Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 6. 2023

Ameriški tehnično-progresivni thrasherji Aftermath so posneli videospot za komad SLAVeABLE (We're not your animals) z aktualnega albuma No Time To Waste.

2. 3. 2022

Instrumentali trio Animals As Leaders je objavil Gordian Naught, tretji single s prihajajočega albuma Parrhesia. To je bandov prvi album v zadnjih šestih letih in bo izšel 25. marca pri založbi Sumerian Records.

5. 1. 2022

Progressive sludge metal/post hardcore zasedba The Grasshopper Lies Heavy iz Teksasa in sludge/noise rockerji Woorms iz Louisiane bodo ta petek izdali skupen split album z naslovom Various Plants And Animals Under Domestication. Izdaja bo na voljo na kaseti in vinilu ter digitalno, prednaročila so že možna preko Bandcampa. Tracklista:

The Grasshopper Lies Heavy - Indifference Apocalypse
The Grasshopper Lies Heavy - King of Opinion
The Grasshopper Lies Heavy - Daun
The Grasshopper Lies Heavy - Unending Mediocrity
Woorms - Areola Borealis

10. 11. 2021

Post-metalci SOM bodo 21. januarja izdali svoj najnovejši album z naslovom The Shape Of Everything. Album bodo fantje izdali pri založbi Pelagic Records, pred izidom pa vsem oboževalcem v posluh ponujajo skladbo Animals.

4. 10. 2021

Finski melodični power metalci Burning Point predstavljajo besedilni video za Hit The Night, pesem, ki bo sestavni del bandovega prihajajočega 8. studijskega dolgometražca z naslovom Arsonist of the Soul. Album bo izšel pri AFM Records in bo vseboval vsega skupaj 12 pesmi:

Blast in the Past
Rules the Universe
Out of Control (Savage Animals)
Persona Non Grata
Arsonist of the Soul
Hit the Night
Running in the Darkness
Calling
Off the Radar
Fire with Fire
Will I Rise with the Sun
Eternal Life

11. 6. 2021

Brata Nejc in Cene Čibej iz Idrije sta se odločila za ustvarjanje glasbe in si nadela ime Chibej Studios. S svojim delovanjem želita pokazati, da lahko pesmi, ki jih ljudje poznajo iz drugih žanrov, zvenijo dobro tudi v težjih ritmih. S tem bi dosegla, da pesem ne bi bila samo kopija, ampak bi vsebovala tudi njune »ideje v elementih nažigaških kitar, glasnih bobnov in močnega vokala«, kot pravita.

Kot prvo pesem za predelavo sta brata izbrala klasiko House of the Rising Sun, in sicer med drugim tudi kot poklon letos preminulemu kitaristu Hiltonu Valentinu iz legendarne skupine The Animals. Vabljeni torej, da prisluhnete njuni prvi priredbi.

26. 1. 2021

Angleški post-metalcore kvintet Architects je objavil videospot za komad Dead Butterflies. Ta se nahaja na prihajajočem dolgometražnem albumu For Those That Wish To Exist, ki bo izšel 26. februarja pri Epitath Records. Na albumu bodo sledeči komadi:
Do You Dream Of Armageddon?
Black Lungs
Giving Blood
Discourse Is Dead
Dead Butterflies
An Ordinary Extinction
Impermanence (feat Winston McCall/PARKWAY DRIVE)
Flight Without Feathers
Little Wonder (feat. Mike Kerr/ROYAL BLOOD)
Animals
Libertine
Goliath (feat. Simon Neil/BIFFY CLYRO)
Demi God
Meteor
Dying Is Absolutely Safe

Avtorica: Tina Urek
21. 10. 2020

Phil Campbell And The Bastard Sons so objavili besedilni video za single Bite My Tongue s prihajajočega albuma We're The Bastards, ki bo izšel 13. novembra pri Nuclear Blast Records.

Tracklista albuma je sledeča:
We're The Bastards
Son Of A Gun
Promises Are Poison
Born To Roam
Animals
Bite My Tongue
Desert Song
Keep Your Jacket On
Lie To Me
Riding Straight To Hell
Hate Machine
Destroyed
Waves

Bonus skladbe (limited digipak):
Big Mouth (Live)
Freak Show (Live)
Dark Days (Live)
Rock 'N' Roll (Live)

19. 5. 2020

Kansas so objavili besedilni videospot za komad Memories Down The Lane. Ta je del novega albuma The Absence Of Presence, ki bo izšel 26. junija pri InsideOut Music, na njem pa bodo še sledeči komadi:

The Absence Of Presence
Throwing Mountains
Jets Overhead
Propulsion 1
Memories Down The Line
Circus Of Illusion
Animals On The Roof
Never
The Song The River Sang

Avtorica: Tina Urek
17. 2. 2020

Machine Head so objavili novi single Circle The Drain, na katerem je za bobne sedel Navene Koperweis (Whitechapel, Animals As Leaders itn.). Za produkcijo sta poskrbela Robb Flynn in Zach Ohren. Čeprav je komad uradno izšel na valentinovo, je po Flynnovih besedah pristen antivalentinovski izdelek. Vabljeni k poslušanju na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
16. 8. 2019

Cynic bodo ponovno izdali album Traced In Air. "Traced In Air Remixed" bo izšel 27. septembra, za tracking je poskrbel Sean Malone, za mix Adam "Nolly" Getgood (Periphery, Animals As Leaders,...), zaključni mastering pa je naredil Ermin Hamidović. Tukaj lahko prisluhnete izsekom "novih" in starih komadov in jasno slišite razliko.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2019

Le še dobra dva meseca nas ločita do letošnje edicije festivala Metaldays. V zadnjih nekaj dneh/tednih je prišlo do mnogih sprememb pri nastopajočih. Svoj nastop na festivalu sta odpovedala kar dva, tako rekoč, headlinerja – Animals As Leaders in Phil Anselmo. Slednji je že potrjen za MD 2020, svoj nastop naj bi obljubili tudi Animals As Leaders. Njihove menjave so Bullet ter kultni Rotting Christ! Med drugimi so bili v zadnji ekipi potrjenih bandov še Tiamat, Noctiferia, Helstar, Inmate, Leeched in Ritam Nereda. 

Avtorica: Tina Urek
22. 1. 2019

Med novimi potrditvami za 24. Brutal Assault so Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Living Dead, Ensiferum, Gorod, Letter from The Colony, Slapshot, Violator, Voivod in Zuriaake. Konec decembra pa so se naboru pridružili še Batushka in Emperor, svoj nastop pa so odpovedali Dimmu Borgir.

Doslej potrjeni so še Aborted, After the Burial, Alien Weaponry, Agnostic Front, Annal Nathrakh, Anathema, Annotations Of An Autopsy, Antaeus, Anthrax, Carcass, Carpenter Brut, Counting Hours, Crystal Lake, Cult of Luna, Cytotoxin, Deicide, Daughters, Destruction, Diablo Swing Orchestra, Ektomorf, Electric Wizard, Get the Shot, Godflesh, Gutalax, Heilung, Higher Power, Hypocrisy, Immolation, Iron Reagan, Jinjer, Jungle Rot, Krisiun, Lionheart, Manes, Meshuggah, Metal Church, Mgła, Midnight, Myrkur, Napalm Death, Necros Christos, Of Mice & Men, Oceans of Slumber, Perfecitizen, Prong, Raised Fist, Rotting Christ, Sacred Reich, Saor, Shape of Despair, Slægt ,Taake, Tankard, Taphos, Testament, The Obsessed, The Ocean, Thy Art Is Murder, Toska, Unfathomable Ruination, Vargrav, Venom Prison, Vuur, Windhand, Wolfbrigade in Woe Unto Me.

Prejšnji teden so organizatorji objavili tudi videokolaž utrinkov z lanskega festivala:

16. 1. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Čeprav koncertni cikel Kadilnica of Death načeloma promovira le domače metal zasedbe, glavni gostje na koncertu 17. januarja niso nobena izjema, dasiravno so uradno bazirani v Italiji.
To je power metal skupina Minotauro s štabom v Trstu, njeni člani pa prihajajo iz Italije, Slovenije in Hrvaške. Band, ki ga vodi kitarist Roko Smajlagić, obratuje od leta 2010, ima za sabo dva studijska albuma in je že večkrat stal na slovenskih odrih, zdaj pa se bodo fantje predstavili še obiskovalcem Kadilnice of Death.
Za ogrevanje bodo poskrbeli novogoriški HairX, ki s strganimi kavbojkami in natupiranimi čupami vzdržujejo glam metal zapuščino 80-ih, predlani pa so izdali tudi svoj studijski prvenec z naslovom Animals.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

Avtor: Gorjanec
19. 3. 2018

Stonebride so konec prejšnjega tedna pri neodvisni založbi PDV Records izdali mini album z naslovom Animals On Display, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Novi studijski izdelek prinaša naslednje skladbe:
Animal On Display
Embodiment
Early Bird
Half Of Me

Zagrebško zasedbo, ki se trenutno mudi na evropski turneji z imenom Displays Of March, sestavljajo Siniša Krneta (kitara, vokal), Stjepan Kolobarić (bobni), Tješimir Mendaš (kitara) in Alen Nužda (bas).

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška