Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 11. 2023

Avstralski tehnično-brutalni death metal tandem Revulsed predstavlja komad Nefarious Devourment s prihajajočega albuma Cerebral Contamination, ki bo 15. decembra izšel pri založbi Everlasting Spew Records.

24. 10. 2023

Avstralski tehnično-brutalni death metal dvojec Revulsed bo po osmih letih po prvencu Infernal Atrocity izdal njegovega naslednika. Album Cerebral Contamination bo izšel 15. decembra pri Everlasting Spew Records in prinesel 11 komadov:

Dawn of Inhuman Savagery
Equitable Sufferance
Asomatous Existence
Delusional Servitude
Beyond the Depths of the Subconscious
Perditional Enslavement
Nefarious Devourment
Monotheistic Postulation
Inconceivable Hallucinations
Deistic Repudiation
Cerebral Contamination

14. 8. 2023

Deathgrind trojica Rat King iz Seattla bo 29. septembra pri Satanik Royalty Records izdala svoj tretji album, ki bo nosil naslov Psychotic Reality. Tracklista:

Tortured Existence
Destroyer Of Us All
Vermin
Corrupt Broken System
Feeding Off Broken Backs
Intrinsic Self Devourment
Labyrinth
Born To Conform
Never Born

10. 2. 2023

Španski black metalci Yskelgroth so razkrili prve podrobnosti o svojem drugem albumu, ki bo nosil naslov Bleeding of the Hideous. Tracklista albuma je takšna:

The Morbid Earth
Prone to Gobble Life
Omnicidal End
Aeons Empty
Plagueridder
Spasmic Extinction
Primal Expulsion
Riddance of the Graves
Path to Devourment

9. 1. 2023

Madžarski death metalci Coffinborn bodo 23. februarja pri Xtreem Music izdali prvenec z naslovom Cadaveric Retribution. Album bo izšel na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno. Tracklista:

Self-Mutilation of the Soul
Undead Ceremony
Flesheater
Lycanthropic Devourment
Cleansed by Putrefaction
Infernal Entombment
Gruesome Fate
Cadaveric Retribution

25. 2. 2022

Španski death metal dvojec Decrapted, ki smo vam ga predstavili prejšnji mesec, razkriva nove podrobnosti prvenca Bloody Rivers of Death. Na voljo za poslušanje je komad Forcefed Human Flesh, katerega vizualizer si lahko ogledate spodaj, medtem ko je že tudi znana celotna tracklista:

Bleeding Devourment
Forcefed Human Flesh
Cook on the Stake
Headless Haunting
As the Horror Comes
Bloody Cave
The Ravenous
Meat Truck

17. 1. 2022

Decrapted je spomladi 2021 ustanovljena španska death metal zasedba, ki sta jo ustanovila Vicente Payá (Unbounded Terror, Golgotha, Bis·Nte) na kitari/basu in Dave Rotten (Avulsed, Holycide, Christ Denied) na vokalu.

Debitantski album nosi naslov Bloody Rivers of Death in je bil posnet lani poleti s pomočjo Camila Pirate na gostujočih kitarskih solažah in Miquela Angela Riutorta na bobnih. Slednji je poskrbel tudi za snemanje, miks in mastering albuma v svojem studiu Psychosomatic Recording. Datum izdaje albuma Bloody Rivers of Death je 5. april, za izdajo na zgoščenki, vinilu in kaseti bodo poskrbeli pri Xtreem Music, na voljo za poslušanje pa je že pesem Bleeding Devourment.

30. 8. 2021

Belgijski blackened/death metalci Goat Torment so razkrili naslovni komad in druge podrobnosti prihajajočega albuma z naslovom Forked Tongues, ki bo izšel 29. oktobra pri Season of Mist. Na albumu bodo naslednji komadi:

Pantheon Of Devourment
Disorder And Disruption
Cursed
Forked Tongues
The Road To Oblivion
Profanation
Deceitful Faith
Ravenous Ghouls
Charnel Houses

28. 1. 2021

Ameriški old school death metalci Frozen Soul bodo danes ob 3. zjutraj po našem času (z možnostjo ponovnega ogleda) tukaj predvajali posebni dogodek Wrecking Ball Metal Madness. Pretočni koncert bo poleg omenjene zasedbe vseboval še posnetke zasedb Devourment ter Creeping Death. Za poseben efekt horrorja in stare šole death metala bodo bandi igrali v zapuščeni hladilnici, celoten posnetek dogodka pa bo na voljo ekskluzivno na VHS kaseti. Frozen Soul so prav tako razkrili, da je to le prvi dogodek v seriji Wrecking Ball Metal Madness, v prihodnje bodo iskali še druge zanimive lokacije in bande.

Avtorica: Tina Urek
17. 4. 2020

Ameriški s punkom prežeti black metal one-man band Witch Ward je objavil skladbo Orbital Devourment s prihajajočega debitantskega albuma Sacrificial Monolith, ki naj bi izšel maja ali junija za založbo Caligari Records.

12. 7. 2019

Ameriška brutal death metal zasedba Devourment, ki se po šestih letih vrača z novim albumom z naslovom Obscene Majesty, je razkrila svežo skladbo Narcissistic Paraphilia. Novi album bo izšel 16. avgusta pri založbi Relapse Records.

19. 6. 2019

Po dolgih 6 letih se na sceno vračajo Devourment. 16. avgusta bodo pri založbi Relapse Records izdali album z naslovom Obscene Majesty, slišali pa boste lahko sledeče komade:
A Virulent Strain of Retaliation
Cognitive Sedation Butchery
Narcissistic Paraphilia
Arterial Spray Patterns
Profane Contagion
Dysmorphic Autophagia
Sculpted In Tyranny
Xenoglossia
Modum Sui Morte
Truculent Antipathy

Tukaj si lahko ogledate tudi visualizer za komad Cognitive Sedation Butchery.

Avtorica: Tina Urek
28. 2. 2017
Tegla se prenažira s krofi in sporoča:
 
Kljub temu, da je pustni torek, ne bomo rolali klasičnih in predvidljivih bendov a la KISS, Slipknot, Ghost itd. Ker imamo cel kup drugih novosti.

Najprej se oddolžimo Angležem Eater Of Man, modernim death metalcem, za katere je zadnjič zmanjkalo časa. Sledijo post ekstremneži Archivist z novo plato, za njimi pa oddajo obrnemo v kratke in sladke komade klasičnih grinderjev Full Of Hell ter aktualnih d-beat bastardov Nihilatör.


Nato napovedujemo ukrajinske Jinjer, ekstremneže, ki se vračajo 19. maja v Ljubljano, sledijo težaki Unearthly Trance z novo plato, nato pa rolamo komad iz zastonj prek Bandcampa dosegljive mojstrovine ameriških tehničarskih death metalcev Embryonic Devourment, ki so slab teden nazaj žgali v Ljubljani.


Zgodovino in epski death metal povezuje nov album kataklizmičnih Ex Deo, potem pa je čas za novo plato eksotičnih death metalcev (iz Indije, torej) Demonic Ressurection, katerim bodo družbo delali prav tako death metalski Gorephilia ter tehničarji Human.


Malce blekkerski bomo z Misanthropic Existence, old skul death metalski s Hostis, za konec pa imamo še ameriške brutalce Polterchrist, prav tako z novo plato. 


Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.

Ivan Cepanec

20. 7. 2016

Koloradski death metalci Blood Incantation so objavili naslovno skladbo prihajajočega prvega studijskega dolgometražca Starspawn, ki 18. avgusta izide pri Dark Descent Records in prinaša naslednje komade:
Vitrification of Blood (Part 1)
Chaoplasm
Hidden Species (Vitrification of Blood Part 2)
Meticulous Soul Devourment
Starspawn

22. 1. 2015
Armageddon so posneli videospot za komad Fugitive Dust, ki se nahaja na prihajajočem albumu Captivity & Devourment. Ta izide 26. januarja. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška