Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 4. 2024

Francoski postmetal/shoegaze dvojec Alcest predstavlja videospot za skladbo Flamme Jumelle. Gre za že drugi single s prihajajočega albuma Les Chants de l’Aurore, ki ga bo 21. junija izdala založba Nuclear Blast.

Alcest lahko v živo prisluhnete 18. novembra v Kinu Šiška.

1. 3. 2024

Francoski post metal/shoegaze dvojec Alcest je objavil video za novi single L'Envol. Kot smo poročali že prejšnji teden, bo band 21. junija pri založbi Nuclear Blast Records izdal sedmi album Les Chants de l’Aurore.

Poleg tega se dvojec konec oktobra odpravlja na turnejo, v sklopu katere bo 18. novembra nastopil tudi v Kinu Šiška.

23. 2. 2024

Lansko poletje smo že poročali, da se francoski post metal/shoegaze dvojec Alcest mudi v studiu. Zdaj pa je odjeknila novica, da bo band 21. junija pri založbi Nuclear Blast izdal sedmi album Les Chants de l’Aurore. Za naslovnico albuma je poskrbela nadarjena francoska umetnica Yoann Lossel. Seznam skladb:

Komorebi
L’Envol
Améthyste
Flamme Jumelle
Réminiscence
L’Enfant de la Lune (月の子)
L’Adieu

8. 8. 2023

Nemški post black metalci Heretoir so napovedali Nightsphere, svoj tretji dolgometražec po vrsti in drugi letošnji studijski izdelek po EP-ju Wastelands. Album bo izšel 6. oktobra pri Northern Silence Productions, s svojimi petimi komadi pa naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Alcest, Lantlôs ali Amesoeurs. Seznam pesmi:

Sanctum - Nightsphere Part I
Twilight Of The Machines
Pneuma
Glacierheart - Nightsphere Part II
The Death Of Man

9. 6. 2023

Francoski post metal/shoegaze dvojec Alcest je začel s snemanjem novega dolgometražca. Kot pravita možakarja, bosta album posnela v lastni režiji na več različnih lokacijah po Franciji, začela pa sta sicer nekoliko neobičajno s klaviaturami in vokali. Več podrobnosti ni znanih. 

31. 5. 2023

Temačni projekt The Devil's Trade je objavil naslovni komad svojega prihajajočega albuma Vidékek vannak idebenn. Ta bo uradno izšel 14. julija pri Season Of Mist.

Zasedba bo spremljala Alcest na njihovi jesenski evropski turneji, a da jih boste lahko slišali v živo, boste primorani potovati malo dlje, saj se bodo nam najbližje ustavili v Nemčiji.

Avtorica: Tina Urek
26. 10. 2022

Francoski post metal/shoegaze dvojec Alcest sporoča, da si končno lahko na spletu ogledate njun nastop z letošnjega festivala Hellfest. Za objavo je na portalu Youtube ponovno poskrbel francoski televizijski kanal Arte. Setlista:

Les jardins de minuit
Protection
Sapphire
Écailles de lune - Part 2
Autre temps
Oiseaux de proie
Kodama  
Delivrance

25. 8. 2022

Kot smo že poročali, se britanski ekstremneži Cradle Of Filth oktobra odpravljajo na evropsko turnejo. Nam najbližje se bodo skupaj z Alcest in Naraka ustavili 13. oktobra na Dunaju. Zdaj je organizator sporočil, da se bo koncert iz dvorane Simm City prestavil v klub ((szene)) Wien. Več informacij najdete tukaj.

25. 5. 2022

Francoski postmetal/shoegaze dvojec Alcest sporoča, da je zaključil s pisanjem novega dolgometražca, ki bo nasledil album Spiritual Instinct iz leta 2019. Kmalu naj bi fanta začela s predprodukcijo, več informacij o albumu sledi.

5. 5. 2022

Cradle Of Filth so se tik pred turnejo razšli s kitaristom Richardom Shawom in klaviaturistko Anabello Iratni. Glede na hitro potrebo po novih članih pa so že razkrili imena trenutnih zamenjav. To sta kitarist Donny Burbage in klaviaturistka Zoe Marie Federoff. Zasedba se v tem mesecu odpravlja na turnejo po ZDA, oktobra pa bo lomastila po Evropi. Nam najbližje se bodo v družbi Alcest ustavili 13. oktobra na Dunaju (Simm City).

Avtorica: Tina Urek
28. 4. 2022

Britanski ekstremneži Cradle Of Filth najavljajo, da se jeseni odpravljajo na evropsko turnejo. Družbo jim bo delal francoski postmetal/shoegaze band Alcest. Nam najbližje se bo turneja ustavila 13. oktobra na Dunaju. Več informacij o sami turneji najdete tukaj.

31. 1. 2022

Zapoznelo praznovanje 25. obletnice festivala Brutal Assault se uradno začne v torek, 9. avgusta, za to pa veljajo vse vstopnice, kupljene od jeseni 2019. Organizatorji še sporočajo, da je 60 % vstopnic že prodanih in da se prodaja trenutnega paketa vstopnic izteka ravno danes.

Zaenkrat potrjeni bandi so: 1914, Abbath, Aborted, Ad Nauseam, Ahab, Alcest, Amenra, Arcturus, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Atari Teenage Riot, Baest, Bell Witch, Benighted, Blood Incantation, Bloodbath, Butcher Babies, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Clutch, Comeback Kid, Conjurer, Cradle Of Filth, Dark Funeral, Darkest Hour, Decapitated, Die Krupps, Draconis Infernum, Evil Dead, Evoken, Excrementory Grindfuckers, Exhorder, Exhumed, Extinction A.D., Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gaahls Wyrd, God Mother, Hangman's Chair, Hentai Corporation, Humanity's Last Breath, Igorrr, Imperial Triumphant, Insomnium, Jinjer, Katatonia, Leprous, Life Of Agony, Lorna Shore, Lost Society, Manes, Mass Infection, Mayhem, Melt-Banana, Mercyful Fate, Misery Index, Mors Principium Est, Municipal Waste, Mysticum, Nailed To Obscurity, Necrophobic, Necrot, Nekrogoblikon, Nunslaughter, Onslaught, Ottone Pesante, Pallbearer, Paradise Lost, Pensées Nocturnes, Pentagram, Phlebotomized, Psycroptic, Psykup, Razor, Regarde Les Hommes Tomber, Rings Of Saturn, Rivers Of Nihil, Sacred Reich, Sigh, Skywalker, Slagmaur, Soen, Soreption, Static–X, Strigoi, Suffocation, Swallow The Sun, Tallah, Tesseract, The Agonist, The Black Dahlia Murder, Uada, Undergang, Unearth, Urne, Valkyrja, Venom, Vitriol, Voices, Vola, Winterfylleth.

17. 1. 2022

Švedski atmosferični post-metalci Cult Of Luna sporočajo, da so primorani odpovedati prvi del turneje ob izidu svojega najnovejšega albuma The Long Road North, ki bo izšel 11. februarja. V sklopu turneje bi se zasedba skupaj s kolegi Alcest in Svalbard ustavila 2. marca tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.

16. 11. 2020

Post-black metalci Harakiri For The Sky iz Avstrije so objavili video za drugi single prihajajočega albuma Mӕre, ki bo 29. januarja izšel pri založbi Art of Propaganda. Gre za komad Sing For The Damage We've Done, pri katerem je sodeloval tudi Neige od Alcest, video pa je ponovno režiral Andreas J. Borsodi. Band še sporoča, da se napovedana turneja s Schammasch in Gaerea prestavi na leto 2022, namesto te pa naj bi band izvedel Covid-19 Tour, kot sledi:

29.01.2021 DE Oberhausen - Helvete
30.01.2021 DE Erfurt - From Hell
31.01.2021 DE Erfurt - From Hell
01.02.2021 DE Kassel - Goldgrube
05.02.2021 DE Trier - Mergener Hof
06.02.2021 DE Mörlenbach-Weiher - Live Music Hall
11.02.2021 CH Martigny - Les Caves Du Manoir
12.02.2021 CH Wetzikon - Hall of Fame
13.02.2021 DE Regensburg - Airport Eventhalle

03.04.2021 DE Münster - Culthe Fest
17.04.2021 TK Istanbul - KadiköySahne
07.05.2021 NO Karmoy - Karmoygeddon Festival
30.07.2021 PT Vagos - Vagos Metal Fest
28.08.2021 DE Neuborn - Neuborn Open Air

4. 11. 2020

Sólstafir premierno predstavljajo svoj sedmi studijski album z naslovom Endless Twilight Of Codependent Love, ki bo izšel ta petek pri založbi Season Of Mist. Album je produciral Birgir Jón Birgisson (Sigur Rós, Alcest, Damien Rice).

Endless Twilight Of Codependent Love ponuja naslednje skladbe:

Akkeri
Drýsill
Rökkur
Her Fall From Grace
Dionysus
Til Moldar
Alda Syndanna
Or
Úlfur

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška