Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 1. 2022

Hardcore Superstar so objavili video za single Forever And A Day s prihajajočega albuma z naslovom Abrakadabra, ki bo luč sveta ugledal 25. marca.

5. 11. 2021

Hardcore Superstar na ogled ponujajo videospot za tretji single Weep When You Die s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Abrakadabra, ki bo izšel marca prihodnje leto pri založbi Gain Music.

4. 11. 2021

Ameriška doom/sludge metal zasedba Black Tar Superstar so na noč čarovnic predstavili nov videospot za single Cosmic Devil Trip. Gre za skladbo z njihovega dolgometražnega debitantskega albuma The Black Flame, ki je izšel konec maja pri Kingside Records/Artillery Music Group. Video je tudi tokrat režiral Tim Novotny iz The Novotarian Syndicate.

6. 10. 2021

Hardcore Superstar predstavljajo videospot za najnovejši single Dreams In Red s prihajajočega albuma z naslovom Abrakadabra, ki bo izšel marca prihodnje leto za založbo Gain Music.

15. 9. 2021

Ameriški doom/sludge metal kvartet Black Tar Superstar je podpisal za založbo Kingside Records.

Black Tar Superstar trenutno snemajo videospot za skladbo Cosmic Devil Trip, ki bo na voljo oktobra, medtem ko decembra lahko pričakujemo tudi nov single.

24. 8. 2021

Švedska street metal zasedba Hardcore Superstar se vrača z videospotom za najnovejši single Catch Me If You Can, s katerim napoveduje prihajajoči album z naslovom Abrakadabra.

5. 5. 2021

Black Tar Superstar predstavljajo nov videospot za skladbo Serial z aktualnega EP-ja …Old Gods, Awaken!, ki je izšel lani pri založbi The Swamp Records.

Skupina iz Akrona v Ohiu je istočasno objavila tudi prvi single Three Witches s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom The Black Flame, ki bo izšel 28. maja pri Kingside Records / Artillery Music Group.

22. 4. 2021

Ameriška doom/sludge metal zasedba Black Tar Superstar so napovedali svoj debitantski album The Black Flame, ki bo v digitalnem formatu 28. maja izšel pri založbi Artillery Music Group. Skupina bo prvi single z naslovom Three Witches javnosti predstavila 1. maja.

2. 3. 2021

Ameriška stoner/doom/southern/sludge metal zasedba Black Tar Superstar je nedavno objavila nov single, priredbo Black Sabbath klasike Hand Of Doom. Skladba se v originalu nahaja na albumu Paranoid, ki je izšel septembra 1970 pri Vertigo Records.

2. 2. 2021

Warish so posneli videospot za skladbo Say To Please, prvi single s prihajajočega albuma Next To Pay, ki bo izšel 30. aprila pri založbi RidingEasy Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Next To Pay
Another No One
S.H.M. (Second Hand Misery)
Burn No Bridges
Say To Please
Seeing Red
Destroyer
Woven
Scars
Ordinary
Superstar
Make The Escape
Fear And Pride

6. 1. 2021

Ameriška doom/stoner/sludge metal zasedba Black Tar Superstar je posnela bogokleten videospot za single Hail To The Succubus z aktualnega debitantskega EP-ja …Old Gods, Awaken!, ki je sedaj na voljo tudi preko založbe The Swamp Records. Video je režiral Tim Novotny, s katerim že pripravljajo tri nove projekte.

Black Tar Superstar sestavljajo Chad Perkins (bas, vokal), Steve »Reaper« Komlody (bobni), Jason McCraken (kitara) in Logan Komlody (kitara).

17. 7. 2020

Kalifornijski metal veterani Tourniquet pod vodstvom bobnarja Teda Kirkpatricka (ex-Trouble) nameravajo 1. septembra izdati novo kompilacijo z naslovom The Slow Cosmic Voyage To Wisdom, ki tokrat prinaša počasne, doomerske skladbe, med drugim tudi 25 minutno zaključno atmosferično "drone" skladbo.

Tukaj lahko že prisluhnete prvemu singlu Gethsemane, sicer predelavi iz kultnega muzikala Jesus Christ Superstar iz leta 1970, v kateri sta se Kirkpatricku pridružila tudi vokalist Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest) in klaviaturist Bruno Sa (Geoff Tate).

Tracklista je sledeča:
Electric Funeral
Memento Mori
Lions
Officium Defunctorum
Gethsemane
Going, Going...Gone
In Death We Rise
Lord Of This World
Mission To MACS J1149+2223 Lensed Star 1
I - Navigating The Distant Spiral Galaxy Cluster
II - The Nothingness Of The Primordial Black Holes
III - Arrival: 9 Billion Light-years From Earth

18. 6. 2020

Highride so nedavno izdali svoj drugi studijski album Excellence & Decadence, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Superstarblind
Wonderland
Red Light Rambler
A Good Day (To Die)
A Million In One
No Plan B
Sex Is My Substitute
Sweet Driver
Demons By My Side
Drifting

Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za single Superstarblind, ki je bil večinoma posnet na evropski turneji z imenom Idiots On Tour, v okviru katere so se oktobra lani skupaj s kolegi Crashdïet in The Cruel Intentions ustavili tudi v Orto Baru.

8. 10. 2018

Nekdanji kitarist zasedbe Hardcore Superstar, Thomas Silver, je objavil videospot za komad D-Day. Ta se nahaja na prihajajočem albumu The Gospel According To Thomas, ki izide 23. novembra pri Volcano Records. 




Avtorica: Tina Urek
25. 9. 2018

Hardcore Superstar so posneli videospot za naslovno skladbo najnovejšega studijskega albuma You Can't Kill My Rock 'N Roll, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Gain Music.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška