Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 9. 2023

Pri založbi Peaceville Records bodo ob 30. obletnici njegove izdaje ponovno izdali kultni plošček Servants of Sorcery legendarne norveške black metal zasedbe Fimbulwinter, ki je bila ustanovljena davnega leta 1992 in pri kateri sta delovala tudi Shagrath (Chrome Division, Dimmu Borgir, ex-Ov Hell, ex-Nocturnal Breed, ex-Ulver, ex-Starkness) in Skoll (Arcturus, Den Saakaldte, Ved Buens Ende, ex-Ulver). Album bo izšel 10. novembra na vinilu bele in zlate barve ter na CD-ju, prednaročila so možna tukaj.

31. 8. 2023

Ameriški thrasherji War Curse napovedujejo izid tretjega dolgometražca Confession, ki bo izšel 20. oktobra pri Blacklight Media. Album bo zajemal naslednje komade:

The Nothing (That is Me)
Fortress Of Agony
Confession
Miracle Broker
Power Of The Powerless
The Convoy
Return To Dust
Sowing Division
Rusty Nail (Grip Inc. cover)
Illusion Of Choice

30. 6. 2023

Ameriški black/death metal heretiki Profanatica so pred kratkim razkrili nov komad z naslovom Take Up the Cross. Gre za drugi komad s prihajajočega albuma Crux Simplex, ki bo 22. septembra  izšel pri Season of Mist Underground Activists. Prinaša naslednje komade:

Condemned to Unholy Death
Take Up the Cross
The First Fall
Meeting of a Whore
Compelled by Romans
Wipe the Fucking Face of Jesus
The Second Fall
Cunts of Jerusalem
The Third Fall
Division of Robes

5. 5. 2023

Ameriška death metal/grindcore zasedba Kill Division bo naslednji teden izdala EP z naslovom Thoughts and Prayers. EP bo vseboval štiri pesmi:

Thoughts and Prayers
Memories of Tomorrow (Suicidal Tendencies cover)
World Painted Blood (Slayer cover)
Screaming at a Wall (Minor Threat cover)

18. 1. 2023

Death/thrash metalci Endlevel z izdajo singla Unleash War napovedujejo izid drugega albuma z naslovom Weekend War. Album naj bi izšel 24. februarja pri založbi Violent Creek Records in bo vseboval naslednje komade:

Intro
Unleash War
Drink Beer
Headache Terror
Hangover from Hell
Nuclear Inferno
Possessed by Trinity
Slaves to Instinct
Division 1516
Panzerheer 666
Beer

16. 1. 2023

Sludge metal/crust trojica The Human Race Is Filth napoveduje svoj četrti EP Cognitive Dissonance. Ta bo izšel 10. marca in bo vseboval devet komadov:

Life Of Tyrants
Apes With Christ
Electronic Caterpillars
Bastardized
Cloaked In Shame
Hopes Wavered
Propagating Technology
Vomiting Strings Of Human Decay
Tribal Injections Of Division

25. 3. 2022

Exodus so objavili video za komad The Fires of Division z aktualnega albuma z naslovom Persona Non Grata.

23. 3. 2022

Grška stoner metal/rock zasedba Dope Default je objavila videospot za pesem Down To Pieces z aktualnega albuma Division.

4. 2. 2022

Kanonenfieber so objavili video za skladbo The Yankee Division March s prihajajočega EP-ja z naslovom Yankee Division, ki bo izšel sredi marca pri založbi Noisebringer Records. V komadu gostuje Trevor Strnad iz skupine The Black Dahlia Murder.

3. 1. 2022

Pred slabima 2 letoma so melodični heavy rockerji Division of Madness pri Calygram Records izdali svoj prvenec z naslovom Enter the Wonderland. Pri tej zasedbi, ki je v glavnem sestavljena iz članov iz Nemčije, sodeluje tudi naš Tilen Sapač, ki je na dotičnem albumu vihtel kitaro ter deloval kot back vokalist in co-producent. Če si želete prislužiti album, sodelujte v naši 1. nagradni igri leta 2022.

2. 12. 2021

Avstralski thrasherji As Light Decays so objavili videospot za pesem The Torrents Fall. To lahko najdete na njihovem aktualnem debitantskem celovečercu System of Division, pesem pa pripoveduje zgodbo o avstralskem kmetu, ki se bori s hudo sušo in se sooča z izgubo sredstev za preživetje, dokler končno ne pride dež in prinese odrešitev.

16. 11. 2021

Avstralski groove metalci As Light Decays so 13. novembra v samozaložbi izdali debitantski album z naslovom System Of Division. Fantje pravijo, da igrajo zanimivo mešanico groove in thrash metala, ki se naslanja na legende, kot so Pantera, Sepultura in še nekatere velikane teh žanrov.

6. 10. 2021

Exodus bodo 19. novembra letos pri Nuclear Blast izdali svoj 12. studijski album z naslovom Persona Non Grata. Band je že predstavil 2 komada (glej seznam spodaj), poleg tega pa se je še odločil, da s krajšimi videoposnetki posameznih članov predstavi snemanje albuma (spodaj si lahko ogledate prve tri dele). Na albumu bo 12 pesmi:

Persona Non Grata
R.E.M.F.
Slipping into Madness
Elitist
Prescribing Horror
The Beatings Will Continue (Until Morale Improves)
The Years of Death and Dying
Clickbait
Cosa del Pantano
Lunatic-Liar-Lord
The Fires of Division
Antiseed

21. 9. 2021

Danska post-apokaliptična sludge/hardcore zasedba LLNN je objavila videospot za tretji single Desecrator s prihajajočega albuma z naslovom Unmaker, ki izide ta petek pri založbi Pelagic Records. V omenjeni skladbi kot gostujoči vokalist sodeluje tudi Matt McGachy iz Cryptopsy.

Unmaker ponuja naslednje skladbe:
Imperial
Desecrator
Obsidian
Vakuum
Scion
Interloper
Division
Forger
Tethers
Resurrection

13. 9. 2021

Britansko-romunski doom metal band Clouds je posnel videospot za skladbo Deepen This Wound s prihajajočega, po vrsti šestega studijskega albuma Despărțire. Na njem sta kot gosta sodelovala Aaron Stainthorpe (My Dying Bride) in Mick Moss (Antimatter), izšel pa bo 14. oktobra pri založbi The Vinyl Division in prinaša naslednje skladbe:

Deepen This Wound
A Place For All Your Tears
Forsaken
Your Name In My Flesh
The Door We Never Opened
This Heart: A Coffin

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška