VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 1. 2024

Avstralci Emergency Rule bodo 9. februarja izdali nov album The King Of Ithaca. Tukaj lahko prisluhnete komadu Corporation.

Avtorica: Tina Urek
10. 10. 2023

Američani Prong so prejšnji petek pri Steamhammer / SPV izdali novi album State Of Emergency, hkrati pa objavili besedilni video za naslovni komad State Of Emergency.

12. 9. 2023

Groove/industrial metalci Prong iz ZDA so izdali single The Descent, za katerega so posneli videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj. Američani bodo 6. oktobra pri založbi Steamhammer izdali že svoj 13. studijski album z naslovom State Of Emergency.

5. 8. 2022

Michael Schenker Group so objavili video za skladbo Fighter, ki se nahaja na aktualnem albumu z naslovom Universal.

21. 4. 2022

Veterani Def Leppard pred izidom najnoveše plošče predstavljajo še drugi single Take What You Want, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Album Diamond Star Halos bo izšel 27. maja pri založbi UMe in bo zajemal naslednje komade:

Take What You Want
Kick
Fire It Up
This Guitar (feat. Alison Krauss]
Sos Emergency
Liquid Dust
U Rok Mi
Goodbye For Good This Time
All We Need
Open Your Eyes
Gimme A Kiss
Angels (Can't Help You Now)
Lifeless (feat. Alison Krauss)
Unbreakable
From Here To Eternity

29. 3. 2022

Zasedba Michael Schenker Group (MSG) je objavila videospot za Emergency, prvi single s prihajajočega albuma Universal. Poleg nove pesmi je znana tudi tracklista:

Emergency
Under Attack
Calling Baal
A King Has Gone
The Universe
Long Long Road
Wrecking Ball
Yesterday Is Dead
London Calling
Sad Is The Song
Au Revoir

CD + Earbook Bonus Tracks:
Turn Off The World
Fighter

15. 2. 2019

Britanski rockerji The Wildhearts bodo 3. maja izdali album z naslovom Renaissance Men, ki bo prva izdaja po 10 letih. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Dislocated, ki bo na plošču poleg sledečih:
Let 'Em Go 
The Renaissance Men 
Fine Art Of Deception
Diagnosis
My Kinda Movie
Little Flower
Emergency (Fentanyl Babylon)
My Side Of The Bed
Pilo Erection

Avtorica: Tina Urek
12. 8. 2016

Mednarodna power metal zasedba Serious Black je objavila besedilni video za skladbo As Long As I'm Alive s prihajajočega albuma z imenom Mirrorworld, ki bo izšel 9. septembra pri založbi AFM Records. Skupino sestavljajo sami veterani metal scene, kot so basist Mario Lochert (Emergency Gate, ex-Visions Of Atlantis), bobnar Thomen Stauch (Savage Circus, ex-Coldseed, ex-Blind Guardian, ex-Heavenward, ex-Iron Savior, ex-Lucifer's Heritage), kitarist Dominik Sebastian (Edenbridge, Shadows' Grey, Thirdmoon), klaviaturist Jan Vacik (ex-Dreamscape, ex-D-Lusion), vokalist Urban Breed (Project Arcadia, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze, ex-Tad Morose, ex-Trail Of Murder, ex-Dark Empire) in kitarist Bob Katsionis (Firewind, Outloud, ex-Nightfall, ex-Retrospect, ex-Revolution Renaissance, ex-Zion, ex-Mirage).

Serious Black lahko jeseni ujamete na evropski turneji, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 22. 9. na Dunaju, 23. 9. v Gradcu in 5. 10. v Münchnu.

23. 1. 2015
Znane so nove zasedbe, ki bodo letos zatresle odre na festivalu Metaldays. Najbolj seveda izstopa potrditev legendarnih Dream Theater, na tolminski oder pa se vračajo Arch Enemy, tokrat prvič z novo vokalistko Alisso White-Gluz. Njim se pridružujejo še Fear Factory, Anvil, Vreid, Krokodil, Dr. Living Dead, Divided Multitude, Emergency Gate, Demonic Resurrection ter Manntra. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
7. 11. 2014
V skupini Serious Black so združili moči vokalist Urban Breed (ex Tad Morose, ex Bloodbound), kitarista Roland Grapow (Masterplan, ex Helloween) in Dominik Sebastian (Edenbridge), basist Mario Lochert (Emergency Gate, ex Visions of Atlantis), bobnar Thomen Stauch (Savage Circus, ex Blind Guardian) ter klaviaturist Jan Vacik (ex Dreamscape). Mednarodna šesterica se bo javnosti predstavila v začetku prihodnjega leta, ko bo poskrbela za ogrevanje publike na turneji s Hammerfall. /P.G./

8. 5. 2013
Zasedbo Iced Earth je zapustil bobnar Brent Smedley, ker se bo raje posvetil družini. Njegova zamenjava je Raphael Saini (Chaoswave, Emergency Gate). /T.U./

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2013
Zasedba Emergency Gate je objavila videospot za komad Mindfuck, ki se nahaja na prihajajočem albumu You. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
9. 1. 2013
Nove potrjene zasedbe za Metaldays so Graveworm, Svart Crown, Onslaught, Emergency Gate in Parasol Caravan. Nastop so odpovedali Soen, ki so podali naslednjo izjavo: »Žal moramo sporočiti, da odpovedujemo svoja nastopa na festivalih Burning Sea (Hrvaška) in Metaldays (Slovenija). Razlogi za odpoved so izven kontrole banda.« /T.U./

Avtorica: Tina Urek
12. 11. 2012
Emergency Gate bodo 25. januarja izdali album z naslovom You. /P.G./

28. 9. 2012
Raphael Saini (Emergency Gate) bo v začetku novembra pri Visions Of Atlantis za dva headlinerska nastopa na Cipru in Grčiji za bobni zamenjal Thomasa Casera, ki je polno zaposlen z delom na založbi Napalm Records. Saini je z njimi sodeloval že lani, ko so bili na turneji z Rhapsody Of Fire. Skupina trenutno zaključuje s snemanjem novega studijskega albuma, ki se bo imenoval Ethera. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna