VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 1. 2024

Grški (black) metal velikani Rotting Christ so razkrili, da bo njihov novi album nosil naslov Pro Xristou, da bo izšel 24. maja in bo prinesel dvanajst komadov:

Pro Xristou (Προ Χριστού)
The Apostate
Like Father, Like Son
The Sixth Day
La Lettera Del Diavolo
The Farewell
Pix Lax Dax
Pretty World, Pretty Dies
Yggdrasil
Saoirse
Primal Resurrection (bonus)
All For One (bonus)

Pri snemanju albnuma so kot gostujoči glasbeniki sodelovali:

Amdroniki Skoula – vokal (za pesem La Letra Del Diavolo)
Nikos Kerkiras – klaviature
Christina Alexiou – zbor
Maria Tsironi – zbor
Alexandros Loyziotis – zbor
Vasilis Karatzas – zbor

26. 10. 2022

Norveški progresivni black metalci Enslaved so ob 30. obletnici ponovno izdali demo iz leta 1992 z naslovom Yggdrasill. Za remastering dema je tokrat poskrbel Tony Lindgren. Na ponovni izdaji je kot dodatek moč slišati tudi skladbo Enslaved, ki je prav tako nastala v istem obdobju. Prednaročila so na voljo na tej povezavi, prisluhnete pa mu lahko spodaj.

29. 11. 2021

Kanadski blackened doom/sludge projekt Discarded Self je konec prejšnjega tedna pri založbi Sarcophagus Recordings izdal nov EP z naslovom Enter The Flames, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

Discarded Self je solo projekt multiinstrumentalista in vokalista Jarreta Beacha (Destroy My Brains, Ashes Of Yggdrasil), ki se mu je tokrat v studiu pridružil bobnar Jadan Paluck iz Destroy My Brains.

12. 4. 2021

Preko spletne strani Doomed Nation lahko v celoti premierno prisluhnete prihajajočemu samonaslovljenemu prvencu kanadskega blackened sludge/doom metal one-man banda Discarded Self, ki bo izšel 30. aprila pri založbi Sarcophagus Recordings.

Discarded Self je solo projekt kanadskega kitarista, vokalista in basista Jarreta Beacha (Destroy My Brains, Ashes Of Yggdrasil), ustvarjen v času osebne izolacije med pandemijo. Album prinaša osem grozljivih zgodb, v katerih se avtor podaja na introspektivna potovanja v gnus do samega sebe in osebno degradacijo, ki še poglabljajo strašne spomine na preteklost in se utapljajo v osebnem obžalovanju. Tu ni upanja za prihodnost! Pri snemaju so sodelovali štirje različni bobnarji, tudi iz njegovih matičnih zasedb, kot bonus skladba pa je ploščku dodana še priredba ameriških sludge/doom ekstremistov Fistula z naslovom Upside Down.

Spisek skladb je sledeč:
I Smell Pipes
Orbitoclast
Push The Knife
On The Unlevel
I’m Weak
Cultists Of The Pentagram
Abused (e)Motionless
Dance Upon The Dead
Upside Down (priredba Fistule)

5. 2. 2021

Discarded Self, blackened sludge/doom metal solo projekt kanadskega kitarista, vokalista in basista Jarreta Beacha (Destroy My Brains, Ashes Of Yggdrasil), je objavil skladbo Orbitoclast s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 30. aprila za založbo Sarcophagus Recordings.

27. 1. 2021

Ljubitelji viking/folk metala bodo zopet prišli na svoj račun. Švedski »sam svoj bend« Feskarn napoveduje izid tretjega studijskega albuma Raven's Sky za 5. februar. Z novimi instrumenti prinaša nove melodije šamanskih bobnov, grlenega petja in black metal elementov. Album bo izšel v standardni obliki s 13 pesmimi, v omejeni izdaji pa bo na voljo še 100 CD-jev s preoblikovanimi komadi. Do izida lahko na tej povezavi poslušate kratke izseke iz prihajajoče mojstrovine.

Tracklista: 
Ravens Way
Broken World
Sigur
Vägen framåt
Parasite
War
Relics from the Past
Livets tid
Golden Age
Strong from Nature
Destroyed
Yggdrasil
The Frost of the Fallen
Ein Bier

Avtorica: Mateja Felc
14. 2. 2020

Myrkur je objavila videospot za komad Leaves Of Yggdrasil, ki se nahaja na prihajajočem albumu Folkesange. Ta izide 20. marca pri Relapse Records, Myrkur oz. Amalie pa se je tokrat oddaljila od black metala in poklonila tradicionalni nordijski folk glasbi. Na ploščku bodo sledeči komadi:

Ella
Fager som en Ros
Leaves Of Yggdrassil
Ramund
Tor i Helheim
Svea
Harpens Kraft
Gammelkäring
House Carpenter
Reiar
Gudernes Vilje
Vinter

Avtorica: Tina Urek
29. 1. 2020

Forndom kot prvi single s prihajajočega albuma Faþir predstavlja Yggdrasil. Novi album bo 3. aprila izdala založba Nordvis, prinaša pa naslednje skladbe:

Jakten
Yggdrasil
Finnmarken
Fostersonen
Munin
Hel, jag vet mig väntar
Hemkomst

9. 9. 2019

Danska melodična death metal zasedba Kurgan predstavlja videospot za skladbo Over The Lands, Into The Sea... s prihajajočega debitantskega albuma Yggdrasil Burns, ki bo izšel 20. septembra pri Massacre Records.

Na Yggdrasil Burns se nahajajo naslednje skladbe:
Hellstorm
The Fall Of Asgard
Yggdrasil Burns
Send Me A Raven
Kill The Enemy
Rise
Für Lise
Evil Dead
Regicide (The King Has Fallen)
Over The Lands, Into The Sea...

23. 3. 2017

Danski black metal kvartet ORM bodo 24. marca 2017 izdali svoj novi album pri danski založbi Indisciplinarian. Tracklista je sledeča: 

Blood Of Your Blood

Ancient Echoes

Temple Of The Deaf

Apotheosis

A Tree Ablaze/Yggdrasil Brænder

Avtorica: Hana Jenko
7. 3. 2017

Skálmöld so objavili videospot za skladbo Múspell z aktualnega studijskega albuma Vögguvísur Yggdrasils, izdanega konec lani jeseni pri založbi Napalm Records.




1. 2. 2017

Norveška black/death metal zasedba Nidingr je objavila skladbi On Dead Body Shore in Ash Yggdrasil z najnovejšega albuma z naslovom The High Heat Licks Against Heaven, ki bo izšel 10. februarja pri založbi Season Of Mist.

14. 10. 2016

Skálmöld so objavili besedilni video za skladbo Vanaheimur z aktualnega albuma z naslovom Vögguvísur Yggdrasils, izdanega konec septembra pri založbi Napalm Records.

19. 8. 2016

Islandska viking/folk metal zasedba Skálmöld je objavila besedilni video za skladbo Niðavellir z najnovejšega studijskega albuma Vögguvísur Yggdrasils, ki bo izšel 30. septembra pri založbi Napalm Records.

10. 1. 2012
Islandski folk metalci Askur Yggdrasils so objavili novo skladbo Cold Sea s prihajajočega debitantskega albuma, ki naj bi izšel v letošnjem letu. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija