NAPOVEDNIK

12. 10. 2018

God Is An Astronaut, Tús Nua

Kino Šiška, Ljubljana
Organizator: Kino ŠiškaZ novim avdiovizualnim spektaklom se v Šiško vrača irska zasedba God Is An Astronaut. Velikani instrumentalnega post-rocka, ki so že večkrat napolnili našo dvorano, nam bodo predstavili sveži osmi studijski album »Epitaph«, po mnenju Distorted Sound že resnega kandidata za ploščo leta.

Nova plošča »Epitaph«, ki je aprila izšla za založbo Napalm Records, je v primerjavi s predhodnicami morda za odtenek bolj melanholična oziroma temačna. Nič presenetljivega, če vemo, da sta jo ustanovna člana zasedbe God Is An Astronaut, dvojčka Kinsella, posvetila bratrancu, ki je nedavno tega umrl pri le sedmih letih. V tragediji je bend našel navdih, da je stopil izven svoje cone udobja, v svoj dodelan zvok vpletel elemente shoegazea, doom metala in klasične glasbe ter tako posnel eno svojih najbolj razgibanih plošč do zdaj.

Kot smo se lahko že večkrat prepričali v živo, nastope God Is An Astronaut ne odlikuje le odlična izvedba, temveč tudi osupljivi vizualni učinki, ki še ojačajo koncertno izkušnjo. Bend, ki se vztrajno približuje dvema dekadama obstoja, z razlogom ob zasedbah, kot so Godspeed You! Black Emperor, Mogwai in Sigur Rós velja za eno vodilnih imen v žanru, zato komaj čakamo, da nas oktobra ponovno obišče.

http://godisanastronaut.com/
https://www.facebook.com/godiaa/

Hrvaška trojica Tús Nua ("nov začetek" v, kako primerno, irščini) je s sanjavim melosom, čudovito zmesjo post-rock atmosferike in shoegaze blaženosti, na lanskem polnopravnem prvencu Horizons osvežila balkansko glasbeno sceno in mimogrede pobrala čislane nazive, kot so “album leta” (muzika.hr), “prvenec leta” (beehype) itd. Plošča je nastala s kolegialnim doprinosom izvajalcev in izvajalk, kot so Žen, ### in Ivana Picek, dekleta pa so nadarjenost dokazala tudi na številnih samostojnih in festivalskih nastopih po regiji. Maja letos je album v obliki kasete izdala celo založba Weltraum-Wal iz Seattla, kjer je bil že januarja bendov komad “Fight!” razglašen za komad dneva na znamenitem radiu KEXP. Preden se novembra odpravijo na evropsko turnejo in kdove kam dalje, pa se oktobra ustavijo še v Šiški.

https://www.facebook.com/tusnuaofficial
https://tus-nua.bandcamp.com/

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih:
- predprodaja: 17 €
- na dan dogodka: 20 €
- s popustom (omejeno število): 13,4 €

SORODNE VSEBINE:
11. 8. 2017Wolves in the Throne Room / Uada / Galerija
11. 2. 2016Sabaton / Wisdom / Galerija
KONCERTI & FESTIVALI
27. 6. 2019
Bologna Sonic Park: Slipknot, Amon Amarth, Testament, Lacuna Coil, Eluveitie, Black Peaks, Corrosion Of Conformity
Arena Parco Nord, Bologna, Italija
29. 6. 2019
11. Subart festival: Armaroth, Morywa, Ashine
TrainStation SubArt, Kranj
1. 7. 2019
Misery Index, Darkfall, Cartilage
Club Q, Gradec, Avstrija
1. 7. 2019
Riffeater #12: Sex Blender, Pree Tone, Ambra, Blackoutt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
3. 7. 2019
Whitesnake
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
3. 7. 2019
Obscene Extreme 2019
Trutnov, Češka