VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 5. 2024

Švedski death metalci Vanhelgd predstavljajo komad Kom dödens tysta ängel s prihajajočega studijskega dolgometražca Atropos Doctrina, ki ga bodo 12. julija izdali pri Dark Descent Records. Njihov šesti album obsega komade:

Saliga äro de dödfödda
Kom dödens tysta ängel
Ofredsår
I ovigd jord
Atropos Hymnarium
Galgdanstid
Kerernas törst
Gravjordsfrid

16. 5. 2024

Black metalci Houle bodo 7. junija pri Les Acteurs de L’Ombre Productions izdali debitanski studijski album Ciel Cendre et Misère Noire. Zasedba je že objavila videospot za prvi single Sur Les Braises du Foyer.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2024

11. junija bo nizozemski atmosferični black metal projekt WURGILNÕ izdal novi studijski album Krijtland. Videospot za komad 1928 je že objavljen.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2024

Prejšnji teden je Simone Simons v novem videospotu razkrila skladbo Aeterna z debitantskega solo albuma Vermillion, ki ga bo 23. avgusta izdala pri založbi Nuclear Blast.

13. 5. 2024

Finski deathrockerji Black Totem bodo 7. junija izdali album III: Sacrifice Tonite. S tega sta znana že dva od desetih komadov:

Hex Hood
Sacrifice Tonite
Six Walls
The Witch
Ancient Evil
Bat Totem
The Living Dead
I, Wolf
Son of a Gorgon
Nosferatu

10. 5. 2024

Na festivalu Metaljot Raspaljot 2024 bo 5. julija v Laškem nastopila ljubljanska atmosferična black metal zasedba Dekadent, ki bo konec meseca izdala svoj sedmi studijski dolgometražec Dionyst.

Kot osma potrditev si bodo Dekadent oder delili s Slugpit, Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji so še na voljo ugodnejše vstopnice po 32 EUR (omejene na 200 vstopnic), nato pa bodo vstopnice v redni prodaji znašale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

6. 5. 2024

Finski moderni melodični death metalci Numento so izdali Singularity, tretji single s prihajajočega tretjega albuma. Prva dva singla sta: Timetrap in The Solipsist.

6. 5. 2024

Domači atmosferični black metalci Dekadent so v obliki besedilnega videospota izdali single Vinifera s prihajajočega albuma Dyonist, ki bo izšel 30. maja pri založbi Dusktone Records.

30. 4. 2024

V petek, 8. novembra, se bo v Kinu Šiška ustavila turneja z nazivom Pins & Knuckles: Faces Of Death Tour 2024. Sestavljajo jo Veil Of Maya, Signs Of The Swarm, Varials in To The Grave. Vstopnice bodo na voljo preko založbe On Parole Productions od jutri od 11. ure dalje.

Avtorica: Tina Urek
30. 4. 2024

Legendarni italijanski thrasherji Extrema z videospotom za pesem Paralyzed spominjajo na še zmeraj aktualni plošček Headbanging Forever iz leta 2019.

26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

25. 4. 2024

Avstrijski crossover/thrasherji Insanity Alert so objavili videospot za naslovno skladbo prihajajočega mini albuma Moshemian Thrashody, ki ga bodo izdali 17. maja pri Season Of Mist.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2024

Francoski groove/industrial metalci Dagoba bodo 14. junija pri založbi Verycords izdali že deveti studijski album Different Breed. S tega albuma v posluh ponujajo komad Cerberus.

12. 4. 2024

Ulcerate so objavili videospot za skladbo To Flow Through Ashen Hearts s prihajajočega albuma Cutting the Throat of God, ki bo 14. junija izšel pri Debemur Morti Productions. Tracklista:

To Flow Through Ashen Hearts
The Dawn Is Hollow
Further Opening the Wounds
Transfiguration In and Out of Worlds
To See Death Just Once
Undying as an Apparition
Cutting the Throat of God

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj