Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

8. 3. 2024

Švedski black metal titani Marduk so med nominiranci za letošnje švedske grammyje. Podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad na Švedskem bo letos že 41. po vrsti, in sicer 8. maja v areni Annexet v Stockholmu. Marduk so z albumom Memento Mori nominirani v kategoriji »Hard Rock/Metal album of the Year«, nominiranci pa so tudi Eradikated (album Descendants), Ghost (album Phantomime), In Flames (album Foregone) in Tribulation (album Hamartia).

12. 6. 2023

Švedski gotičarji Tribulation z vizualizerjem za pesem Hemoclysm spominjajo na svoj letošnji EP z naslovom Hamartia, ki je izšel aprila pri Century Media Records.

23. 5. 2023

Argentinski black/death metalci Infernal Curse predstavljajo single Black Mass Shepherd s prihajajočega albuma Revelations Beyond Insanity, ki bo 23. junija izšel pri založbi Iron Bonehead. To bo bandov tretji studijski dolgometražec in prinaša naslednje komade:

Intro / Revelations Beyond Insanity
Black Mass Shepherd
Voidearth / Rites of Blood and Steel
Church of Pervresity
Thy Eternal Tribulation
Aeon of Extinction

7. 4. 2023

Švedski temačneži Tribulation so izdali mini plošček Hamartia. Spodaj si lahko ogledate »stop motion« animacijski video za komad Vengeance (The Pact), ki je priredba komada ameriških rock legend Blue Öyster Cult.

31. 1. 2023

Po naslovni skladbi so Tribulation prejšnji teden objavili še videospot za Axis Mundi, ki ga lahko preverite spodaj. Obe skladbi bosta izšli na mini albumu Hamartia, ki ga bo 7. aprila izdala založba Century Media.

EP prinaša še eno avtorsko skladbo Hemoclysm ter priredbo klasike Blue Öyster Cult z naslovom Vengeance (The Path). Legendarne rockerje lahko v živo ujamete 28. avgusta v Cvetličarni.

14. 10. 2022

Epica so objavili skladbo The Great Tribulation feat. Fleshgod Apocalypse. V njej gostuje, kot že ime nakazuje, Francesco Paoli, vokalist skupine Fleshgod Apocalypse, komad pa najdemo na EP-ju z naslovom The Alchemy Project

23. 9. 2022

Epica bodo 11. novembra izdali EP z naslovom The Alchemy Project, ki prinaša naslednje skladbe:

The Great Tribulation
Wake the World
The Final Lullaby
Sirens - Of Blood and Water
Death Is Not the End
Human Devastation
The Miner

Na ploščku gostujejo Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse), Phil Lanzon (Uriah Heep), Tommy Karevik (Kamelot), Jørgen Munkeby (Shining), Charlotte Wessels (ex-Delain), Myrkur, Frank Schiphorst (Mayan), Björn »Speed« Strid (Soilwork), Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted), Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium) ter Roel van Helden (Powerwolf). Za skladbo The Final Lullaby (ft. Shining) so že objavili video.

16. 9. 2022

Tribulation so objavili video za Hamartia, sveži single, ki je v sredo izšel pri založbi Century Media Records. Band se trenutno v družbi Watain, Abbath in Bölzer mudi na evropski turneji, ki se bo najbliže našim krajem ustavila jutri v Münchnu, v nedeljo pa v Milanu.

1. 6. 2022

Kot smo že poročali, se švedski temačneži Tribulation potikajo v studiu in pripravljajo nekaj svežega. To pot pa so oboževalcem ob ponovnem podpisu pogodbe s Century Media Records razkrili, da pripravljajo temačnejši, še bolj jezen in izjemno ciničen material, ki naj bi prišel na dan ob koncu tega leta.

25. 4. 2022

Prejšnji teden smo poročali, da so se švedski gotičarji Tribulation odpravili v studio, kjer pripravljajo nov EP. Zdaj pa lahko na YouTubu preverite bandov najnovejši single The Dhampir.

20. 4. 2022

Švedski temačneži Tribulation so trenutno v studiu Ryssviken, kjer snemajo najnovejši EP. Gre za prvo izdajo po razhodu s kitaristom Jonathanom Hulténom, ki ga je zamenjal Joseph Tholl. Za snemanje bo tudi tokrat poskrbel Linus Björklund, ki je z zasedbo sodeloval že pri albumu Down Below.

15. 2. 2022

Black metal zasedbi Abbath in Watain se odpravljata septembra na skupno evropsko turnejo. Družbo jima bodo delali Tribulation in Bölzer. Nam najbližje se bo karavana ustavila 17. septembra v Münchnu in 18. septembra v Milanu.

12. 1. 2022

Švedska psihadelična doom metal/rock zasedba Spiral Skies napoveduje izid najnovejšega celovečerca z naslovom Death Is But A Door, ki je bil posnet v Studio Ryssviken (Lucifer, Dead Lord, Tribulation) in ga je produciral Emil Drougge. Izid albuma je napovedan za 25. marca pri založbi AOP Records in bo obsegal naslednje skladbe:

The Endless Sea
While the Devil Is Asleep
Into the Night
Somewhere in the Dark
Heart of Darkness
Nattmaran
Time
Mirage
Mirror of Illusion

23. 8. 2021

Nemški progresivni heavy metalci Sweeping Death napovedujejo EP Tristesse, ki naj bi izšel 9. septembra. Band je razen vokalov posnel cel plošček sam, miksing je prevzel Ola Ersfjord (Tribulation, Primordial, Morbus Chron), mastering Chris Common, naslovnico pa je izdelal Eliran Kantor (Testament, Satan, Helloween ...). Tracklista:

The World As Will
Alter The Rift
Sublime Me

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana