Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

22. 1. 2024

Thrasherji Terminal Disease bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Dethrone The Corrupted, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi kadrovskih težav.

Avtorica: Tina Urek
17. 11. 2023

Iz tabora domače melodične death metal/deathcore zasedbe Dethrone The Corrupted sporočajo, da so danes izdali EP A Savage Solution. Zadnja preostala pesem, ki še ni izdana, se imenuje Incarnations. Celotnemu EP A Savage Solution lahko prisluhnete spodaj.

6. 11. 2023

Naslednje leto, natančneje 14. marca 2024, praznuje spletni časopis Paranoid 25 let delovanja. Praznovanje bo potekalo tradicionalno metalsko, in sicer v obliki dvodnevnega festivala. V petek in soboto, 15. in 16. marca 2024, bo tri klube ljubljanske Metelkove zasedlo 25 slovenskih metal bandov, ki so tako ali drugače zaznamovali slovensko metal sceno.

Nastopili bodo (v abecednem vrstnem redu): Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Dethrone The Corrupted, Dickless Tracy, Divine Illusion, Eruption, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Omega Sun, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, Skyeye, Sovrag, Space Unicorn On Fire in Vulvathrone.

Praznovanje četrt stoletja delovanja bo v duhu dobrodelnosti, saj bodo vsa zbrana sredstva od prodaje kart namenjena Društvu Rdeči noski. Sicer pa kot vedno najdete vse podrobnejše informacije v našem Napovedniku.

18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

4. 10. 2023

Domača melodična death metal/deathcore zasedba Dethrone The Corrupted je objavila nov video, in sicer za komad Eloquence, ki bo del njihovega naslednjega EP-ja A Savage Solution, katerega izid je napovedan za november.

25. 9. 2023

Norveški melodični heavy/death metalci Paradogmata s singlom The Seeds Of Greed napovedujejo debitanstki celovečerec Endetid, ki bo izšel 23. novembra. Tracklista:

Endetidsbundet
The Seeds of Greed
Seven Curses for the Deathly Pale
The Cleansing Flood
Corrupt to Interrupt
Harrowing of Heaven
The Princes in the Tower
Certain Future
The Cleansing Flood (rough mix)
The Princes in the Tower (alternative version)

20. 9. 2023

Vrača se Kadilnica of Death. Tokrat bo v celoti izpeljana v Menzi pri Koritu na Metelkovi, znan pa je tudi že program za celotno novo sezono. Ta je na voljo na priloženi sliki, kot vedno pa bodo na voljo tudi članske izkaznice, ki za pičlih 30 EUR prinašajo odličnih 10 koncertov Kadilnice of Death.

Nova sezona se bo začela 19. oktobra, kjer bodo v Menzi razgrajali Dethrone The Corrupted, Decair in Divine Inferus. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

15. 9. 2023

V sredo smo poročali, da se bodo domači progresivci Hei'An oktobra odpravili na krajšo turnejo. Med najavljenimi datumi je bil tudi nastop v Mariboru, o katerem pa še ni bilo dodatnih informacij. Zdaj je znano, da bodo Hei'An nastopili na drugi ediciji koncertnega dogodka Metal Dosage, ki se je rodil septembra lani. Metal Dosage Vol. II bo izveden 14. oktobra v MC Pekarna z vsega štirimi nastopajočimi:

Hei'An
Dethrone The Corrupted
Taste Of Plague
Decair

24. 8. 2023

Znane so zasedbe, ki bodo nastopile na letošnji različici mini festivala Bunker Fest 2023. Ta se bo odvil 2. septembra v Hangar Baru v Izoli, na odru pa bodo stali Britof, Sensation, Buss, Dethrone The Corrupted, Smacked in Free The Mouse.

Avtorica: Tina Urek
23. 8. 2023

Domači melodičarji Dethrone The Corrupted so objavili vizualizer za komad Deadlands, ki bo del njihovega naslednjega EP-ja A Savage Solution, katerega izid je bil napovedan za november.

14. 8. 2023

Deathgrind trojica Rat King iz Seattla bo 29. septembra pri Satanik Royalty Records izdala svoj tretji album, ki bo nosil naslov Psychotic Reality. Tracklista:

Tortured Existence
Destroyer Of Us All
Vermin
Corrupt Broken System
Feeding Off Broken Backs
Intrinsic Self Devourment
Labyrinth
Born To Conform
Never Born

14. 7. 2023

Domača melodična death metal/deathcore zasedba Dethrone The Corrupted je objavila vizualizer za komad Unending, ki se bo nahajal na prihajajočem EP-ju A Savage Solution, ki izide enkrat novembra.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb