Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2023

Italijanski temačni metalci Cadaveria so objavili besedilni video za skladbo La Casa dell'Anima. Skladba se nahaja na aktualnem albumu Emptiness iz lanskega leta.

17. 10. 2022

Italijanski temačni metalci Cadaveria so posneli videospot za pesem The Sky That Screams Above Us z letošnjega albuma Emptiness.

22. 6. 2022

Italijanski temačni metalci Cadaveria predstavljajo najnovejši video za komad Silver Rain. Skladbo lahko najdete na njihovem najnovejšem dolgometražcu Emptiness, ki je 27. maja izšel pri založbi Time To Kill Records.

31. 5. 2022

Italijanski darkerji Cadaveria so objavili serijo videoposnetkov Road to Emptiness. Gre za kratke posnetke, v katerih pevka razloži bistvo posameznega komada njihovega aktualnega albuma Emptiness, ki je izšel minuli teden.

5. 5. 2022

Italijanska zasedba Cadaveria je objavila besedilni video za naslovni komad prihajajočega šestega albuma Emptiness. Na tem bo 12 komadov:

The Great Journey
Shamanic Path
Emptiness
The Woman Who Fell to Earth
Divination
Matryoshcada
Silver Rain
The Cure
Life After
La Casa dell'Anima
The Sky That Screams Above Us
Return (bonus - Deine Lakaien cover)

6. 4. 2022

Italijanska zasedba Cadaveria bo 27. maja pri Time To Kill Records izdala nov studijski album Emptiness. Gre za njihov šesti studijski album, na katerega so poslušalci čakali dolgih 8 let.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2022

Italijanski horror metalci Cadaveria ob ponovnem izidu svojega prvenca In Memory of Shadows' Madame pod okriljem založbe Time To Kill Records predstavljajo besedilni video za skladbo The Shadows' Madame. Video si lahko ogledate spodaj.

17. 12. 2021

Italijanski horror metalci Cadaveria bodo pri Time To Kill Records na novo izdali svoj visoko cenjen prvenec The Shadows' Madame iz leta 2002. Nova različica albuma, ki naslednje leto praznuje 20 let obstoja, bo na voljo 3. marca na vinilu, kaseti in v digitalnem formatu. Naročila so že možna, dražilnik najdete na YouTubu, seznam pesmi pa je naslednji:

stran A
Spell
Declaration of Spiritual Independence
In Memory of Shadows’ Madame
Circle of Eternal Becoming
Spell (Live Rehearsal Version – 2001)

stran B
The Magic Rebirth
Black Glory
Absolute Vacuum
VELO (The Other Side of Hate)

13. 9. 2021

Italijanski gotičarji Cadaveria so objavili videospot za pesem za The Woman Who Fell to Earth. Ta je poleg Divination in Shamanic Path že tretji single v letošnjem letu.

14. 12. 2017

Cadaveria so objavili besedilni video za skladbo The Divine Rapture z nove edicije njihovega drugega albuma Far Away From Conformity, ki je pravkar izšel pri založbi Sleaszy Rider Records.

5. 12. 2017

Cadaveria so objavili naslovnico za novo verzijo drugega studijskega albuma Far Away From Conformity iz leta 2004, ki bo ponovno izšel ta petek pri založbi Sleaszy Rider Records. Vse skladbe so remiksane in remasterizirane, pri sklabah Blood Confusion in The Divine Rapture pa so morali zaradi izgubljenih podatkov celo na novo posneti vokal.

27. 3. 2017

Cadaveria so objavili novi single Dominion Of Pain, ki se nahaja na njihovem aktualnem split EP-ju s skupino Necrodeath z naslovom Mondoscuro. Tukaj lahko prisluhnete tudi predhodnemu singlu, priredbi Type O Negative klasike Christian Woman.

23. 2. 2017

Cadaveria so objavili svoj nov single z naslovom Christian Woman, ki je priredba zasedbe Type O Negative. Komad je izšel na lani na EP-ju Mondoscuro pri založbi Sleaszy Rider Records, poslušate pa ga lahko na tem linku.

Avtorica: Hana Jenko
31. 5. 2016

Skupini Cadaveria in Necrodeath bosta v prihodnjih mesecih pri založbi Black Tears Records izdali split EP z naslovom Mondoscuro. Na novem studijskem izdelku naj bi se znašle tako nove skladbe kot tudi priredbe, obljubljajo pa tudi številne izmenjave.

6. 5. 2016

Leto in pol po izidu zadnjega albuma z naslovom Silence se italijanska horror metal zasedba Cadaveria ponovno mudi v studiu, kjer bo začela z delom na novem EP-ju. Na prihajajočem studijskem izdelku skupine, ki letos praznuje 15. obletnico delovanja, bodo sodelovali tudi legendarni thrasherji Necrodeath, s katerimi si delijo tudi dva člana. Obe dve zasedbi sta pred kratkim podpisali za založbo Black Tears Records, pri kateri bo omenjeni EP tudi izšel.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška