VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Ameriški black metalci Blackbraid, ki so lansko leto izdali drugi studijski album Blackbraid II in so trenutno v pripravi materiala za novo ploščo, sporočajo, da se oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Na turneji z naslovom On Wings Of Sacred Death jih bodo spremljali Lamp Of Murmuur in Dödsrit. Nam najbliže se bodo zasedbe ustavile 16. oktobra na Dunaju.

10. 5. 2024

Domači heavy metal veljaki SkyEye so objavili besedilni video za komad Far Beyond, ki ga boste našli na prihajajočem tretjem albumu New Horizons. Album izide 19. julija pri založbi Reaper Entertainement in ga lahko prednaročite tukaj.

8. 5. 2024

Švedski progresivni power metalci Evergrey predstavljajo najnovejši single, ki so ga podkrepili tudi z videospotom. Govora je o komadu Say, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Theories Of Emptiness, ki izide 7. junija pri Napalm Records.

8. 5. 2024

Nemški poganski black metalci Asenblut predstavljajo single Unbesiegbar. Skladbo boste našli na petem albumu zasedbe z naslovom Entfesselt, ki izide 2. avgusta in bo vseboval te komade:

Das Ende der Götter
Entfesselt
Unbesiegbar
Wie ein Berserker
Arm in Arm
Hexengericht
Wölfe des Meeres
Blut und Sand
Dagon
Nox nostra est

3. 5. 2024

Britanski enočlanski melodični doom metal band Arð je pred natanko tednom dni pod okriljem založbe Prophecy Productions izdal svoj drugi studijski dolgometražec Untouched by Fire, ki ga lahko preverite na tej povezavi.

18. 4. 2024

Še pred jutrišnjim izidom lahko tukaj prisluhnete novemu albumu nizozemskih psihedeličnih rokerjev Dool, ki nosi naslov The Shape of Fluidity. Na fizičnih nosilcih je na voljo pri založbah SPKR Media in Prophecy Productions.

18. 4. 2024

Simfoniki Epica se te dni potikajo po studiu, kjer so skupaj s producentom Joostom van den Broekom začeli delati na devetem studijskem albumu, ki bo nasledil leta 2021 izdani plošček Ωmega. Več novic sledi kmalu.

16. 4. 2024

Ameriška heavy/speed metal zasedba BAT je objavila nalezljiv video za novi single Streetbanger. Komad bo na prihajajočem albumu Under the Crooked Claw, ki izide 17. maja pri Nuclear Blast Records.

16. 4. 2024

Nemški death/doom metalci Calliophis predstavljajo video za komad Trepak, ki ga boste našli na izdaji Dawn Of A Lifeless Age. Gre za split EP, ki so ga Nemci izdali skupaj z doom metal zasedbo Urza in bo izšel 3. maja. Na albumu bodo tako ti komadi:

Urza – Maunder Minimum
Urza – Through Ages Of Colossal Embitterment
Calliophis – Trepak
Calliophis – Endure Your Depression

12. 4. 2024

Nemški folk metalci Feuerschwanz so objavili nov video za komad Valhalla Calling. Komad bo na prihajajočem albumu Warriors, izid pa je napovedan za 19. april pri založbi Napalm Records.

11. 4. 2024

Melodični black metalci Dargor so se odločili, da se bodo poklonili legendarni avstrijski zasedbi Summoning. V ta namen je band priredil komad Land of the Dead, ki ga v originalu najdete na albumu Oath Bound od Summoning, ki je izšel leta 2006.

11. 4. 2024

Veterani tehničnega death metala Gory Blister predstavljajo nov video Profound Sedation. Komad lahko najdete na sedmem albumu banda z naslovom Reborn from Hatred, ki je izšel lansko leto.

5. 4. 2024

Založba Profound Lore na tej povezavi ponuja v posluh novi album ameriških eksperimentalnežev Locrian z naslovom End Terrain. Ta obsega te naslove:

Chronoscapes
Utopias
Umwelt
The World Is Gone, There Is No World
Excarnate Light
Black Prisims of Our Dead Age
Innenwelt
In the Throes of Petrification
After Extinction

4. 4. 2024

Založba 20 Buck Spin tukaj ponuja v posluh tretji dolgometražni album ameriških death metalcev Witch Vomit z naslovom Funeral Sanctum. Album uradno izide jutri.

3. 4. 2024

Power metal veljaki Rhapsody Of Fire predstavljajo single A Brave New Hope, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Challenge The Wind. Ta izide 31. maja pri AFM Records.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna