REPORTAŽE

21. 11. 2000

AC / DC

Stadthalle, Dunaj, Avstrija / 21. 11. 2000

So stvari v življenju, ki jih je pač treba narediti: hoditi v vrtec, si nehat striči lase, se izpisati iz šole, umreti in iti na koncert AC/DC. Ratal je – zdaj mi sledi samo še predzadnje!!!
Gremo od začetka: tokrat smo šli na koncert z agencijo Poorky, z avtobusom, za velik denar. Bilo pa je treba zjutraj zgodaj vstati (tokrat brez mačka, yes!!!), ker smo štartali sredi noči (natančneje ob 8.00 zjutraj).
Paranoidovci smo bili na busu št. 1 (ker nismo hoteli česa zamuditi, smo se prijavili med prvimi), seveda med največjimi odtrganci in legendarnim vodičem (Torba, ti si car). Tam enkrat sredi popoldneva nam je uspelo priti na Dunaj, natančneje pred Stadthalle. Začetek koncerta je bil ob 19.30, vhod pa uro pred tem. Dobili smo neke čudne karte, na katerih je pisalo "For Slovenian and Croatian passport holders only", v praksi pa je pomenilo, da so nas strpali na tribune. Stadthalle je “velika za popizdit” in ima več vhodov, da smo našli pravega pa je bil potreben kar dolg sprehod.
Torej – “namontirali” smo se na tribune, zgledalo je kot na nogometni tekmi in začelo se je. Najprej je nastopila predskupina - kdo so bili in kaj so se trudili igrati me niti malo ni zanimalo, ker so bili zanič.
No ja, pa smo le dočakali - You Shook Me All Night Long in AC/DC so bili na odru. Na odru (ki je bil velikanski, z mostom med publiko) so bili tudi veliki zasloni, na katerih so prikazovali koncert ali pa odlomke iz videospotov. Da vam malo otežim branje bom naštel zaigrane komade po vrstnem redu: You Shook Me All Night Long, Stiff Upper Lip, Shot Down In Flames, Thunderstruck, Hell Ain´t A Bad Place To Be, Hard As A Rock, Shoot To Thrill, Rock´n ´Roll Ain´t Noise Pollution, Safe In New York City, Bad Boy Boggie, Hells Bells, Get It Hot, The Jack, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Back In Black, Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock, TNT, For Those About To Rock.
AC/DC se glede svojega nastopa niso prav nič spremenili. Še vedno energično, profesionalno, z rekviziti, v glavnem dobro in po starem. Res, presenetljivo da jim kljub njihovim letom ne manjka energije. Aja, rekviziti: kot vedno je tudi tokrat bil v igri zvonec na Hells Bells, pa dvigovanje Angusa na čudnem dvigalu, ni šlo brez Angusovega striptiza, tudi teta Rosie se je napihnila na odru, na koncu pa seveda (ob komadu For Those About To Rock) spektakularno pokanje topov.
Pač, AC/DC so vedno bili AC/DC - edini, pravi in nenadomestljivi. Sploh pa njihovi nastopi - to je Rock "N" Roll!!!

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
26. 10. 2017Umrl je George Young / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
Reportaža
14. 7. 2020
Srd / Britof
Reportaža
13. 7. 2020
The Canyon Observer
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
KONCERTI & FESTIVALI
12. 8. 2020
ODPOVEDANO! Summer Breeze Open Air 2020
Dinkelsbühl, Nemčija
14. 8. 2020
Trnovfest: Motörheadriders
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
22. 8. 2020
Omega Sun, SickBreed
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
28. 8. 2020
ODPOVEDANO! Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana