VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 2. 2024

Poslušate lahko Chosen • Obeyed • Forgotten, prvenec poljske groove metal zasedbe Sunday at 9.

11. 3. 2022

Založba Massacre Records je pod svoje okrilje vzela »nemške« (mednarodni band trenutno sestavljajo v Nemčiji živeči člani iz Čila in Bolgarije) thrasherje Detraktor, ki bodo letos izdali drugi studijski album. Skupina je v času koronskih lockdownov doživela nekaj sprememb – band sta zapusila bobnar/vokalist Henrique »Coruja« Queiroz in basist Juan Andres. Njuni poziciji sta si razdelila novi bobnar Pablo Cortés in Boris »Sunday« Pavlov, ki je zdaj glavni vokalist in basist, včasih pa je igral kitaro in skrbel za back vokale. 

15. 12. 2021

Ameriška doom metal zasedba Fostermother predstavlja videospot za drugi single Sunday s prihajajočega studijskega albuma z naslovom The Ocean, ki bo izšel 18. februarja pri založbi Ripple Music.

17. 11. 2021

Ameriški doom metal trio Fostermother bo 18. februarja pri založbi Ripple Music izdal nov studijski album The Ocean. Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single Hedonist.

Tracklista je sledeča:
Sunday
Seasons
Hedonist
Dark Desires
Unholiest Of Days
The Ocean
Arrival
Solitude

Fostermother iz Houstona v Texasu sestavljajo kitarist/ vokalist Travis Weatherred, basist Stephen Griffin in bobnar Jason Motamedi.

11. 10. 2021

Hard'n'heavy zasedba Black Violence je podpisala z založbo Wormholedeath, pri kateri bo izdala svoj 2. album Extinction Control. Seznam komadov je naslednji:

Lucifer’s Day
The End
Traum (Nein) (ft. NeroArgento)
Sunday 20
Bloody Bride
Fuel and Fire
Death of Valley
Labyrinth of Blasphemy
My Phoenix Reborn

22. 2. 2021

Nemška hardcore/sludge/doom metal zasedba Kavrila je objavila videospot za aktualni single Sunday s prihajajočega tretjega EP-ja Rituals III, ki bo izšel 26. marca pri Narshardaa Records/Blood Blast Distribution.

Rituals III ponuja sledeče skladbe:
Sunday
Equality
Longing
Elysium

20. 5. 2020

Italijanska alternative metal zasedba Meursault Omega je objavila videospot za komad Black Sunday. Ta se nahaja na aktualnem samonaslovljenem prvencu.

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2020

Sveža švedsko-britanska zasedba Vengeance By Proxy, v kateri so moči združili člani Doom, Anti-Cimex in Driller Killer, predstavlja skladbo Crust Is Back In Town s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel letos poleti pri založbi Profane Existence. Njihove energične izbruhe bi najlažje definirali kot skandinavski d-beat hardcore punk pomešan z rock'n'rollom oziroma kot nezakonskega otroka Thin Lizzy in Discharge.

Vengeance By Proxy sestavljajo kitarist/vokalist Denis Boardman (Doom, Gloomy Sunday, Bring The Drones), basist/vokalist Jonte Palmblad (Aggrenation, Civil Olydnad), kitarist/vokalist Mattias Bengtsson (Suicide Syndicate) in bobnar Charlie Claeson (ex-Anti-Cimex, ex-Driller Killer, Bring The Drones).

13. 11. 2019

Italijanska stoner rock zasedba Blutbad, ki je nedavno podpisala za Argonauta Records, predstavlja videospot za skladbo Alcohodyssey Part.1. Gre za prvi single s prihajajočega studijskega prvenca Alcohodyssey, ki bo luč sveta ugledal 31. januarja 2020.

Tracklista albuma je sledeča:
Lost in Space (feat. Kristallo)
Alcohodyssey Part.1 (The Space Adventures Of The Hopshunters)
Die Alone
Sunday Of Living Dead
Space Trumps
I Want To Believe
Alcohodyssey Part.2 (The Great Escape From Bikini Planet)
Steam Road
Interstellaris 0042
Flash Goldon (feat. Niko iz Own Paw Thee Die)
Arcade Mood (feat. Kristallo)

24. 5. 2019

Preko The Sludgelord lahko premierno prisluhnete samonaslovljenemu studijskemu prvencu italijanskega okultnega doom metal dvojca 1782, ki bo izšel 24. maja pri založbi Heavy Psych Sounds.

Tracklista je sledeča:
Intro (...To The Church)
Night Of Draculia
The Spell (Maleficium Vitae) [feat. Alfredo Carboni]
She Was A Witch [feat. Gabriele Fiori]
Black Sunday
Oh Mary
1782 [feat. Nico Sechi]
Celestial Voices (priredba Pink Floyd) [feat. Alfredo Carboni & Nico Sechi]

14. 5. 2018

Power/speed metal zasedba Trauma iz San Francisca, v kateri je igral tudi Cliff Burton preden se je pridružil skupini Metallica, konec prejšnjega tedna izdala novi studijski album z naslovom As The World Dies.

Tracklista je sledeča:
The Rage
From Here To Hell
As The World Dies
Gun To Your Head
Last Rites
Run For Cover
Asylum
Entropy
Cool Aid
Savage

Skupino trenutno poleg vokalista Donnyja Hillierja (ex-Black Sunday Dream) in bobnarja Krisa Gustofsona (ex-St. Elmos Fire) sestavljajo še Steve Robello (Dublin Death Patrol) na kitari, Greg Christian (ex-Testament, ex-Legacy, ex-HavocHate) na basu in Joe Fraulob (ex-Danzig, ex-Brutal Groove) na drugi kitari.

13. 7. 2017

Volker so posneli videospot za skladbo Black Sunday z aktualnega studijskega izdelka z naslovom Dead Doll, izdanega konec aprila pri založbi Kaotoxin Records.




6. 4. 2017

Francozi Volker so objavili videospot za skladbo Obey! s prihajajočega ploščka z naslovom Dead Doll, ki bo izšel 28. aprila pri založbi Kaotoxin Records.

Tracklista je sledeča:
Freaky Bride
Obey!
Negative Waves
Suicide Love Addict
Black Sunday
Yell
Voodoo Baby
In Black And White
Would You Play With Me'
It Summons Me To Follow
Raven
Voodoo Baby [Strugg Remix]

29. 3. 2016

Nemški street rockerji Torpedohead so objavili videospot za skladbo Blood On Wheels, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom III, ki bo izšel 28. aprila pri založbi Woodhouse Records. Tracklista je sledeča:
Get Off My Back
Wildfire
Blood On Wheels
Enough Is Enough
Angel City
Peace Of Mind
Not Too Late
Shanghide
Drunk On Sunday
Sweet Mystery
Cesspool Dreams

28. 10. 2015

Ameriška industrial metal zasedba Cane Hill je objavila videospot za skladbo Time Bomb s samonaslovljenega EP-ja, ki je pravkar izšel pri založbi Rise Records. Tracklista je sledeča:
OxBlood
Time Bomb (feat. Scout - Issues)
Screwtape
Gemini
French 75
The Fat Of The Land
Sunday School

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija