VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2024

Ameriški deathcorovci Carnifex so objavili videospot za komad Torn In Two z aktualnega albuma Necromanteum, ki so ga jesen izdali pri Nuclear Blast.

10. 10. 2023

Tudi ameriški deathcorovci Carnifex so prejšnji teden pri Nuclear Blast Records izdali svoj novi celovečerec z naslovom Necromanteum. Spodaj lahko prisluhnete komadu Infinite Night Terror.

28. 8. 2023

Ameriški deathcorovci Carnifex predstavljajo vizualizer za komad Death's Forgotten Children, na katerem gostuje Tom Barber iz ameriške deathcore zasedbe Chelsea Grin. To je tudi drugi razkrit komad s prihajajočega albuma Necromanteum, katerega izid je napovedan za 6. oktober.

11. 7. 2023

Ameriški deathcorovci Carnifex z novim videospotom predstavljajo naslovni komad albuma Necromanteum, ki bo izšel 6. oktobra pri Nuclear Blast in prinaša vsega deset komadov:

Torn in Two
Death's Forgotten Children
Necromanteum
Crowned in Everblack
The Pathless Forest
How the Knife Gets Twisted
Architect of Misanthropy
Infinite Night Terror
Bleed More
Heaven and Hell All at Once

1. 2. 2023

Američani The Convalescence predstavljajo najnovejši video za komad No Survivors. Gostujoče vokale je prispeval Scott Ian Lewis (Carnifex).

20. 9. 2022

Američani The Convalescence so posneli video za pesem 79 Years s prihajajočega albuma, o katerem zaenkrat še ni znano kaj več. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Carnifex, The Black Dahlia Murder in Cradle Of Filth.

Sicer pa zasedba še sporoča, da se konec novembra odpravlja na EU/UK turnejo s Carnifex, Chelsea Grin, Bodysnatcher, Varials in The Convalescence​ (glej priloženo sliko).

15. 7. 2022

Blackened deathcore velikani Carnifex so pred nekaj dnevi najavili posebno turnejo v čast 15. obletnice izida albuma Dead In My Arms. Ob tej priložnosti pa so se tudi odločili, da ponovno posnamejo komad Lie To My Face, pri katerem je sodeloval Adam Warren (Oceano).

Avtorica: Tina Urek
18. 11. 2020

Tradicionalno bomo tudi za leto 2021 izdelali koledarčke, ki jih bo krasila izbrana fotografija z enega izmed letošnjih dogodkov. A za razliko od prejšnjih let smo se tokrat odločili, da boste za izbor poskrbeli vi, naši bralci. Kako pa bo vse skupaj potekalo? Izbrane fotografije, ki jih je v ožji izbor poslala ekipa, bodo objavljene na naših Instagram in Facebook zgodbah, do vključno nedelje, 29. 11. 2020, pa bo na našem Facebook profilu potekalo glasovanje.

Sodelujete lahko tako, da oddate svoj glas izbrani fotografiji. Ob tem pa vaš trud in čas ne bosta ostala povsem nepoplačana, kajti izmed vseh sodelujočih oseb bo ena prejela letošnjo Paranoidovo kratko majico (glej sliko te objave). Fotografije, ki so prišle v ožji izbor, so naslednje:

Apocalyptica, Tvornica kulture, Zagreb (avtorica Saša Kranjc)
Carnifex, Kino Šiška, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
Lindemann, Gasometer, Dunaj (avtorica Linda Vidic)
Pustite nas delat!, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
Unforgiven 4, CSK France Prešeren, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
W.E.B., Orto bar, Ljubljana (avtorica Dominika Torkar)

4. 10. 2019

Carnifex predstavljajo videospot za skladbo Visions Of The End, ki se nahaja na njihovem aktualnem sedmem studijskem albumu World War X, izdanem v začetku avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

8. 7. 2019

Carnifex so posneli videospot za naslovno skladbo novega albuma World War X, ki bo izšel 2. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

10. 6. 2019

Carnifex bodo 2. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records izdali svoj sedmi studijski album z naslovom World War X, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
World War X
Visions Of The End
This Infernal Darkness
Eyes Of The Executioner
No Light Shall Save Us (feat. Alissa White-Gluz)
All Roads Lead To Hell (feat. Angel Vivaldi)
Brushed By The Wings Of Demons
Hail Hellfire
By Shadows Thine Held

Spodaj si že lahko ogledate videospot za skladbo No Light Shall Save Us, v katerem gostuje tudi Alissa White-Gluz iz skupine Arch Enemy.

19. 1. 2018

Znane so nove potrditve za letošnji festival Brutal Assault:

Testament, Gojira, Suicidal Tendencies, Pain, Brujeria, Wiegedood, Act of Defiance, Dragged into Sunlight, Angelmaker, Armored Saint, Graveyard, Azarath, Integrity ter Terror.

Med 8. in 11. avgustom bodo na trdnjavi v Jaromeru med drugim nastopili še At th Gates, Behemoth, Carnifex, Carpathian Forest, Converge, Dying Fetus, Hate, Ihsahn, Ministry, Misery Index, Nocturnus AD, Novembers Doom, Paradise Lost, Pestilence, Saint Vitus, The Black Dahlia Murder, Unleashed, Wardruna, Celeste, Dead Congregation, Dodecahedron, Blood Incantation, Grave Pleasures, Pillorian in Whoredom Rife. Vsi doslej potrjeni bandi so objavljeni tukaj.

15. 6. 2017

Carnifex predstavljajo sveži videospot za skladbo z naslovom Dark Heart Ceremony.





27. 2. 2017

She Must Burn so objavili skladbo The Wicked, v kateri gostuje tudi Scott Ian Lewis iz skupine Carnifex. Omenjena skladba se nahaja na njihovem prihajajočem albumu z naslovom Grimoire, ki izide ta petek pri založbi Artery Recording.

26. 7. 2016

Carnifex so objavili še sveži videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Slow Death, ki bo izšel 5. avgusta pri Nuclear Blast Records.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana