Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 10. 2021

Ameriške legende Deceased bodo pri Hells Headbangers Records izdale album priredb z naslovom Thrash Times at Ridgemont High. Tovrstne izdaje niso nič novega za to zasedbo, saj je v preteklosti takih izdala že več:

Zombie Hymns (2002)
Rotten to the Core (2004)
Cadaver Traditions (2015)
Rotten to the Core Part 2 (The Nightmare Continues) (2020)

Seznam pesmi na Thrash Times at Ridgemont High pa je naslednji:
Spit on Your Grave (Whiplash cover)   
Pray for Death (Blessed Death cover)
Sacrifice (Sacrifice cover)
Get Stoned (Stone cover)
Into the Universe (Artillery cover)  
Take This Torch (Razor cover)
Thrashing Rage (Voivod cover)  
Death Squad (Darkness cover)
In the Grip of Evil (Cyclone cover) 
Demons (Rigor Mortis cover)
Demon Preacher (Deathwish cover)
Ilona (The Very Best) (Bulldozer cover)

28. 7. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Cassius King, v kateri sta moči združila vokalist Jason McMaster (ex-Watchtower, Dangerous Toys, Broken Teeth, Ignitor) in kitarist Dan Lorenzo (ex-Non-Fiction, Hades, Vessel Of Light), je pretekli petek pri založbi Nomad Eel Records izdala debitantski album Field Trip, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

McMasterju in Lorenzu sta se v Cassius King pridružila še basist Jimmy Schulman (Hades, Vessel Of Light, ex-Attacker) in bobnar Ron Lipnicki (Whiplash, Vessel Of Light, ex-Hades, ex-Overkill).

4. 5. 2021

Newyorški thrash metal veterani Toxik so podpisali za založbo Massacre Records.

Skupina, ki jo sestavljajo ustanovni član in kitarist Josh Christian, vokalist Ron Iglesias (Paralysis), basist Shane Boulos (Slam One Down) in bobnar James DeMaria (Heathen, Whiplash, ex-Merauder, ex-Generation Kill), trenutno že dela na novem studijskem albumu. Več podrobnosti naj bi sledilo kmalu.

9. 10. 2019

Vessel Of Light nameravajo 1. novembra izdati nov studijski album z naslovom The Serpent Rise, za katerega so kitarist Dan Lorenzo (Hades, ex-Non-Fiction, ex-The Cursed), vokalist Nathan Opposition (Ancient VVisdom), bobnar Ron Lipnicki (Whiplash, ex-Overkill, ex-Hades) in basist Jimmy Schulman (Hades, ex-Attacker) posneli dvanajst skladb, ki se gibljejo nekje med doom, sludge in groove metalom. Tukaj lahko že prisluhnete tudi prvemu singlu Meet And Bone.

21. 12. 2018

Kitaristu Danu Lorenzu (Hades, ex-Non-Fiction, ex-The Cursed) in vokalistu Nathanu Jochumu (Ancient VVisdom) sta se v skupini Vessel Of Light sedaj pridružila še Ron Lipnicki (Whiplash, ex-Hades, ex-Overkill) na bobnih in Jimmy Schulman (ex-Hades, ex-Attacker) na basu. Kvartet je že pričel z delom na novem materialu za njihov tretji studijski izdelek.

20. 7. 2018

Ameriške thrash metal legende Whiplash so pravkar podpisale za založbo Metal Blade Records in že delajo na novem studijskem albumu, ki naj bi izšel prihodnje leto. Več podrobnosti obljubljajo v kratkem.

4. 7. 2018

Outline so objavili skladbo Black Eyed Devil s prihajajočega debitantskega albuma Fire Whiplash, ki bo izšel 31. avgusta pri Hells Headbangers Records.

16. 5. 2018

Ameriški speed metal punk dvojec Outline je objavil naslovno skladbo debitantskega albuma Fire Whiplash, ki bo izšel junija pri Hells Headbangers Records.

9. 1. 2018

Ameriška speed metal zasedba Outline predstavlja videospot za skladbo Lady Teaser s prihajajočega albuma z baslovom Fire Whiplash, ki bo izšel pri založbi Hells Headbangers Records.

9. 8. 2017

Septembra bo pri založbi Silver Lining Music izšla kompilacija skupine Motörhead z naslovom Under Cöver, na kateri so zbrane njihove priredbe izvajalcev, kot so Sex Pistols, Ted Nugent, The Ramones, Judas Priest, Metallica in drugi.

Spodaj si lahko ogledate videospot za njihovo predelavo brezčasne klasike Davida Bowieja z naslovom Heroes, ki je bila posneta med snemanjem albuma Bad Magic leta 2015 s producentom Cameronom Webbom. Do sedaj še neobjavljena skladba je tako tudi ena od zadnjih, ki jih je skupina posnela skupaj.

Kompolacija prinaša naslednje skladbe:
Breaking The Law (Judas Priest) 2008
God Save The Queen (Sex Pistols) 2000
Heroes (David Bowie) 2015
Starstruck (Dio) 2014
Cat Scratch Fever (Ted Nugent) 1992
Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones) 2001
Sympathy For The Devil (The Rolling Stones) 2015
Hellraiser (Ozzy Osbourne) 1992
Rockaway Beach (The Ramones) 2002
Shoot 'Em Down (Twisted Sister) 2001
Whiplash (Metallica) 2005

11. 7. 2017

Silverstein so objavili skladbo Whiplash z novega albuma z naslovom Dead Reflection, ki bo izšel v petek pri založbi Rise Records.

13. 6. 2016

Poletje se nevarno približuje, študentje in dijaki rešujejo zadnje grehe, uslužbenci pa že sanjarijo o dopustih. Če še nimate izbrane letošnje počitniške destinacije, naj vas spomnimo, kaj si lahko ogledate na letošnjem, zdaj že enaindvajsetem, vedno bolj popularnem Brutal Assaultu.
Kot highlight festivala se letos spet vračajo legende poljske death black metal scene Behemoth, za ljubitelje ameriškega metala priporočamo ogled prestižnih Ministry, vsi doomerji lahko s smotko v roki uživate ob poslušanju britanskih zapohancev Electric Wizard, ne spreglejte pa še japonske instrumentalne rock senzacije Mono.
Poleg zgoraj navedenih bo moč videti še američane Mastadon, "prve" black metalce Venom Inc., legendarne metalcoraše Parkway Drive, nerealen brutalitet, ki sliši na ime Cattle Decapitation, lahko pa celo zamigate ob zvokih rap metala, ki ga bodo servirali Stuck Mojo.
Če ste zagrizen black metalec, ne spreglejte krakowskih Mgła, helsinških poganov Moonsorrow, avantgardnih Japoncev Sigh, finskih oldschool perverznežev Archgoat, Norvežanov Abbath, Taake, Ihsanh, 1349 in Satyricon, Švedov Shining, Valkyrja in Dark Funeral ali nemških okultnežev z damo na čelu Darkened Nocturn Slaughtercult.
Če je death metal tisto, kar vam požene kri po žilah, lahko poslušate staro šolo Grave, belgijsko elito Aborted, melodične Arch Enemy, extremen trio Dying Fetus, progresivne tehničarje Sadist, orkestraše Septicflesh, progovce Obscura, ne bodo pa manjkali niti Immolation, Kronos, Insomnium, Gruesome, Embrional, Disavowed, Obituary ter Dark Tranquillity, ne izpustite pa niti vampirske senzacije Tribulation.
Tudi thrasherji letos pridete na svoj račun. Gnusenje čup vam ne uide ob poslušanju legendarnih Whiplash, Exodus in Destruction, letošnji »must see« so nedvomno Američani Vektor, do odrov pa odkorakajte tudi takrat, ko bodo na vrsti Finci Lost Society, Bavarci Dust Bolt in züriški Coroner.
Ako je hardcore in metalcore vaš žanr izbire, lahko letos moshate in skačete na bandih kot so Agnostic Front in na vojno tematiko usmerjenih Defeater, sprehodite pa se tudi na Bury Tomorrow, Knuckeldust, Mutoid Man, Stick to Your Guns, Terror in H2O.
Poleg nabora omenjenih nastopajočih vam bodo krajšali že tako prekratek počitniški čas še crusterji Wolfbrigade, post-metal rockerji Year of no light, death metalcoraši Black Dahlia Murder, temačni neo folk umetnik, ki si pravi King Dude, electronicorovci Eskimo Callboy, industrialci Die Krupps, grooverji Devildriver, grindcorovci Birdfleash in južnjaški močvirski sludgerji EyeHateGod ter še mnogi drugi.
Skratka, ne bo vam dolgčas in dobro poceni pivo ter enormna izbira odlične hrane vam je vedno na voljo. Priporočamo!

28. 1. 2016

Med najnovejšimi potrditvami za letošnji Brutal Assault so med najbolj znanimi zasedbami Voivod, Sikth in EyeHateGod, poleg njih pa se tokratni festivalski postavi pridružujejo še Conan, Die Krupps, Slagmaur ter švedski Shining.

Ostale do zdaj potrjene skupine so: Aborted, Agnostic Fronst, Angelcorpse, Arch Enemy, Archgoat, Birdflesh, Bury Tomorrow, Coroner, Dark Funeral, Dark Tranquility, Destruction, Devildriver, Disavowed, Electric Wizard, Eskimo Callboy, Exodus, Gruesome, Hypno5e, Immolation, Insomnium, Iron Reagan, Leprous, Ministry, Moonspell, Nile, Obituary, Omnium Gatherum, Parkway Drive, Satyricon, Septicflesh, Sigh, Taake, Terror, Textures, The Algorithm, The Black Dahlia Murder, Tribulation, Valkyrja, Vektor ter Whiplash.

15. 9. 2015
Eliminate so se razšli z bobnarjem Sasho Hornom. Njegova zamenjava je Joe Cangelosi (Whiplash, Kreator), s katerim se bo skupina novembra tudi prvič predstavila v živo. /J.G./

Avtor: Gorjanec
13. 2. 2015
Irski rockerji The Answer predstavljajo novi single Long Live The Renegades s prihajajočega albuma Raise A Little Hell, ki bo izšel 6. marca pri Napalm Records. Tracklista je sledeča:
Long Live The Renegades
The Other Side
Aristocrat
Cigarettes & Regret
Last Days Of Summer
Strange Kinda' Nothing
I Am What I Am
Whiplash
Gone Too Long
Red
I Am Cured
Raise A Little Hell
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana