VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 11. 2021

Švedski rockerji Stew z live izvedbo pesmi Keep On Praying opozarjajo na album Taste, ki prav tako uradno izide danes. Ljubitelji 70's rocka v slogu Deep Purple, Rainbow in Black Sabbath smete našpičiti ušesa. Album bo v fizični obliki izšel preko SPV / Napalm Records in bo vseboval 9 pesmi:

Keep On Praying
Still Got The Time
You Don’t Need Me
Earthless Woman
All That I Need
Heavy Wings
Stranger In The City
New Moon
When Lights Go Out

15. 10. 2021

Kalifornijski heavy psych rock trio Earthless bo 14. januarja pri Nuclear Blast Records izdal remasterizirane verzije prvih treh albumov, in sicer Sonic Prayer, Rhythms From A Cosmic Sky in From The Ages, ki so imeli velik vpliv na celotno sceno.

Skupina je nedavno zaključila z delom na 6. studijskem albumu, ki naj bi izšel enkrat prihodnje leto.

4. 5. 2021

Stoner rock superskupina Stöner, v kateri so združili moči Brant Bjork, Nick Oliveri in Ryan Güt, je podpisala za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri bo letos poleti izšel njihov studijski prvenec. Bjork in Oliveri sta oba soustanovitelja legendarnih Kyuss in sta sodelovala s številnimi zasedbami, kot so Vista Chino, Mondo Generator, Ché, Fu Manchu, Bloodcot in druge, medtem ko je Güt član Bjorkovega solo banda.

Stöner so pretekli petek izdali tudi koncertni album Live In The Mojave Desert Volume 4, četrtega iz serije koncertnih albumov, posnetih sredi kalifornijske puščave, kjer so svoje nastope zabeležili še Earthless, Nebula, Spirit Mother in Mountain Tamer. Albumu lahko v celoti prisluhnete na založbinem Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:
Rad Stays Rad
The Older Kids
Own Yer Blues
Nothin’
Evel Never Dies
Stand Down
Tribe / Fly Girl

30. 4. 2021

Nebula so nedavno pri založbi Heavy Psych Sounds izdali koncertni album Live In The Mojave Desert Volume 2, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Gre za drugega iz serije koncertnih albumov, posnetih sredi kalifornijske puščave. Poleg njih sodelujejo še Earthless, Spirit Mother, Mountain Tamer in Stöner, stoner rock superskupina, v kateri sta moči združila Brant Bjork in Nick Oliveri.

Tracklista je sledeča:
To The Center
Man’s Best Friens
Giant
Clear Light
Highwire
Wall Of Confusion
Tomorrow Never Comes
Let’s Get Lost
Messiah
Perfect Rapture

9. 4. 2021

Psihedelični rockerji Earthless iz San Diega so prejšnji teden pri Heavy Psych Sounds izdali nov koncertni album Live In The Mojave Desert Vol. 1.

Live In The Mojave Desert je serija posnetih pretočnih koncertov, ustvarjena na puščavskem pesku in ob ogromnih kamnitih gmotah sredi čudovite kalifornijske divjine, kjer so svoje nastope v živo odigrali Earthless, Nebula, Spirit Mother, Mountain Tamer in Stöner (nova zasedba, v kateri sodelujeta Brant Bjork in Nick Oliveri).

Tracklista je sledeča:

Violence Of The Red Sea
Sonic Prayer
Lost In The Cold Sun - Part 1
Lost In The Cold Sun - Part 2

28. 10. 2020

Londonska doom/stoner metal zasedba Elephant Tree je objavila »upočasnjeno« priredbo Black Sabbath klasike Paranoid s prihajajoče tribute kompilacije Best of Black Sabbath, ki izide ta petek pri založbi Magnetic Eye Records. Na kompilaciji poleg Elephant Tree sodelujejo še Earthless, Rwake, Caustic Casanova, Year Of The Cobra, Howling Giant, Brume, Solace in drugi.

9. 9. 2020

Kompilaciji Vol. 4 [Redux] se bo v čast 50. obletnice Black Sabbath pridružila še Best of Black Sabbath, ki bo prav tako izšla 30. oktobra pri Magnetic Eye Records. Založba je k sodelovanju povabila številna priznana imena iz svetovne stoner doom scene, kot so Earthless, Rwake, Caustic Casanova, Year Of The Cobra, Howling Giant, Brume, Elephant Tree in drugi.

Tukaj lahko za pokušino že prisluhnete predelavi skladbe Wicked World, ki so jo posneli Caustic Casanova.

Best of Black Sabbath prinaša naslednje priredbe:
Earthless - Never Say Die
Caustic Casanova - Wicked World
Summoner - A National Acrobat
Black Electric - Sweet Leaf
Rwake - The Rwrit
Ginsburg/Margera/Reeder/Rota - N.I.B.
Year Of The Cobra - Planet Caravan
Hippie Death Cult - Fairies Wear Boots
Leather Lung - Hole In The Sky
Mooner - The Wizard
Solace - Electric Funeral
Howling Giant - Lord of this World
Elephant Tree - Paranoid
Brume - Solitude
Saint Karloff - Sleeping Village

28. 10. 2019

Avstrijska heavy psych zasedba Ryte bo 17. januarja 2020 pri založbi Heavy Psych Sounds izdala samonaslovljeni studijski prvenec, za katerega je mastering opravil legendarni underground producent Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room).

Tracklista albuma je sledeča:
Raging Mammoth
Shaking Pyramid
Monolith
Invaders

15. 3. 2019

Kalifornijska heavy psych zasedba Pharlee, v kateri so moči združili nekateri člani Joy, Harsh Toke in Arctic, bo 5. aprila pri založbi Tee Pee Records izdala samonaslovljeni studijski prvenec. Skladbe z albuma je v Audio Design Studios v San Diegu na trak zabeležil Jordan Andreen (Earthless, Rocket From The Crypt).

Tracklista je sledeča:
Ethereal Woman
Creeping
Darkest Hour
Warning
Going Down (priredba Freddija Kinga)
Sunward

Skupino iz San Diega tvorijo vokalistka Macarena Rivera, kitarist Justin »Figgy« Figueroa (Harsh Toke, Arctic), basist Dylan Donavan (Sacri Monti), Zach Oakley (Joy, Volcano), ki je kitaro zamenjal za bobne, in Garrett Lekas (Operation Mindblow) na klaviaturah.

17. 9. 2018

Ameriška doom metal zasedba URSA je objavila novi single Wizard's Path s prihajajočega debitantskega albuma Abyss Between The Stars, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Blood Music. Za snemanje albuma, ki je potekalo v Louder Studios sredi gozdnih predelov kalifornijskega Grass Valleyja, je poskrbel Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room). Skupina kombinira tradicionalno senzibilnost doom pionirjev kot Candlemass in Solitude Aeternus s progresivenimi eleventi v stilu Rush in Yes, medtem ko je v svojih besedilih zapisana fantazijski estetiki v najboljši tradiciji kakšnih Cirith Ungol ali Pagan Altar.

Tracklista je sledeča:
Wizard's Path
Dragon's Beard
Serengeti Yeti
Thirteen Witches
Cave Of The Spider King
The Mountain

12. 9. 2018

Earthless so objavili živo verzijo skladbe Electric Flame s prihajajočega koncertnega albuma z naslovom From The West, ki bo izšel 28. septembra pri Nuclear Blast Entertainment.

29. 5. 2018

Po uspešni četrti izdaji SuperUho Festivala, ki se letos že drugič odvija v biseru hrvaškega dela Jadrana - Primoštenu, se bo letos od 6. do 8. avgusta odvijala peta izdaja, na kateri bodo med drugim gostovale tudi skupine Turbonegro, Pallbearer (na fotografiji), Earthless, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead in druge. Festival bo potekal v prekrasnem, intimnem območju nekdanjega hotela Marina Lučica, ki se nahaja v neposredni bližini ene najlepših plaž na Jadranu. Na tem območju se nahaja tudi idilični kamp, popolnoma pokrit z gostim borovim gozdom, kjer zvočno kuliso ob neizogibnem oglašanju škržatov ustvarja tudi čarobni šum morja.

23. 5. 2018

Ameriški psihedelični rockerji Earthless konec julija pričenjajo z evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 6. avgusta na SuperUho Festivalu v Primoštenu na hrvaški obali.

20. 3. 2018

Zasedba Earthless je objavila videospot za komad Volt Rush, ki se nahaja na sveže izdanem albumu Black Heaven.





Avtorica: Tina Urek
15. 3. 2018

Avstralska heavy psych zasedba Seedy Jeezus bo junija v sodelovanju z založbami Blown Music, Lay Bare Recordings in Ripple Music izdala svoj drugi album, ki bo nosil naslov Polaris Oblique.

Mesec kasneje se bo skupina odpravila tudi na evropsko turnejo, na kateri bo Paula Cricka na basu nadomeščal nihče drug kot Tony Reed (Mos Generator, Stone Axe). Reed se zdi dokaj priročna izbira, saj je prav on posnel oba albuma Seedy Jeezus, na novom pa celo gostuje, poleg Isaiaha Mitchella iz skupine Earthless.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna