Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 4. 2024

Kanadčani Unleash The Archers so posneli nov videospot. Za novi video je band izbral komad Seeking Vengeance s prihajajočega albuma Phantoma, ki izide 10. maja pri Napalm Records.

21. 3. 2024

Kanadčani Unleash The Archers predstavljajo nov video s prihajajočega albuma Phantoma. Video za komad Ghosts in the Mist so ustvarili Ty Christian, Mary Sweeney in Ryan Rumpel, album Phantoma pa naj bi izšel 10. maja.

14. 2. 2024

Kanadski metalci Unleash The Archers se vračajo z napovedjo šestega dolgometražca, ki bo nosil ime Phantoma. Pred izidom albuma, ki je napovedan za 10. maj, pa band objavlja tudi prvi single Green & Grass. Poleg singla pa bo album zajemal še te komade:

Human Era
Ph4/NT0-mA
Buried in Code
The Collective
Green & Glass
Gods in Decay
Give it up or Give it All
Ghosts in the Mist
Seeking Vengeance
Blood Empress

4. 5. 2023

Iz tabora kanadske zasedbe Unleash The Archers prihaja vest, da zaključujejo snemanje najnovejšega albuma. Poleg albuma za vse oboževalce pripravljajo tudi nov videospot, ki bo kmalu ugledal luč sveta. Več informacij sledi.

6. 12. 2021

Ameriški power metal dvojec Planeswalker je izdal besedilni video za naslovno pesem prihajajočega prvenca Tales of Magic. Album bo izšel 22. januarja, naročite ga lahko tukaj, vseboval pa bo naslednjih 7 pesmi:

Tales of Magic
The Spark
Shadow of Emeria (ft. Kristin Starkey na vokalu)
Blackblade
The Forever Serpent
Oath of the Gatewatch (ft. Brittney Slayes (Unleash the Archers), Heather Michele (ex-Helion Prime, ex-Graveshadow) in R.A. Voltaire (Ravenous E.H.) na vokalu)
A Million to One (priredba Kiss) (ft. Taylor Washington (Paladin) na solo kitari)

28. 9. 2021

Mednarodna power metal zasedba NorthTale, katere člani prihajajo iz Švedske in ZDA, predstavlja single Only Human. Ta skladba bo na zasedbinem 2. albumu Eternal Flame, čigar izid je načrtovan za 12. november pri založbi Nuclear Blast. Tracklista:

Only Human
Wings of Salvation
Future Calls (feat. Tim and Kai Hansen)
The Land of Mystic Rites
Midnight Bells
Eternal Flame
In The Name of God
Ride The Storm
King of Your Illusion
Judas Be My Guide (Iron Maiden cover feat. Jonas Heidgert)
Nature’s Revenge
Ivy (Outro)

In ne pozabimo: v sklopu promocijske turneje dotičnega albuma se bo zasedba 30. novembra ustavila tudi v Sloveniji, in sicer skupaj z Unleash the Archers in Striker v Orto Baru.

17. 8. 2021

Power metalci Northtale so na novo posneli komad Follow Me. Za potezo so se odločili ob predstavitvi novega vokalista Guilhermeja Hiroseja. Zasedba ima trenutno najavljeno tudi evropsko turnejo z Unleash The Archers ter Striker, v sklopu katere naj bi se 30. novembra ustavili v Orto Baru.

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2021

Timo Tolkki's Avalon napovedujejo četrti studijski album z naslovom The Enigma Birth, ki bo izšel 18. junija pri založbi Frontiers Music. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single The Fire And The Sinner, na katerem gostujeta Jake E. (ex-Amaranthe, Cyrha) in Brittney Slayes (Unleash The Archers). Poleg njiju so se finskemu kitarskemu mojstru na albumu pridružili še vokalisti James LaBrie (Dream Theater), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Fabio Lione (Rhapsody, Angra, Eternal Idol), Caterina Nix (Chaos Magic) in YouTube zvezda Pellek.

Tracklista je sledeča:

The Enigma Birth (feat. Pellek)
I Just Collapse (feat. Caterina Nix)
Memories (feat. Caterina Nix, Brittney Slayes)
Master Of Hell (feat. Raphael Mendes)
Beautiful Lie (feat. James LaBrie)
Truth (feat. Jake E.)
Another Day (feat. Marina La Torraca)
Beauty And War (feat. Raphael Mendes)
Dreaming (feat. Fabio Lione)
The Fire And The Sinner (feat. Jake E., Brittney Slayes)
Time (feat. Marina La Torraca)
Without Fear (feat. Fabio Lione)

16. 11. 2020

Kalifornijska doom metal zasedba Cardinal Wyrm, v kateri sodelujejo bobnar/vokalist Pranjal Tiwari (S.C.R.A.M.), kitarist Nathan A. Verrill (Terebellum, Fyrhtu) in basistka/vokalistka Leila Abdul-Rauf (Vastum, Terebellum, Hammers Of Misfortune, Fyrhtu), se vrača s četrtim albumom Devotionals, ki ga bo 11. decembra izdala v samozaložbi. Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu z naslovom Nightmarchers.

Tracklista je sledeča:
Gannet
Mrityunjaya
Imposter
Selimesh
Canticle
Abbess
Nightmarchers
Do We Have Another Battle Left In Us?

14. 7. 2020

Projekt Evropskih metalskih festivalov – European Metal Festival Alliance, ki se bo odvijal od 7. do 9. avgusta, je objavil celoten seznam tako ali drugače sodelujočih zasedb. O virtualnem festivalu smo pisali že tukaj in tukaj, zato vam v tokratni novici navajamo zgolj sveže informacije o glasbi.

S posnetki lanskoletnih festivalskih nastopov bodo sodelovali Sabaton, Avatar, TesseracT, Thy Art Is Murder, Napalm Death, Grand Magus, Battle Beast, Harakiri For The Sky in Dee Snider.

Tekom leta so na različnih lokacijah koncerte za namen EMFA posnele sledeče zasedbe: Rotting Christ, Butcher Babies, Orange Goblin,Heidevolk, Primordial, King 810, Amenra, Parasite Inc., Alien Weaponry, Venom Prison, Mass Hysteria, Angelus Apatrida, Evergrey, Kampfar, Venom Inc., Unleash The Archers, Legion of the Damned, Dirty Shirt, Gutalax, Kissin' Dynamite, Evil Invaders, ¡Pendejo!, Der Weg einer Freiheit, Cult Of Fire, Lèpoka, Spoil Engine, Svart Crown, Deserted Fear, Dead Lord, RoadkillSoda, Nytt Land, White Walls in domači SkyEye.

Z intervjuji bodo med drugimi sodelovali Dee Snider, Biff Byford, Jamey Jasta, Devin Townsend, Winston McCall, Cristina Scabbia, Wednesday 13 in Phil Rind.

Ker bo verjetno izziv biti online celoten čas festivala, bo dogodek na voljo še 48 ur po uradnem zaključku. Vstopnice po ceni 6,66 EUR lahko kupite na uradni strani, kjer lahko kupite tudi uradno majico tega edinstvenega virtualnega poletnega festivala.

Avtorica: Tina Urek
28. 2. 2020

Kanadska melodic death metal zasedba Lutharö predstavlja videospot za skladbo Wings Of Agony z istoimenskega EP-ja, ki bo izšel 27. marca.

Tracklista je sledeča:
Barren
Diamond Back
Blood Lightning
Will To Survive
Wings Of Agony

Skupino iz Hamiltona v Ontariu, ki bi znala navdušiti tudi oboževalce Arch Enemy, Unleash The Archers in Amon Amarth, sestavljajo vokalistka Krista Shipperbottom (ex-Incarnadine), kitarista John Raposo (ex-Lucifuge, ex-Profaner) in Victor Bucur (ex-Incarnadine), basist Chris Pacey (Forever The Pain, ex-Dead To Rights) ter bobnar Duval Gabraiel.

3. 9. 2019

Unleash The Archers so posneli videospot za single Northwest Passage s prihajajočega 7" EP-ja z naslovom Explorers, ki bo 11. oktobra v omejeni nakladi izšel pri Napalm Records.

17. 9. 2018

Unleash The Archers so objavili besedilni video za single Ten Thousand Against One, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu, ki nosi naslov Apex.

28. 9. 2017

Na tej povezavi je na voljo kratek vodič po avtohtoni kanadski metal sceni, kjer so predstavljene trenutno aktualne skupine Cauchemar (na fotografiji), Device, Droid, Emblem, Metalian, The Order Of Chaos, Terrifier in Unleash The Archers.

5. 6. 2017

Tukaj lahko prisluhnete naslovni skladbi novega studijskega albuma Apex kanadske zasedbe Unleash The Archers, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana