VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2021

Švedska stoner/doom metal zasedba Häxmästaren je podpisala za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri bo prihodnji mesec izdala vinilno verzijo svojega drugega albuma Sol I Exil.

Häxmästaren iz Gothenburga tvorijo basist Lucas Monryd, bobnar Marcus »Somliga« Andersson, kitarista Andreas Petersson in Fredrik Edvardsson ter vokalist Niklas Ekwall.

22. 12. 2020

Finska gothic/doom superskupina Mercury Circle je pretekli petek objavila videospot za najnovejši single Our Funeral (Like Xmas) s kompilacije Noble Demonic Metal – Chapter 1, ki obeležuje prvo obletnico založbe Noble Demon. Na kompilaciji poleg Mercury Circle sodelujejo še Dawn Of Solace, Kaunis Kuolematon, Night Crowned, Humavoid, Red Moon Architect, The Vice in številni drugi.

2. 12. 2020

Glede na to, da je mnogim ustvarjalcem, organizatorjem oziroma na splošno rečeno vsem, vpetim v glasbeno kulturo, letos precej zagodla korona, so se mnogi odločili za izdajo takega ali drugačnega posebnega, limitiranega ali božičnega merchandisea. Med njimi sta tudi naša smrdljivca Dirty Skunks, ki ponujata božični merch v stilu »Die Hard« ali »Home Alone« franšiz. Na tej povezavi si lahko ogledate in naročite ponudbo majic, puloverjev z in brez kapuce (tako za moške kot nežnejši spol) ter platnenih torb in nahrbtnikov. Prednaročila zbirata do 8. decembra.

Avtorica: Tina Urek
25. 11. 2015

Konec leta se poslavlja nemška metalcore zasedba Neaera, ki se je zaradi številnih različnih razlogov in po daljšem premisleku odločila, da bo prenehala z delovanjem.

Njihova letošnja božična mini turneja po Nemčiji z imenom Darkness Over Xmas Tour bo tudi njihova zadnja nasploh, na njej pa se jim bodo pridružili dolgoletni soborci Caliban ter skupine Any Given Day, Walking Dead On Broadway in Vitja. Skupino Neaera tako lahko še zadnjič na odru ujamete 26. 12. v Leipzigu (koncert je že razprodan), 27. 12. Stuttgartu in 28. 12. v Münstru.

28. 9. 2012
Twisted Sister bodo 30. oktobra izdali koncertni CD / DVD z naslovom A Twisted Xmas - Live In Las Vegas. /P.G./

23. 12. 2011




Ekipa Paranoida

5. 12. 2011
Spodaj si lahko ogledate promo video za prihajajoči božični singel Doro z naslovom Merry Metal Xmas, ki bo izšel 9. decembra pri Nuclear Blast Records. V skladbi gostuje tudi Onkel Tom Angelripper (Sodom). /B.B./

28. 5. 2010
2. julija bo pri založbi Metal Blade Records izšel boxset skupine Helstar z naslovom Rising From The Grave, ki bo vseboval remastrirana albuma A Distant Thunder in Nosferatu, v paketu pa bo tudi DVD z naslovom Twas The Night Of A Hellish Xmas iz leta 1989. /P.G./

27. 5. 2010
5. julija bo izšel Helstar box set Rising From The Grave z remastiranima albumoma A Distant Thunder in Nosferatu ter DVD Twas The Night Of A Hellish Xmas s posnetkom koncerta iz leta 1989. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
24. 11. 2009
19. decembra se bo v Celovcu odvijal dogodek z imenom Xmas Rocks 2009, na katerem bodo nastopili LastDayHere, Dweal in trije domači bandi. /P.G./

19. 12. 2008
Dirty Skunks sporočajo: "Tudi Klub Fabrka na Poljanski 9 v Ljubljani, ki je sicer znana po sobotnih metal nightih, bo tudi letos prispevala k temu, da bo december še bolj vesel. Na žalost se je tradicionalni metal prednovoletni žur prestavil, saj so zlobni ljudje na občini rekli, da metalci ne smemo imeti svojega novega leta dan prej. Metal Dedek Mraz in Dihurčki smo se zelo razjezili in iz maščevanja naredili načrt, kako bomo oskrunili božič! Poleg tega smo dovolili to soboto Šujotu, da naredi nekaj, kar ni glam night, tako da nas že prav vse firbec matra njegov izbor heavy metal himn. Kot zadnji žur v naši režiji pa smo se odločili za bolj ne-metal sceno glede glasbe, ampak sorodno glede pitja - tako je, to so Irci!
Še datumi, da ne boste zamudili vam ljubih žurov:
20.12. Heavy metal anthems z DJ Šujotom! Če boste želeli (in pili), bo žur trajal tudi dlje kot do polnoči!
24.12. Massacre on Xmass night! Božič ne bo nikoli več isti! Žurka + Metal Dedek Mraz do 4ih zjutraj!
29.12. Prednovoletni Irish night za vse tiste, ki bi radi bili pijani v veseli družbi, a ne morete počakati še dva dni do novega leta."

19. 9. 2008
14. oktobra bo izšel album z naslovom We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year, ki ga je posnela all-star zasedba. Tracklista in imena izvajalcev:
We Wish You A Merry Xmas - Jeff Scott Soto, Bruce Kulick, Bob Kulick, Chris Wyse, Ray Luzier
Santa Claus Is Coming To Town - Alice Cooper, John 5, Billy Sheehan, Vinny Appice
Run Rudolph Run - Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons, Dave Grohl
God Rest Ye Merry Gentlemen - Ronnie James Dio, Tony Iommi, Rudy Sarzo, Simon Wright
Little Drummer Boy - Doug Pinnick, George Lynch, Billy Sheehan, Simon Phillips
Santa Claus Is Back In Town - Tim "Ripper" Owens, Steve Morse, Juan Garcia, Marco Mendoza, Vinny Appice
Silent Night - Chuck Billy, Scott Ian, Jon Donais, Chris Wyse, John Tempesta
Silver Bells - Geoff Tate, Carlos Cavazo, James Lomenzo, Ray Luzier
Deck the Halls - Oni Logan, Craig Goldy, Tony Franklin, John Tempesta
Grandma Got Ran Over By a Reindeer - Stephen Pearcy, Tracii Guns, Bob Kulick, Billy Sheehan, Greg Bissonette
Rockin' Around the Xmas Tree - Joe Lynn Turner, Bruce Kulick, Bob Kulick, Rudy Sarzo, Simon Wright
Happy Xmas (War Is Over) - Tommy Shaw, Steve Lukather, Marco Mendoza, Kenny Aronoff.
/P.G./

6. 8. 2008
Samael, Dismember, Flotsam And Jetsam, Helstar, Onslaught, Heathen, Monstrosity in Hatchet bodo decembra nastopali na Death To X-Mas Fest 2008. Najbližje bodo koncertirali na Dunaju (glej koncerti). /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
5. 12. 2006
Po številnih odpovedih, zamenjavah, je X-Mas Festivals turneja sedaj dokončno odpovedana. /M.P./

13. 11. 2006
Madder Mortem so zgleda sedaj zadnji potrjeni band za X-mas Festivals, kjer bodo nastopali še Gorefest, Belphegor, Trail Of Tears, Darzamat in Prostitute Disfigurement. /M.P./

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj