REPORTAŽE

21. 11. 2000

AC / DC

Stadthalle, Dunaj, Avstrija / 21. 11. 2000

So stvari v življenju, ki jih je pač treba narediti: hoditi v vrtec, si nehat striči lase, se izpisati iz šole, umreti in iti na koncert AC/DC. Ratal je – zdaj mi sledi samo še predzadnje!!!
Gremo od začetka: tokrat smo šli na koncert z agencijo Poorky, z avtobusom, za velik denar. Bilo pa je treba zjutraj zgodaj vstati (tokrat brez mačka, yes!!!), ker smo štartali sredi noči (natančneje ob 8.00 zjutraj).
Paranoidovci smo bili na busu št. 1 (ker nismo hoteli česa zamuditi, smo se prijavili med prvimi), seveda med največjimi odtrganci in legendarnim vodičem (Torba, ti si car). Tam enkrat sredi popoldneva nam je uspelo priti na Dunaj, natančneje pred Stadthalle. Začetek koncerta je bil ob 19.30, vhod pa uro pred tem. Dobili smo neke čudne karte, na katerih je pisalo "For Slovenian and Croatian passport holders only", v praksi pa je pomenilo, da so nas strpali na tribune. Stadthalle je “velika za popizdit” in ima več vhodov, da smo našli pravega pa je bil potreben kar dolg sprehod.
Torej – “namontirali” smo se na tribune, zgledalo je kot na nogometni tekmi in začelo se je. Najprej je nastopila predskupina - kdo so bili in kaj so se trudili igrati me niti malo ni zanimalo, ker so bili zanič.
No ja, pa smo le dočakali - You Shook Me All Night Long in AC/DC so bili na odru. Na odru (ki je bil velikanski, z mostom med publiko) so bili tudi veliki zasloni, na katerih so prikazovali koncert ali pa odlomke iz videospotov. Da vam malo otežim branje bom naštel zaigrane komade po vrstnem redu: You Shook Me All Night Long, Stiff Upper Lip, Shot Down In Flames, Thunderstruck, Hell Ain´t A Bad Place To Be, Hard As A Rock, Shoot To Thrill, Rock´n ´Roll Ain´t Noise Pollution, Safe In New York City, Bad Boy Boggie, Hells Bells, Get It Hot, The Jack, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Back In Black, Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock, TNT, For Those About To Rock.
AC/DC se glede svojega nastopa niso prav nič spremenili. Še vedno energično, profesionalno, z rekviziti, v glavnem dobro in po starem. Res, presenetljivo da jim kljub njihovim letom ne manjka energije. Aja, rekviziti: kot vedno je tudi tokrat bil v igri zvonec na Hells Bells, pa dvigovanje Angusa na čudnem dvigalu, ni šlo brez Angusovega striptiza, tudi teta Rosie se je napihnila na odru, na koncu pa seveda (ob komadu For Those About To Rock) spektakularno pokanje topov.
Pač, AC/DC so vedno bili AC/DC - edini, pravi in nenadomestljivi. Sploh pa njihovi nastopi - to je Rock "N" Roll!!!

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
26. 10. 2017Umrl je George Young / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška