Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

26. 4. 2024

Ameriški death metalci 200 Stab Wounds predstavljajo videospot za komad Hands of Eternity. Z njim napovedujejo drugi studijski album Manual Manic Procedures, ki ga bodo izdali 28. junija pri založbi Metal Blade. Album prinaša komade:

Hands of Eternity
Gross Abuse
Manual Manic Procedures
Release the Stench
Led to the Chamber / Liquified
Flesh from Within
Defiled Gestation
Ride the Flatline
Parricide

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2024

Švedski black metalci Hellbutcher so posneli videospot za komad The Sword of Wrath. Z njim napovedujejo prvenec Hellbutcher, ki ga bodo izdali 31. maja pri založbi Metal Blade in ki prinaša komade:

The Sword of Wrath
Perdition
Violent Destruction
Hordes of the Horned God
Death's Rider
Possessed by the Devil's Flames
Satan's Power
Inferno's Rage

28. 3. 2024

Ameriški tehnični/melodični death metalci Allegaeon predstavljajo nov single Iridescent. Ta je nastal pri zadnjem bandovem obisku studia, kajti band pripravlja material za sedmi album. Za komad je band posnel tudi video.

20. 3. 2024

Angleški pionirji death/doom metala My Dying Bride so objavili video za novi single The 2nd of Three Bells. Skladba bo na prihajajočem, že 15. studijskem celovečercu A Mortal Binding, ki naj bi izšel 19. aprila pri Nuclear Blast Records.

13. 3. 2024

Domači blackened death/thrash metalci Sovrag so objavili koncertni posnetek komada Corpses of Pointless Pride, ki so ga lani posneli v Kulturnem centru Kočevje (KCK). Omenjeni komad so izdali na debitantskem EP-ju Tribute to Death.

7. 3. 2024

Mednarodni heavy metalci KK's Priest so objavili animirani video za komad Keeper of the Graves z aktualnega albuma The Sinner Rides Again iz lanskega leta.

27. 2. 2024

Finski čelisti Apocalyptica se vračajo h koreninam, in to na čisti začetek v leto 1996 k izdaji debitanskega celovečerca Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos. 7. junija bo namreč izšel njegov naslednik – Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. Gre za prelomno izdajo, in to iz dveh razlogov. Omenjeni plošček je nastajal praktično 20 let, pri prvem singlu The Four Horsemen pa je sodeloval Robert Trujillo (Metallica). Po malo manj kot 20 letih pa je zasedbo zapustil bobnar Mikko Sirén, ki je svoj zadnji pečat pustil na omenjenem prihajajočem albumu. Apocalyptica se tako res vrača h koreninam kot trio s poklonom Metallici. Jeseni bodo plošček predstavljali po Evropi in nam najbliže bosta koncerta na Dunaju (10. oktober) in v Budimpešti (25. november).

Ride the Lightning
St. Anger
The Unforgiven II
Blackened
The Call of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
The Four Horsemen (ft. Rob Trujillo)
Holier Than Thou
To Live Is to Die
One
One (Instrumental)

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2024

Laibach so včeraj najavili nastop na letošnjem češkem metal festivalu Brutal Assault. V nastop bodo vključili Opus Dei set ter best of komade. Festival se bo odvil med 7. in 10. avgustom, med nastopajočimi pa se letos najdejo Abbath, Behemoth, Cynic, Deicide, My Dying Bride, Testament in drugi.

Avtorica: Tina Urek
14. 2. 2024

Kultni heavy/power metalci Warlord so razkrili komad Conquerors s prihajajočega albuma Free Spirit Soar, s katerim prekinjajo devetletni studijski molk. Album lahko naročite tukaj, naslovnico najdete na sliki, tracklista pa je taka:

Behold a Pale Horse
The Rider
Conquerors
Worms of the Earth
The Watchman (samo na CD-ju)
Free Spirit Soar
The Bell Tolls
Alarm
Twin (samo na CD-ju)
Revelation XIX

13. 2. 2024

Pionirji death-doom metala My Dying Bride bodo 19. aprila pri Nuclear Blast izdali nov, že 15. studijski album A Mortal Binding. Ob najavi je zasedba predstavila tudi prvi single Thornwyck Hymn.

Avtorica: Tina Urek
9. 2. 2024

Angleški simfonični power/folk metalci Grimgotts iz Londona so podpisali z založbo Elevate Records. Nova založba bo tako poskrbela za izdajo novega dolgometražca banda, ki bo nosil ime The Time of the Wolfrider. Album naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta. Več informacij sledi kmalu.

30. 1. 2024

Poslušate lahko samonaslovljeni album od Slower, nove superskupine s člani zasedb Kyuss, Fu Manchu, Kylesa, Lowrider, Monolord in Year of the Cobra. Zasedba je na tem albumu priredila pet komadov legendarnih Slayer.

29. 1. 2024

Ameriški sleaze rockerji Kickin Valentina so posneli videospot za pesem Takin’ a Ride s prihajajočega albuma Star Spangled Fist Fight, ki bo izšel 19. aprila pri Mighty Music. Tracklista:

Gettin’ Off
Dirty Rhythm
Fire Back
Man on a Mission
Turn Me Loose
Died Laughing
Takin’ a Ride
Amsterdam
Ride or Die
Star Spangled Fist Fight

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana