Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 1. 2024

Češki melodični death metalci Innersphere so posneli videospot za pesem Petrichor, ki je del njihovega prihajajočega tretjega albuma In the Shadows of the Sun. Ta bo izšel 1. marca pri Smile Music in prinesel deset komadov:

Petrichor
Whisperer
Obisidan
Ozymandias
Shallow Shores
Redemption
The Old Man of Storr
The Trident Is Burning
Nectar
In the Shadow of the Sun

9. 10. 2023

Portugalski black metalci Corpus Christii so posneli live video za komad Behind the Shadow. Posnetek je nastal marca v okviru turneje Trident of Death European Tour, na kateri so Portugalci promovirali aktualni album The Bitter End of Old.

31. 7. 2023

Blackened heavy metalci NITE, ki so marca pri Season of Mist izdali svoj debitanski plošček Voices Of The Kronian Moon, so predstavili videospot za komad The Trident.

Avtorica: Tina Urek
17. 7. 2023

Portugalski black metalci Corpus Christii in Psaalm (Liber Null) so posneli live video za komad All Hail (Master Satan). Posnetek je nastal marca v okviru turneje Trident of Death European Tour, na kateri so Portugalci promovirali aktualni album The Bitter End of Old.

27. 1. 2023

Finski black metalci Azaghal so včeraj premierno predstavili videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Alttarini on Luista Tehty. Poleg tega zasedba napoveduje turnejo Trident of Death European Tour (datume lahko preverite na priloženi sliki, nam najbližji koncert bo na Dunaju), v okviru katere bo predstavljala aktualni album. Poleg njih bodo nastopili še Corpus Christii, Luber Null in Sidious.

20. 9. 2022

Nemški thrasherji Necronomicon se v petek odpravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo 13. oktobra obiskali tudi Novi Sad. Vse datume najdete na priloženi sliki, spremljali pa jih bodo zasedbe 3000AD, Stonecast in Strident.

29. 7. 2022

Teksaški death metalci Martyred so premierno predstavili single Iniquitous Transformation. Gre za komad z njihovega prihajajočega prvenca, ki bo luč sveta ugledal letošnjo jesen pri Time To Kill Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno.

Za miks in mastering albuma je poskrbel Juan Urteaga iz studia Trident Recording Studio (Cattle Decapitation, Exhumed), artwork albuma je delo Jona Ziga (Disgorge, Defeated Sanity) in Boba Toderica (Asphyx, Pestilence).

25. 2. 2022

Lords of the Trident so objavili video za skladbo Acolyte. Ta se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom The Offering, ki bo izšel 1. aprila.

17. 12. 2021

Ameriški blackened heavy metalci Nite so podpisali za založbo Season of Mist, kjer bodo 25. marca izdali svoj drugi album Voices of the Kronian Moon. Plošček je bil posnet v studiu 210 Studios San Francisco and The Hoagie Container, vse tehnikalije pa je prevzel Van Labrakis. Album ponuja naslednje pesmi:

Acheron
Kronian Moon
Last Scorpion
Liber ex Doctrina
Heliopolis
Edge of the Night
Thorns
The Trident

17. 8. 2021

Avstralska tradicionalna doom metal zasedba Lucifer's Fall je v začetku tega meseca pri založbi Sun And Moon Records izdala svoj tretji studijski album III - From The Deep, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Album bo na CD-ju in vinilu dosegljiv septembra oziroma novembra.

Tracklista je sledeča:

Trident Steel
The Cave
Man Of God
Doom 'N' Roll
Across The Void
Reverend Revenant
From The Deep

Spodaj je na voljo tudi videospot za otvoritveno skladbo Trident Steel.

11. 8. 2021

Black metalci Watain so podpisali za založbo Nuclear Blast, pri kateri bo prihodnje leto izšel naslednik ploščka Trident Wolf Eclipse iz leta 2018. 

Avtorica: Tina Urek
28. 5. 2020

Legendarni Vicious Rumors bodo 21. avgusta pri Steamhammer izdali album Celebration Decay. Album je bil posnet in zmiksan v slavnem Trident Studios, za vse pa sta poskrbela Geoff Thorpe in Juan Urteaga. Na albumu bo 11 komadov, več informacij pa sledi v kratkem.

Avtorica: Tina Urek
8. 10. 2019

Nemški ekstremni metalci Negator so objavili skladbo Temple Of Light, drugi single s prihajajočega albuma Vnitas Pvritas Existentia, ki bo izšel 18. oktobra pri Massacre Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Temple Of Light
Sangvis Serpentis
χαῖρε φῶς (Khaire Phos)
Pyroleophis
Prophets Of Fire
Ritvs Sex
Regnvm Spiritvs Immvndi
Et Verbvm Caro Factvm Est
Rite Of The Trident
Der Ruf der See (Bonus Track)

27. 6. 2019

Teksaški black/death/doom metal dvojec Hellvetron je preko Nocleansinging.com objavil skladbo Draconian Witchblood s prihajajočega albuma Trident Of Tartarean Gateways, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Iron Bonehead Productions.

28. 12. 2018

Negligence predstavljajo še tretji in zadnji single Soulgod z neizdanega tretjega albuma, ki so ga posneli jeseni leta 2014 in dokončali dve leti pozneje. Miks komadov so zaupali Juanu Urteagi (Trident Studios), mastering pa Jensu Bogrenu (Fascinations Street Studios).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana