Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2018

Eruption so posneli priredbo Long Since Dark skupine Sanctuary, ki so jo posvetili spominu na pokojnega vokalista Warrela Dana.

Fotografije za pripadajoči video so prispevali Nina Grad (Rockline), Peter Gregorc (Paranoid Zine) in Tina Ahačič (Profanity).

15. 1. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »V Orto Bar se 21. januarja vrača štajerska thrash mašinerija BattleX, ki je z odličnim, energičnim nastopom ljubljansko publiko navdušila že, ko se ji je prvič predstavila na otvoritvi tretje sezone Kadilnice of Death. Perspektivna mlada zasedba si je medtem nabirala kilometrino in renomé, pridno pa je pilila tudi avtorski material. Plod njenega trdega dela je prihajajoči debitantski album Imminent Downfall, s katerim vas bodo fantje pretresali tekom tokratnega nastopa. Za ogrevanje bodo poskrbeli stari mački Big Bad Wolf, ki so svoj premierni koncert odigrali ravno na odru Orto Bara slabi dve leti nazaj. Obeta se večer udarnega heavy/thrasha, ki ga ne gre zamuditi, še posebej, če se vaš brlog nahaja na poti od Maribora do Ljubljane, saj BattleX organizirajo avtobusni prevoz na dogodek. Vrata koncertne dvorane v zgornjem nadstropju Orto Bara odpremo ob 21:30, kmalu zatem pa bodo z nažiganjem po inštrumentih začeli Big Bad Wolf. Sledi brezkompromisna thrasherska bitka z BattleX, potem pa party pozno v noč v Kadilnici of Death. Na voljo bo tudi merchandise, vključno z omenjenim studijskim prvencem, tako da prinesite s seboj kak dodatni kovanec, oziroma spijte kako pivo manj in kupite kak cede ali majčko več.
Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KOD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.«

Avtor: Gorjanec
11. 2. 2014
Tegla sporoča: "Aleš Podbrežnik a.k.a. Poba je urednik internetnega portala Rockline.si, ki se za razliko od mnogih drugih portalov v Sloveniji, ukvarja z zeloooo širokim spektrom rock glasbe nasploh. OK, panka in crusta tam še nismo zasledili, a kar se tiče rock n rolla, metala in vseh njunih, za Metal Detektor zanimivih derivatov, je Rockline.si eden vodilnih portalov daleč naokoli.

Zato sem že dolgo skušal dobiti v oddajo Aleša, možakarja, ki uteleša "living after midnight" in ki kaže, da kljub vsem obveznostim, ki jih imaš v življenju, pač "you can't stop rock'n'roll". Ob pogovoru o portalu Rockline in drugih zadevah, bo oddaja postregla tudi z razgibano, tokrat bolj heavy metalsko podobo. Ok, kak pussy komad se bo tudi našel. Poison, baby!

Seznam bendov, ki jih je Aleš zaupal Tegli v izbor: Black Sabbath, Judas Priest, Rainbow, Motörhead, Magnum, Hammerfall, Thought Chamber, Haken, Twisted Sister ter Poison.

Foto: Aleš Podbrežnik FB" Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (www.radiostudent.si, 89.3 MHz)! Tudi, ko vrti Poison in se pogovarja o Magnum!

16. 5. 2012
Inmate so na svoji uradi Facebook strani objavili nagradno igro. Mednarodni izid prvenca Free At Last bo 24. maja, pospremile pa so ga že odlične domače in tuje recenzije: The Whiplasher (AUT) - 10/10, Venia Mag (CRO) - 90/100, revija Legacy Magazine (GER) (13/15), Timemusicmashine.org (SR) - 7.5/10, Rockline.si - 4.3/5, RockHard Slovenia - 8/10. Skupina bo v maju posnela tudi drugi videospot, zato vabijo vse zainteresirane, ki bi želeli sodelovati pri snemanju, da jim pišejo na info@inmate-band.com. /P.G./

11. 5. 2010
Na natečaju Epic RockLine Contest so zmagali Shutdown. /P.G./

6. 5. 2010
V soboto bo v Postojni v Rock Cafeju potekal finalni izbor natečaja Epic RockLine Contest. V finale so se uvrstile skupine Shutdown, Spleen in Divine Illusion. Finale se bo odvijal v veliki dvorani Rock Cafeja, vstopnina pa znaša 5€. /P.G./

31. 3. 2010
Jutri bo v Postojni zadnji krog predizborov za Epic RockLine Contest, na katerem bodo nastopili Noom8, Almost Rage in Divine Illusion. /P.G./

23. 3. 2010
V četrtek, 1.4., bo v postojnskem Rock Cafe potekal deveti krog natečaja Epic RockLine Contest. Tokrat bodo nastopili Noom8, Almost Rage, Divine Illusion. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
10. 3. 2010
V četrtek, 18.3., bo v postojnskem Rock Cafe potekal osmi krog natečaja Epic RockLine Contest. Tokrat bodo nastopili Shutdown, M.U.D.D. in Broken Arrow. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
2. 3. 2010
V četrtek bo v postojnskem Rock Cafe potekal sedmi krog natečaja Epic RockLine Contest. Tokrat bodo nastopili Dark Sphere, Heretic in Exsilium. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
13. 1. 2010
Inmate so na svoji MySpace strani objavili promocijski filmček, v katerem vas vabijo na Epic Rockline Contest, ki se bo odvijal 4. februarja v Rock cafeju v Postojni. Prav tako lahko slišite njihov demo komad In The Circle Of Courage. Kmalu bo objavljenih tudi več komadov. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
28. 10. 2009
RockLine in Rock Cafe Postojna sporočata: "Spletni portal RockLine v sodelovanju s postojnskim Rock Cafejem organizira natečaj za neuveljavljene skupine Epic RockLine Contest, katerega namen je spodbuditi glasbene talente in jim omogočiti predstavitev širšemu občinstvu ter popestriti glasbeno dogajanje na sončni strani Alp.
Usmeritev nastopajočih na natečaju je žanrsko omejena. Natečaj je namenjen izključno izvajalcem, ki igrajo rock ali žanre, ki so se iz njega razvili (rock, metal, hard core, punk, industrial..), morajo pa imeti posneto vsaj eno skladbo.
Zainteresirane skupine naj najkasneje do 16. novembra pošljejo avtorski material v uredništvo spletnega portala RockLine (na naslov info@rockline.si). Skladbe prijavljenih izvajalcev bo pregledala in ocenila strokovna komisija. Zasedbe, ki bodo dosegle zadovoljiv nivo kakovosti, bodo vključene na glavno tekmovanje, ki se bo začelo v četrtek, 3. decembra v prostorih Rock Cafeja v Postojni.
GLAVNA NAGRADA NATEČAJA JE SNEMANJE ALBUMA!
Zasedbe, ki jih bo izbrala strokovna komisija, bodo o uspehu na izboru nastopajočih obveščene najkasneje do 17. novembra. Rezultati izbora bodo 17. novembra objavljeni na spletni strani RockLine, ter na uradni RockLine MySpace strani. O vseh aktivnostih v zvezi z natečajem vas bomo sproti obveščali na omenjenih straneh.
Končni izbor nastopajočih na natečaju bo vseboval izbranih 27 skupin, ki se bodo v devetih večerih predstavile na odru Rock Cafeja v Postojni. Otvoritveni večer natečaja se bo odvijal 3. decembra, sledili pa mu bodo koncerti 17. decembra, 7. in 21. januarja, 4. in 18. februarja, 4. in 18. marca ter 1. aprila. V mesecu aprilu in začetku maja bo sledil drugi del izbora, katerega zmagovalci se bodo predstavili na velikem finalu 27. maja leta 2010. O razporedu nastopajočih boste obveščeni 17. novembra 2009.
Veliko ustvarjalnega navdiha in sreče na natečaju vam želi RockLine!"

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška