Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 9. 2022

Madžarski melodični death metalci Needless so posneli besedilni video za pesem Krononauta, ki je del japonske različice njihovega letošnjega albuma The Cosmic Cauldron.

10. 12. 2021

Madžarski melodični death metalci Needless danes premierno predstavljajo videospot za pesem Planet Oblivion, ki je del njihovega albuma The Cosmic Cauldron. Ta izide 7. januarja pri Uprising! Records.

23. 11. 2021

Madžarski melodični death metalci Needless so predstavili videospot za pesem Odium, ki je del njihovega albuma The Cosmic Cauldron. Ta izide 7. januarja pri Uprising! Records.

5. 11. 2021

Madžarska thrash/death/black metal zasedba Needless je preko Uprising! Records izdala single The Cosmic Cauldron. Besedilni video si lahko ogledate tukaj.

5. 11. 2021

Italijanska shamanic doom metal zasedba Caronte je objavila besedilni video za najnovejši single Cauldron Of Ecstatic Loneliness, na katerem so se jim pridružili black metalci Fides Inversa.

Caronte nameravajo vsako enakonočje in solsticij do marca 2022 izdati nov single, ki bo predstavljal posebno sodelovanje z različnimi protagonisti metal scene, ki jih skupina ceni, spoštuje in jih ima po 10 letih delovanja za svoje brate.

6. 8. 2021

Kanadski black/death metalci Malgöth bodo 1. oktobra svojemu lanskemu polvečercu Primordial Dawn dodali še celovečerni prvenec Glory Through Savagery. Ta bo izšel pri založbi Iron Bonehead na CD-ju in vinilu, tracklista pa je naslednja:

Throne of Infinite Power
Barbaric Onslaught
Clubbed Into Pulp
Unrelenting Force
Immortal Torment
Executing the Weak
Destroyed by Savages
Spiritual Contamination
Cauldron of Pus
The Eternal Age of Iron

19. 7. 2021

Po sedmih letih se na sceno vračajo ameriški tehnični power metalci Cauldron Born, in sicer z albumom Legacy Of Atlantean Kings, pri katerem gre za na novo posnet album ...And Rome Shall Fall iz leta 2002. Če vas zanima, do katere mere sodobni posnetki popravijo izkušnjo legendarnega albuma, lahko obiščete zasedbin Bandcamp profil, kjer je album na voljo za nakup v fizični in digitalni obliki.

Aktualna zasedba (Howie Bentley (kitara), Shawn Kascak (bas kitara), Bill Parsons (bobni), Alex Parra (kitara) in Matthew Knight (vokal)) medtem s polno paro pripravlja tudi povsem svež material, ki naj bi nič hudega slutečo publiko doletel ob koncu leta.

17. 12. 2020

Ameriška heavy/doom metal zasedba Briton Rites predstavlja besedilni video za nov single The Masque Of Satan s prihajajočega studijskega albuma Occulte Fantastique, ki izide ta petek pri založbi Echoes Of Crom Records.

Briton Rites vodi kitarist Howie Bentley, med drugim tudi član kultne zasedbe Cauldron Born, pisec fantazijskih zgodb in lastnik založbe Echoes Of Crom Records. Skupino po novem sestavljajo še vokalist Phil Swanson (Seamount, Sumerlands, Vestal Claret, ex-Atlantean Kodex, ex-Hour Of 13), bobnar Corbin King (Vainglory, ex-Kinrick) in basist John Leeson (Cauldron Born).

30. 4. 2020

Finski black/death metal dvojec Lantern predstavlja skladbo Strange Nebula s prihajajočega tretjega albuma z naslovom Dimensions, ki bo izšel 26. junija pri Dark Descent Records.

Dimensions ponuja naslednje skladbe:
Strange Nebula
Beings
Portraits
Cauldron Of Souls
Shrine Of Revelation
Monolithic Abyssal Dimensions

8. 3. 2019

Doom/stoner metal zasedba Lunar Tomb iz Nashvilla v Tennesseeju je objavila videospot za single Hash Cauldron, ki se nahaja na njihovem aktualnem EP-ju Mourning Attire.

1. 10. 2018

Ljubljanska doom metal zasedba Mist, ki je letos poleti pri založbi Soulseller Records izdala svoj debitantski album z naslovom Free Me Of The Sun, počasi osvaja tudi sosednjo Avstrijo in Dansko.

Najprej bo ta petek nastopila v Linzu skupaj s priljubljenim kanadskim heavy metal triom Cauldron, v prvi polovici decembra pa bodo sledili še koncerti v Gradcu, Celovcu in na Dunaju. Konec oktobra bodo Mist gostovali tudi na Danskem, kar bo za njih sploh prvi nastop v tej državi.

Zaenkrat potrjeni koncertni datumi:
 5. 10. KAPU, Linz (Avstrija)
20. 10. Train, Aarhus (Danska)
 6. 12. Orto Bar - Kadilnica of Death, Ljubljana (Slovenija)
14. 12. Music-House, Gradec (Avstrija)
15. 12. Kwadrat, Celovec (Avstrija)
16. 12. Weberknecht, Dunaj (Avstrija)

7. 9. 2018

Založba The End Records je na svojem Youtube kanalu v celoti objavila najnovejši album kanadske heavy metal zasedbe Cauldron z naslovom New Gods, ki na police glasbenih trgovin prihaja danes.

Cauldron bodo album kmalu predstavljali na evropski turneji, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 5. 10. v Linzu, kjer si bodo oder delili z ljubljanskimi Mist.

10. 8. 2018

Cauldron predstavljajo skladbo Never Be Found s težko pričakovanega novega studijskega albuma z naslovom New Gods, ki bo izšel 7. septembra pri The End Records/Dissonance Productions.

Kanadski heavy metal trio se konec septembra odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere se bo najbližje Sloveniji ustavil 3. 10. na Dunaju oziroma 5. 10. v Linzu. Na koncertu v Linzu bo za ogrevanje poskrbela tudi ljubljanska doom metal zasedba Mist.

16. 7. 2018

Cauldron so razkrili skladbo Letting Go s prihajajočega albuma z naslovom New Gods, ki bo izšel 7. septembra pri The End Records/Dissonance Productions.

31. 5. 2018

Kalifornijska heavy metal zasedba Blade Killer je končala s snemanjem debitantskega albuma, naslovljenega High Risk, ki naj bi proti koncu leta izšel pri založbi M-Theory Audio. Album je produciral Allen Falcon (Pestilent Death, Abhorration, Insineratehymn), medtem ko je za miks in mastering poskrbel Olof Wikstrand (Enforcer, Cauldron, Tribulation).

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb