VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 12. 2022

Julija letos so kanadski thrasherji Korrosive, ki so minuli mesec izdali album Toxic Apokalypse, nastopili v klubu The Rockpile v Torontu kot predskupina legendarnim speed metalcem Exciter. Med tem koncertnim večerom je skupina izkoristila priložnost in posnela celotno izkušnjo v živo, ta posnetek pa je nedavno tudi objavila na YouTubu. Band pravi, da na videoposnetku ni bilo narejenih nobenih popravkov. Spodaj lahko preverite sami.

26. 7. 2021

Pionirji progresivnega sci-fi metala Voivod so odprli Kickstarter kampanjo z namenom zbiranja sredstev za dokumentarni film We Are Connected. Film bo prikazal mnoge intervjuje, ki vas bodo v kombinaciji z arhivskim dostopom do artworka bobnarja Michela »Awaya« Langevina popeljali v Voivod dimenzije.

Poleg tega je zasedba tudi del letošnje zimske turneje MTV Headbangers' Ball Tour 2021, del katere so poleg že omenjenih še Vio-Lence, Exciter in Artillery. Glede na trenutne datume se bodo nam najbližje ustavili v Budimpešti (27. 11., Barba Negra). Voivod pa niso pozabili niti na odhod v studio, tako lahko vsi poslušalci pričakujete nov studijski album, ki bo prihodnje leto izšel pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
28. 11. 2019

Danes je prvi dan zimskega festivala Winter Days of Metal. Na festivalu bo nastopilu 17 bandov, danes pa jih boste lahko na odru spremljali pet. Razpored za današnji večer je takšen:

18.30 Matterhorn
19.35 Blaze of Perdition
20.50 Bölzer
22.20 Dødheimsgard
00.00 Exciter

21. 10. 2019

V velenjskem Klubu eMCe plac nas čez slaba dva tedna – v soboto 2. novembra – čaka uradno ogrevanje na festival Winter Days of Metal, ki se bo letos v Bohinjski Bistrici odvijal med 28. in 30. novembrom z InsomniumFleshgod Apocalypse, ExciterWhitechapelThe Black Dahlia MurderKataklysmBölzerKampfar in mnogimi drugimi.

Letošnji WDoM official warm up znova prinaša zanimiv program, saj se bodo na Šaleškem tokrat predstavili postojnski tehnični death metal band Licence to Hate, prekmursko-ljubljanski black metalci Srd in češki grindcore/crust/metal veterani Malignant Tumour.

Več o nastopajčih in samem dogodku lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku. Kot je že tradicija, bo Železni Aktivizem tekom večera podelil dve vstopnici za festival Winter Days of Metal. V žrebu sodelujete z vstopnico, ki jo lahko kupite tokrat le na vratih kluba, saj predprodaje ni. Vstopnina na dan koncerta znaša 10 €.

4. 10. 2019

Znan je dnevni razpored nastopajočih bandov, ki bodo od 28. do 30. novembra v Bohinjski Bistrici nastopili na letošnji izvedbi festivala Winter Days of Metal.

 

Četrtek, 28. 11. 2019:

Exciter, DHG/Dødheimsgard, Bölzer, Blaze of Perdition, Matterhorn.

 

Petek, 29. 11. 2019:

Kampfar, Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse, Dyscarnate, Morywa.

 

Sobota, 30. 11. 2019:

MOD, Insomnium, The Black Dahlia Murder, Okilly Dokilly, Stam1na, Copia.

 

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini MH Shop, preko sistema Eventim in na vseh bencinskih servisih Petrol po Sloveniji. Ponudbo nastanitev in prostočasnih paketov lahko preverite pri Turističnem društvu Bohinj, ki je partner festivala (vse informacije najdete na tej povezavi).

Tukaj pa lahko dogodek spremljate na Facebooku.

25. 9. 2019

Znani so še zadnji nastopajoči za festival Winter Days of Metal 2019, ki bo letos od 28. do 30. novembra v Bohinjski Bistrici. Organizatorji so potrdili Exciter, MOD, Morywa in Copia. Predhodno potrjeni so bili:

Blaze of Perdition
Bölzer
Dødheimsgard
Dyscarnate
Fleshgod Apocalypse
Insomnium
Kampfar
Kataklysm
Matterhorn
Okilly Dokilly
Stam1na
The Black Dahlia Murder
Whitechapel

17. 10. 2018

Daniel Dekay (Diemonds, BangerTV) je pri kanadskih speed metal legendah Exciter zamenjal originalnega kitarista Johna Riccija. Skupina s preostalima originalnima članoma, Danom Beehlerjem in Allanom Johnsonom, že dela na novem materialu za naslednji studijski album.

30. 11. 2016

Pri založbi Skol Records bo 28. aprila izšla kompilacija posvečena legendarni kanadski speed metal zasedbi Exciter z naslovom Pounding Metal – A Tribute To Exciter, svoje priredbe pa so prispevali Attacker, Crystal Viper, Evil Invaders, Gatekeeper, Ironsword, Masters Of Disguise, October 31, RAM, Ranger, Savage Master, Vader in Visigoth.

19. 11. 2014
Portrait predstavljajo Blessed to be Cursed, priredbo RAM s prihajajočega skupnega splita z naslovom Under Command. Na njem bosta oba banda prispevala en nov komad, priredbo drugega sodelujočega in priredbo skladbe skupine, ki ne sodeluje na albumu:
RAM - Savage Machine
RAM - Welcome to My Funeral (priredba Portrait)
RAM - Creatures of the Night (priredba KISS)
Portrait - Martial Lead
Portrait - Blessed to Be Cursed (priredba RAM)
Portrait - Aggressor (priredba Exciter)
/P.G./

2. 10. 2014
Italijani Alltheniko bodo 4. decembra pri založbi Pure Steel Records izdali peti album z naslovom Fast and Glorious, ki prinaša naslednje komade:
Tank of Death
Fast and Glorious
KaiserSteel
Holy War, Holy Fighters
Scream for Exciter
Spirit of War
Power to Rebel
The Arenas God
Power and the Glory I.U.W.S. (priredba skladbe skupine Saxon)
/P.G./

14. 4. 2014
Potem ko je skupino Exciter prejšnji teden zapustil še basist in je bila njena prihodnost pod velikim vprašajem, je že nekaj dni kasneje prišla na dan za vse oboževalce zelo vesela novica. Band, v katerem je od ustanovitvenih članov že dolgo deloval le še kitarist John Ricci, se je ponovno združil v svoji originalni postavi z Alanom Johnsonom na basu ter Danom Beehlerjem na bobnih in vokalu. Ricci je izjavil tudi, da je bila novica o njegovi upokojitvi, ki se je februarja pojavila v medijih, močno pretirana, saj si je želel le nekoliko odmora za premislek zaradi trenj v zasedbi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
7. 4. 2014
Basist Robert Cohen – Clammy ni več član skupine Exciter. Z zasedbo so se namreč razšli zaradi osebnih in »poslovnih« razlik. Exciter si bodo po tem dogodku vzeli nekaj premora in razmislili, ali oz. kako nadaljevati. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
26. 2. 2014
Thrasherje Exciter je zapustil kitarist John Ricci. Kljub njegovi “upokojitvi” bo zasedba nadaljevala z ustvarjanjem. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
17. 1. 2012
Vicious Rumors so nova potrjena skupina za festival 70000 Tons Of Metal, ki se bo odvijal med 23. in 27. januarjem 2012 na ladji Majesty Of The Seas na križarjenju med Florido in Kajmanskimi otoki. Zaenkrat so potrjeni še Alestorm, Amorphis, Annihilator, Atheist, Cannibal Corpse, Channel Zero, Children Of Bodom, Coroner, Crowbar, Dark Funeral, Edguy, Eluveitie, Exciter, God Dethroned, Grave Digger, Hamerfall, In Extremo, Kamelot, Kataklysm, Moonsorrow, My Dying Bride, Nightwish, Orphaned Land, Overkill, Pestilence, Pretty Maids, Riot, Samael, Sapiency, Stratovarius, Suffocation, Tankard, Therion, Tristania, Venoom, Virgin Steele in Whiplash. /P.G./

13. 1. 2012
Edguy in Sapiency sta nova potrjena banda za festival 70000 Tons Of Metal, ki se bo odvijal med 23. in 27. januarjem 2012 na ladji Majesty Of The Seas na križarjenju med Florido in Kajmanskimi otoki. Zaenkrat so potrjeni še Alestorm, Amorphis, Annihilator, Atheist, Cannibal Corpse, Channel Zero, Children Of Bodom, Coroner, Crowbar, Dark Funeral, Eluveitie, Exciter, God Dethroned, Grave Digger, Hamerfall, In Extremo, Kamelot, Kataklysm, Moonsorrow, My Dying Bride, Nightwish, Orphaned Land, Overkill, Pestilence, Pretty Maids, Riot, Samael, Stratovarius, Suffocation, Tankard, Therion, Tristania, Venoom, Virgin Steele in Whiplash. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna