Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 9. 2023

Ameriške staroste brutalnega tehničnega death metala Suffocation bodo 3. novembra pri Nuclear Blast Records izdale svoj deveti dolgometražec, in sicer z naslovom Hymns From The Apocrypha. To bo prvi album z novim vokalistom Rickyjem Myersom (Disgorge). Zasedba z novega albuma ponuja v posluh komad Seraphim Enslavement, katerega video si lahko ogledate spodaj.

29. 7. 2022

Teksaški death metalci Martyred so premierno predstavili single Iniquitous Transformation. Gre za komad z njihovega prihajajočega prvenca, ki bo luč sveta ugledal letošnjo jesen pri Time To Kill Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno.

Za miks in mastering albuma je poskrbel Juan Urteaga iz studia Trident Recording Studio (Cattle Decapitation, Exhumed), artwork albuma je delo Jona Ziga (Disgorge, Defeated Sanity) in Boba Toderica (Asphyx, Pestilence).

27. 1. 2022

Ekstremna metal zasedba Voraath, ki jo sestavljajo člani zasedb Nile, Xael, Rapheumets Well, Implosive Disgorgence in Sweet Blood, predstavlja najnovejši single The Barrens. Gre za drugo skladbo s prihajajočega, zaenkrat še neimenovanega dolgometražca.

9. 11. 2021

Ekstremna metal zasedba Voraath, ki se je združila šele septembra in jo sestavljajo Brad Parris (Nile) na vokalu in kitari, Joshua Nassaru Ward (Xael, Rapheumets Well) na bobnih, vokalu in klaviaturah, Paul McBride (Implosive Disgorgence, Sweet Blood) na basu in kitarista Daniel Presnell in Tylor Kohl, je posnela brutalen videopost za komad Siren Head.

11. 10. 2019

Ameriški death/doom metalci Mortiferum bodo danes pri založbi Profound Lore Records izdali debitantski album z naslovom Disgorged From Psychotic Depths, ki mu lahko že v celoti prisluhnete tukaj.

12. 9. 2019

Na tej povezavi lahko prisluhnete novi skladbi Funereal Hallucinations z debitantskega albuma ameriške death/doom metal zasedbe Mortiferum z naslovom Disgorged From Psychotic Depths, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Profound Lore Records.

14. 8. 2019

Ameriška death/doom metal zasedba Mortiferum bo 11. oktobra pri založbi Profound Lore Records izdala debitantski album z naslovom Disgorged From Psychotic Depths, ki se močno naslanja na ameriško in finsko death metal sceno iz začetka 90-ih let. Tukaj že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Archaic Vision Of Despair.

Disgorged From Psychotic Depths prinaša sledeče skladbe:
Archaic Vision Of Despair
Inhuman Effigy
Putrid Ascension
Funereal Hallucinations
Interlude (Anamnesis)
Faceless Apparition

19. 10. 2018

Organizatorska ekipa Železni Aktivizem bo kmalu vstopila v peto leto delovanja, med katerim si bo prizadevala narediti leto 2019 najbolj produktivno do zdaj. Kot prvega v nizu koncertov "5th candle on a cake tour" naznanjajo ameriške death metalce Jungle Rot, ki smo jih pri nas nazadnje lahko videli leta 2014 v družbi Disgorge in Cryptopsy. Poleti so izdali svoj deveti, samonaslovljeni album, ki ga bodo naslednje leto promovirali na turneji Send Forth Oblivion, začeli pa jo bodo prav v Velenju.

V klubu eMCe si bodo 5. aprila delili oder z italijanskimi thrasherji Ultra-Violence, ki so pri Candlelight Records letos izdali svoj tretji album Operation Misdirection. Več o samem dogodku lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku.

1. 3. 2016

Norveški death metalci Kraanium so kot rednega člana medse sprejeli Ivana Rasstrigina, ki je med njihovo nedavno evropsko turnejo z Disentomb, Visceral Disgorge in Within Destruction vskočil kot začasni basist.

22. 2. 2016

Gorenjska death metal zasedba Within Destruction, ki se trenutno mudi na turneji z Disentomb, Visceral Disgorge in Kraanium, je nedolgo nazaj objavila besedilni video za single An Unforeseeable Anomaly z aktualnega albuma Void, ki je 12. februarja izšel pri Rising Nemesis Records. Tracklista je naslednja:
Dark Impairment
Void
Plague of Immortality
Desecration of the Elapsed
Rebirth of an Inverted World
A Spiral Rift Towards Damnation
An Unforeseeable Anomaly
The Wrath of Kezziah
Martyrs (of the Wendigo)

19. 2. 2016

V ljubljanski Gromki se bodo danes na svoji turneji ustavile brutal death metal zasedbe Disentomb iz Avstralije, Visceral Disgorge iz ZDA, Kraanium iz Norveške/Združenega kraljestva ter domači band Within Destruction, ki je pred krakim izdal svoj drugi album Void.

Razpored:
Within Destruction: 20.00 - 20.30
Visceral Disgorge: 20.45 - 21.20
Kraanium: 21.35 - 22.15
Disentomb: 22.30 - 23.30

Vstopnina znaša 14 €.

29. 12. 2014
Zasedbo Broken Hope sta zapustila basist Shaun Glass in kitarist Chuck Wefper. Oba sta kot edini razlog odločitve navedla 100 % posvetitev novemu bandu The Bloodline. Broken Hope so že dobili zamenjavi, to sta Matt Szlachta (Dirge Within, Chimaira) in Diego Soria (Disgorge). /T.U./

Avtorica: Tina Urek
10. 9. 2014
Dirty Skunks spročajo: »V četrtek, 11. 9., bomo v Channel Zeru gostili old school brutal death metal paket Cryptopsy, Disgorge in Jungle Rot. Vstopnice lahko kupite le še danes po predprodajni ceni v spletni trgovini On Parole Productions (pri plačilu z bančno transakcijo, npr. Klik ali Paypal, vstonice dobite po eletronski pošti še isti dan) ali v trgovinah Master (Kotnikova) in Madness (Trubarjeva). Predprodajna cena vstopnice je 20 evrov, na dan koncerta pa bo vstopnina 24 evrov. Keep brutal death metal alive!!!« /P.G./

Razpored:
20:00 blagajna/vrata
20:45 Jungle Rot
21:45 Disgorge
23:00 Cryptopsy

9. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »V kolikor vam po koncertu skupin Cryptopsy, Jungle Rot in Disgorge ostane še kaj nepolomljenih kosti, prištorkljajte na afterparty v Kadilnico Of Death, kjer bo brutalni death metal po izboru DJ Žoharja, pospremljen z dobrim pivom in odlično družbo, odmeval vse do 5h ponoči!
P. S.: Četudi imate vse kosti polomljene in vse organe utekočinjene, vseeno pricurljajte do Orta. Death metalci vendar niso pičke! ;)« /J.G./

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška