Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 11. 2023

Hellhammer tribute band Triumph Of Death, ki ga vodi nekdanji frontman Tom Gabriel Fischer (Triptykon, ex-Celtic Frost, ex-Hellhammer) in s tem časti zapuščino legendarne black metal zasedbe Hellhammer, je izdal live album Resurrection of the Flesh, Triumph Of Death live, 2023.

Poleg tega je band posnel tudi video za skorajda 40 let star komad Massacra od Hellhammer.

12. 9. 2022

Znan je točen razpored nastopajočih na dunajskem festivalu Vienna Metal Meeting 2022, ki se bo odvijal 7. in 8. oktobra na dveh odrih prizorišča Arena. Razpored najdete na priloženi sliki. Glavna nosilca festivala sta švicarski zasedbi Triptykon in Samael.

3. 12. 2021

Finski death/doom kvintet Kuolemanlaakso z vokalistom Mikkom Kotamäkijem (Swallow the Sun) na čelu bo izdal svoj prvi album po 8 letih. Bandov tretji celovečerni album Kuusumu je koproduciral, zmiksal in zmasteriziral V. Santura, kitarist zasedb Triptykon in Dark Fortress, s katerim je skupina sodelovala pri vseh svojih izdajah. Album Kuusumu bo izšel leta 2022 pri založbi Svart Records.

10. 11. 2021

Komaj nekaj dni po uspešni izvedbi festivala Transcending Visions Fest 2021 so organizatorji napovedali, da se bo festival ponovil tudi naslednje leto. Festival Transcending Visions Fest 2021 bo tako razdeljen na dva dneva. Prvi dan se bo festival odvijal v graškem klubu Explosiv, drugi dan pa v Orpheumu. Znano je tudi, da bodo prvi dan nastopile 4 zasedbe, drugi in glavni dan festivala pa 6. Prvi potrjeni bandi bodo znani kmalu.

25. 10. 2021

Znana je časovnica festivala Transcending Visions Fest 2021, ki se bo odvijal 6. novembra 2021 v graškem klubu Orpheum. Vrstni red nastopajočih je sledeč:

14.00 vrata
16.05 Karg
17.30 Anomalie
19.00 Ellende
22.00 Triptykon

29. 1. 2021

V soboto, 6. novembra, se bo v graškem klubu Orpheum v sosednji Avstriji odvijal Transcending Visions Fest 2021. Nosilci festivala bodo Tryptikon, poleg njih pa bo nastopila smetana avstrinjskega temačnega metala. To so zasedbe Harakiri For The Sky, Ellende in Anomalie, prav vse pa bodo odigrale posebne koncerte ob 10. obletnici delovanja. Poleg njih bodo na oder stopili prav tako avstrijski Karg, ki bodo na festivalu obeležili 15. obletnico delovanja, in pa novinci Gates Of Sleep. Za festival s kar šestimi odličnimi bandi boste odšteli slabih 42 EUR, vstopnico pa lahko že kupite na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
19. 5. 2020

Triptykon so objavili uradni koncertni posnetek komada Rex Irae, ki je del sveže izdanega koncertnega DVD-ja Requiem (Live At Roadburn 2019). Gre za projekt, ki je nastajal več kot 30 let – Celtic Frost/Triptykon: Requiem, ki je bil lansko leto na festivalu Roadburn prvič odigran v celoti v živo. Pri projektu je zasedba sodelovala z večkrat nagrajenim nizozemskim orkestrom Metropole Orkest. Komad Rex Irae je v originalu izšel na albumu Into The Pandemonium (Celtic Frost, 1987). Sledi mu drugi, skoraj polurni Grave Eternal, ki so ga napisali Triptykon in gre za novejšo glasbo, zaključi pa se z Winter, ki je izšel na albumu Monotheist (Celtic Frost, 2006).

Avtorica: Tina Urek
15. 11. 2019

Leechfeast so prejšnji mesec skupaj s Turia, Dopelord, Lingua Ignota, Hell, Mizmor, Pelican, Daughters, Triptykon in drugimi nastopili na festivalu Soulcrusher v nizozemskem Nijmegnu, kjer je njihov koncert posnel Mathijs Kooij.

28. 10. 2019

Sredi meseca oktobra je iz tabora Inferno Metal Festival prišla novica o zadnjič nastopajočih bandih. Med glavnimi nastopajočimi se bodo Venom, Kreator in Mayhem pridružili še Triumph Of Death, Amorphis in Gorgoroth. Slednja dva banda sta večini zagotovo poznana, medtem ko gre pri Triumph Of Death za zasedbo tudi vsem poznanega švičarja Tom G. Warriorja (Triptykon, ex-Apollyon Sun, ex-Hellhammer, ex-Celtic Frost), ki bo pod tem imenom v živo nastopal z glasbo kultnih Hellhammer.

Sicer pa je organizator festivala med drugim potrdil še: nizozemske death metal legende Asphyx, francoske black metal posebneže The Great Old Ones, finske psihedelične metalce Oranssi Pazuzu, Nemce Dark Fortress in norveške Tulus.

Celoten seznam nastopajočih, ki ga najdete tudi v našem napovedniku za Inferno Metal Festival, je torej sledeč:

KREATOR – MAYHEM – TRIUMPH OF DEATH – AMORPHIS – VENOM – GORGOROTH

MARDUK – IHSAHN – KAMPFAR

VED BUENS ENDE – VREID – CADAVER – MYRKSKOG – RUSSIAN CIRCLES – ASPHYX – BÖLZER – ORANSSI PAZUZU – BENIGHTED – DARK FORTRESS – TULUS – WHOREDOM RIFE – UADA – DJERV

HAMFERÐ – TORCHE – DYSCARNATE – THE GREAT OLD ONES – SOLBRUD – 1914 – SYLVAINE – VALKYRJA – OKKULTOKRATI – ASAGRAUM – NACHASH – XENOBLIGHT – GOLDEN CORE – KOSMOS BRENNER – SOVEREIGN

11. 6. 2019

Dekadent so prejšnji teden pri založbi Dusktone izdali svoj peti dolgometražni album z naslovom The Nemean Ordeal, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Frontman in vodja skupine Artur Felicijan ob izidu novega albuma pravi: »Je precej težji od vseh naših prejšnjih izdaj, tako po melodijah kot tudi kompozicijah. Z The Nemean Ordeal sem resnično želel iti še dlje, da bi pokazal, česa smo dejansko sposobni.« Vsekakor so skladbe kompleksnejše in tehnično nadgrajene, hkrati pa ohranjajo značilen zvok Dekadent. »Kombinacija nekoliko bolj grobih in temnejših elementov s pozitivnejšimi melodijami nas je resnično pripeljala na drugo raven glasbenega vzdušja. Zveni precej epsko in prvič sem zares zadovoljen s končnim rezultatom,« še dodaja.

Za mastering je tudi tokrat poskrbel V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) v svojem studiu Woodshed v Nemčiji.

17. 4. 2019

Hellhammer tribute band z imenom Triumph Of Death, ki ga vodi nihče drug kot nekdanji frontman Tom Gabriel Fischer (Triptykon, ex-Celtic Frost, ex-Hellhammer, je napovedal nekaj nastopov na poletnih festivalih, kot so Hellfest, Kilkim Zaibu, Wacken Open Air, Party.San in Brutal Assault.

Zasedbo poleg Toma G. Warriorja na vokalu in kitari sestavljajo še kitarist/vokalist André Mathieu (Punish, Wolf Counsel), bobnar Alessandro Comerio (Forgotten Tomb) in basistka Mia Wallace (Abbath, ex-The True Endless).

23. 1. 2019

Švedska gothic metal/dark rock skupina Tiamat se je med božičnimi prazniki kot zadnja pridružila naboru nastopajočih na letošnjem festivalu Dark Easter Metal Meeting, ki ga bo 20. in 21. aprila gostilo prizorišče Backstage v Münchnu.

Na njegovih treh odrih bodo nastopili še Triptykon, Unleashed, Tsjuder, Taake, Necrophobic, Harakiri for the Sky, Advent Sorrow, Darkened Nocturn Slaughtercult, Midnight, Dornenreich, The Ruins of Beverast, Helheim, Gehenna, Nocte Obducta, Thulcandra, Waldgeflüster, Sear Bliss, Possession, Urn, Dawn of Disease, Lik, Endezzma, Imperial Triumphant, Firtan, Mord'A'Stigmata (zamenjava za Baest), Karg, Décembre Noir, Infestus, Essenz, Thormesis, Goath, Convictive in Dead Alone.

Pošla je tudi že približno polovica festivalskih vstopnic, ki so v predprodaji na voljo prek Eventima ter strani Backstage.eu in München Ticket. Dnevne vstopnice niso predvidene in zato niso v prodaji. Več informacij o dogodku najdete v našem napovedniku, na Facebooku ali na uradni spletni strani festivala.

10. 5. 2018

Obscura so posneli videospot za naslovno skladbo četrtega studijskega albuma Diluvium, ki bo izšel 13. julija pri založbi Relapse Records. Diluvium zaključuje konceptualni cikel, ki so ga začeli z albumom Cosmogenesis. Album je bil tudi tokrat posnet z njihovim dolgoletnim producentom V. Santuro (Triptykon, Pestilence).

6. 2. 2017

Nemški melodični death metalci Nailed To Obscurity predstavljajo videospot za skladbo Protean z najnovejšega albuma z naslovom King Delusion, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Apostasy Records. Za produkcijo albuma je poskrbel Victor Santura (Triptykon, Dark Fortress, Noneuclid), prinaša pa naslednje skladbe:
King Delusion
Protean
Apnoea
Deadening
Memento
Uncage My Sanity
Devoid
Desolate Ruin

6. 2. 2017

Finski progresivni death metalci Barren Earth bodo marca v Woodshed Studios pričeli s snemanjem novega albuma, ki ga bo produciral V. Santura (Triptykon, Obscura, Pestilence, Secrets Of The Moon).

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška