medusa   
The Heathen   
Perfect Illusion   
Stranger   
Sweet Lizzie   
Evil lives here

24. 2. 2023

Ameriški simfonični metalci Oryad so posneli videospot za single Scorched Earth, s katerim napovedujejo nov album, ki bo nosil naslov Sacred & Profane in ga že lahko prednaročite. Seznam pesmi:

The Path: Part I
Scorched Earth
Blood
Lilith
Eve
Alchemy
Wayfaring Stranger
Through The Veil
Slice Of Time
The Path: Part II

6. 2. 2023

Ameriški heavy metalci Alcatrazz in angleške heavy metalke Girlschool so skupaj posneli animirani video za pesem Don't Get Mad...Get Even, s katero Američani napovedujejo svoj naslednji album Take No Prisoners. Ta bo izšel 19. maja pri Silver Lining Music in bo vseboval deset komadov:

Little Viper
Don't Get Mad...Get Even (feat. Girlschool)
Battlelines
Strangers
Gates Of Destiny
Alcatrazz
Holy Roller (Love's Temple)
Power In Numbers
Salute The Colours
Bring On The Rawk

30. 1. 2023

V drugem paketu potrditev za hrvaški festival GoatHell 2023, ki se bo odvijal od 27. do 29. julija v Štrinjanu, so se znašli tudi domači Hangar 55. Poleg njih so bili najavljeni še Deathless Legacy, Archaic, Miscreance, SpellScroll in Stranger.

5. 12. 2022

Mednarodna progresivna metal zasedba Seventh Station, pri kateri igra tudi en član iz Slovenije, je minuli teden objavila videospot za komad Unspoken Thoughts, ki je del aktualnega drugega albuma Heal the Unhealed. Tega bo zasedba predstavila ta konec tedna v okviru mini turneje:

08. december, Wakkum Club, Gradec, Avstrija
09. december, Orto Bar, Ljubljana, Slovenija
10. december, Hard Place, Zagreb, Hrvaška

Če želite prejeti zastonj vstopnico za release show novega albuma v ljubljanskem Orto Baru, se moraš udeležiti še druge nagradne igre, ki jo pripravljamo za vas v tem tednu. Nagradno igro najdeš tukaj.

11. 11. 2022

Italijani Stranger Vision predstavljajo video za skladbo Handful of Dust, ki se nahaja na albumu z naslovom Wasteland. Ta je izšel 4. novembra.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija