Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 1. 2024

Konec novembra in decembra bo Evropa thrashersko obarvana. Na turnejo se namreč skupaj odpravljajo Anthrax in Kreator. Kot posebni gostje pa jim bodo družbo delali še Testament. Žal se turneja pri nas tokrat ne bo ustavila, kje boste lahko ujeli velikane thrash metala, pa si oglejte na sliki.

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

20. 4. 2023

Iz tabora legendarnih thrasherjev Anthrax sporočajo, da so odpovedali vse evropske nastope, napovedane za to poletje. Kar pomeni, da jih žal letos ne bo mogoče videti tudi pri nas na festivalu MetalDays.

12. 4. 2023

Po desetletju tišine bo konec leta izšel nov film kultne metal sage Metalocalypse. Celovečerec novi naslov Metalocalypse: Army Of The Doomstar, poleg filma pa bo izšel tudi album zasedbe Dethklok, ki so ga naslovili enostavno Dethalbum IV.

Pri ustvarjanju filma so med drugim sodelovali:
Tommy Blacha
Victor Brandt (Metalocalypse)
Stephen »Thundercat« Bruner
King Diamond (King Diamond, Mercyful Fate)
Mark Hamill (Batman: The Animated Series, The Machine, Star Wars)
Kirk Hammett (Metallica)
Jon Hamm (Confess, Fletch, Top Gun: Maverick)
Scott Ian (Anthrax)
Amy Lee (Evanescence)
Malcolm Mcdowell (A Clockwork Orange)
Juliet Mills (Passions)
Laraine Newman (Saturday Night Live)
Raya Yarbrough (Metalocalypse: The Doomstar Requiem – A Klok Opera)
Livia Zita

Avtorica: Tina Urek
11. 4. 2023

Thrasherji Anthrax sporočajo, da se čez dober teden odpravljajo v studio, kjer bodo posneli nov dolgometražec, ki bo nasledil leta 2016 izdan plošček For All Kings. Kot je nedavno v intervjuju za Metal Rules povedal bobnar Charlie Benante, pa album ne bo izšel pred naslednjim letom.

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

9. 11. 2022

Frank Bello, basist thrash metal legend Anthrax, je objavil video za pesem Then I'm Gone s prihajajočega solo EP-ja. Istoimenski EP je izšel 4. novembra pri založbi Rare Bird.

7. 11. 2022

Znan je delni razpored nastopajočih po dnevih za festival MetalDays 2023, ki ga lahko razberete iz priložene slike.

Poleg tega je organizator danes razkril še imena teh nastopajočih: Anthrax, ki bodo na festivalu praznovali 40. let obstoja, Kreator, Beartooth, Wolves In The Throne Room, Gatecreeper, The Raven Age in Ignea.

Poleg tega naj bi bila nova lokacija uradno znana že naslednjo nedeljo, 20. novembra, medtem ko že lahko kupite enodnevne vstopnice za 79 EUR in tridnevne vstopnice za 219 EUR.

1. 9. 2022

Včeraj je kot strela z jasnega udarila novica, da so Anthrax odpovedali celotno evropsko turnejo, na kateri bi jih spremljali Municipal Waste. Karavana bi se 1. novembra ustavila tudi v Zagrebu. Razlog odpovedi so nenehne logistične težave in enormno zvišanje cen stroškov turneje. Danes naj organizator začel vračati denar za že kupljene vstopnice za zagrebški koncert, in če ste eden izmed kupcev, vam priporočamo, da spremljate stran organizatorja Los Angeles Agency.

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2022

Thrash legende Anthrax so julija lani s kompilacijo XL (MCMLXXXI - MMXXI) praznovale 40 let obstoja. Na albumu med drugim seveda ni smel manjkati hit, ki so ga možakarji posneli skupaj z rap legendami Public Enemy Bring The Noise in za katerega so zdaj izdali tudi video.

15. 7. 2022

Verjeli ali ne, prihodnje leto boste lahko na koncertnih odrih ponovno videli Pantero. Pred nekaj dnevi so namreč družabna omrežja preplavile novice o združitvi Philipa Anselma in Rexa Browna. Gospoda sta podpisala pogodbo z Artist Group International, ki bo prevzela načrtovanje koncertov v Severni Ameriki. Po neuradnih informacijah naj bi preostanek zasedbe sestavljala še bobnar Charlie Benante (Anthrax) in kitarist Zakk Wylde.

Avtorica: Tina Urek
27. 6. 2022

Thrash legende Anthrax so objavile še en komad s prihajajočega live albuma Anthrax XL. Tokrat predstavljajo skladbo The Devil You Know, ki ji lahko prisluhnete spodaj, live album pa lahko prednaročite na tej povezavi.

2. 6. 2022

Anthrax, ki so lani praznovali 40. obletnico delovanja in v ta namen odigrali tudi prav poseben live stream, sporočajo, da bodo izdali live album z naslovom Anthrax XL. Live album bo vseboval posnetke prav z zgoraj omenjenega streama in še nikoli izdane posnetke vaj. Album lahko prednaročite na tej povezavi, spodaj pa si lahko ogledate live posnetek komada Aftershock s tega dogodka.

7. 4. 2022

Po 5 letih zatišja bodo Municipal Waste 1. julija pri Nuclear Blast izdali album Electrified Brain. Zasedba je razkrila naslovnico, seznam komadov in pa tudi prvi single Grave Dive. Prednaročila so možna tukaj, bodo pa fantje album predstavljajo tudi na evropski turneji z Anthrax, ki se bo 1. novembra ustavila z Zagrebu in 2. novembra na Dunaju.

Electrified Brain
Demoralizer
Last Crawl
Grave Dive
The Bite
High Speed Steel
Thermonuclear Protection
Blood Vessel - Boat Jail
Crank The Heat
Restless and Wicked
Ten Cent Beer Night
Barreled Rage
Putting On Errors
Paranormal Janitor

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška