VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 1. 2024

Francoski groove metalci Stone Horns, ki bodo to soboto obiskali mariborsko dvorano Gustaf, kjer bodo kot predvozači nastopili domači Terminal Disease, so minuli petek izdali album Chimaira. Francozi so izdajo tretjega albuma pospremili še z videospotom, in sicer za komad In The Clutches Of The Abyss.

21. 6. 2022

Vented je nova t. i. superskupina, ki jo sestavljajo vokalist Sean Zatorsky (Sinsaenum, ex-Chimaira), bobnar Austin D'Amond (Devil Driver), kitarist Gergo Hajer (Omega Diatribe) in basist Simon C. Bondar (White Tiger).

Zasedba je objavila single Requiem For Myself s prihajajočega celovečerca Cruelty And Corruption, ki naj bi izšel konec leta. Zanimivo dejstvo je, da je bil prvotni bobnar projekta prav preminuli Joey Jordison, ki ga je po njegovi smrti zamenjal Austin.

Avtorica: Tina Urek
19. 3. 2021

Ameriška zasedba Murkocet je objavila single Dominator, pri katerem je sodeloval nekdanji vokalist zasedbe Chimaira, Mark Hunter.

Avtorica: Tina Urek
3. 4. 2019

Avstralski death metalci Truth Corroded, ki trenutno harajo po Evropi skupaj z Misery Index, Wormrot in The Lion's Daughter, predstavljajo videospot za skladbo Of Open Eyes and Willing Hands, v kateri gostuje tudi vokalist/kitarist Mark Kloeppel iz Misery Index. Gre za skladbo z njihovega aktualnega albuma Bloodlands, pravkar izdanega za založbo Unique Leader Records. Na novem albumu gostujejo še Steph Carpenter (Deftones), Terrance Hobbs (Suffocation), Ryan Knight (The Black Dahlia Murder, Arsis) in Kevin Talley (Dying Fetus, Chimaira).

5. 7. 2018

Capital Enemy so objavili skladbo Deathchitect, v kateri gostuje tudi vokalist Mark Hunter iz skupine Chimaira. Skladba se nahaja na prihajajočem debitantskem albumu Knowledge Of The Wicked, ki bo izšel 24. avgusta pri založbi 10-54 Records.

29. 8. 2017

Kanadska metalcore zasedba Arrival Of Autumn je podpisala za založbo Nuclear Blast Records, pri kateri naj bi kmalu izšel novi album, ki ga je produciral in zmiksal Jason Suecof (Trivium, All That Remains, The Black Dahlia Murder, Chimaira, DevilDriver, God Forbid). Tukaj lahko prisluhnete tudi demo verziji skladbe z naslovom The Horror.

5. 7. 2016

Wednesday 13 se avgusta odpravljajo v studio, kjer bodo pričeli s snemanjem svojega sedmega studijskega albuma z naslovom Condolences, ki ga bo produciral Chris »Zeuss« Harris (Suicide Silence, Chimaira, Shadows Fall, Murderdolls). Novi album naj bi izšel aprila prihodnje leto.

30. 6. 2016

Sinsaenum so razkrili naslovnico debitantskega albuma z naslovom Echoes Of The Tortured, ki bo izšel 29. julija pri Peccatum Records/earMUSIC. Za miks in mastering je poskrbel nepogrešljivi Jens Bogren (Amon Amarth, Opeth, Katatonia, Dark Tranquillity, Paradise Lost, Soilwork) iz Fascination Street Studios.

23. 5. 2016

Joey Jordison (ex-Slipknot, ex-Murderdolls) zadnje čase res ne počiva, saj je v manj kot mesecu dni po ustanovitvi »nove« zasedbe Vimic, kjer gre v bistvu za Scar The Martyr z novim vokalistom, najavil že drugo skuperskupino z imenom Sinsaenum. Zasedbo poleg Jordisona na bobnih sestavljajo še Attila Csihar (Mayhem, Sunn O))), Tormentor) in Sean Zatorsky (Daath, ex-Chimaira) na vokalih, Frédéric Leclercq (DragonForce, ex-Heavenly) na kitari ter Heimoth (Seth, ex-Void) na basu.

Njihov debitantski album z naslovom Echoes Of The Tortured bo izšel 29. julija pri založbi earMUSIC, spodaj pa si že lahko ogledate tudi videospot za skladbo Army Of Chaos.

9. 5. 2016

DevilDriver predstavljajo skladbo My Night Sky z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Trust No One, ki bo izšel v petek pri založbi Napalm Records. Skupino trenutno sestavljajo vokalist Dez Fafara, kitarist Mike Spreitzer, ki je igral na vseh albumih do sedaj, bobnar Austin D’Amond (ex-Chimaira), kitarist Neal Tiemann (ex-Burn Halo) in basist Diego Ibarra (ex-Wayne Static).

19. 1. 2016

Hatebreed nameravajo spomladi pri založbi Nuclear Blast Records izdati novi studijski album z naslovom The Concrete Confessional, ki ga je produciral Chris »Zeuss« Harris (Suicide Silence, Chimaira, Shadows Fall, Whitechapel), medtem ko je za miks poskrbel Josh Wilbur (Trivium, All That Remains, Lamb Of God, Crowbar).

13. 1. 2016

Rob Zombie bo 29. aprila pri UMe/T-Boy Records izdal svoj šesti studijski album z naslovom The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser, ki ga je tokrat produciral Zeuss (Hatebreed, Chimaira, Suicide Silence, Shadows Fall, Whitechapel). Zombieju so se na novem albumu pridružili kitarist John 5 (ex-Marilyn Manson, ex-David Lee Roth, ex-2wo), basist Piggy D (Wednesday 13, ex-Amen) in bobnar Ginger Fish (ex-Marilyn Manson).

Tracklista je sledeča:
The Last Of The Demons Defeated
Satanic Cyanide! The Killer Rocks On!
The Life And Times Of A Teenage Rock God
Well, Everybody’s Fucking In A U.F.O.
A Hearse Overturns With The Coffin Bursting Open
The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore
Medication For The Melancholy
In The Age Of The Consecrated Vampire We All Get High
Super-Doom-Hex-Gloom Part One
In The Bone Pile
Get Your Boots On! That’s The End Of Rock And Roll
Wurdalak

29. 12. 2014
Zasedbo Broken Hope sta zapustila basist Shaun Glass in kitarist Chuck Wefper. Oba sta kot edini razlog odločitve navedla 100 % posvetitev novemu bandu The Bloodline. Broken Hope so že dobili zamenjavi, to sta Matt Szlachta (Dirge Within, Chimaira) in Diego Soria (Disgorge). /T.U./

Avtorica: Tina Urek
5. 9. 2014
Z delovanjem je prenehala zasedba Chimaira. Pred dvema dnevoma se je ponovila zgodbica izpred dveh let, ko so band zapustili vsi člani razen vokalista. Tudi tokrat je Mark Hunter ostal sam in se tako včeraj odločil, da bo zaključil s Chimairo in začel nekaj novega. Upajmo, da bo tam imel več sreče pri izbiri ostalih članov. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
17. 3. 2014
22. januarja prihodnje leto bo križarka Liberty Of The Seas v okviru festivala 70000 Tons Of Metal s 60 bandi in 3000 potniki odplula proti Jamajki. Prve zasedbe, ki se bodo pridružile tokratni, za kar 20 nastopajočih skupin in 1000 obiskovalcev večji metalski odpravi, so Equilibrium, Annihilator, Threshold, Chimaira, Heathen, Ensiferum, Arch Enemy in Blind Guardian. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna