VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 2. 2024

Irski progresivci Nebularis so izdali single Voyager, ki je del njihovega prihajajočega albuma Exodus – Shattered Earch Saga – Part I. Tracklista:

Tellurian
Cataclysm
Aurelia
Subnautica
Voyager
Exodus
Holocene
Critias

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

4. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault so najavili sedem ameriških thrash metal bandov, ki bodo nastopili na naslednji ediciji. To so: Testament, Exodus, Armored Saint, Sadus, Havok, Toxic Holocaust in Laid to Waste.

19. 10. 2023

Thrash metal legende Exodus, ki jih bomo lahko v živo videli naslednje leto na Tolminatorju, se marca odpravljajo v studio. Dolgometražec naj bi luč sveta ugledal septembra. Več informacij sledi.

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

15. 9. 2023

Znanih je 5 novih bandov, ki bodo nastopili na Tolminator Metal Festu 2024, in sicer: Exodus, Dark Tranquillity, Toxic Holocaust, Devil Master in Dopelord. Vsi do zdaj napovedani nastopajoči so navedeni na priloženi sliki.

29. 8. 2023

Češki thrasherji Exorcizphobia so z besedilnim videospotom za Reflections napovedali svoj četrti album Spiritual Exodus. Plošček bo izšel 22. septembra pri Doomentia Records in bo prinesel osem komadov:

Initiation
Violence and War
Reflections
Down The Rabbit Hole
Those Who Oppose
Ring-Pass-Not
Through a Glass Darkly
Tiwanaku

14. 8. 2023

Finski progresivni melodični death metalci Sargassus bodo ta četrtek pri Inverse Records izdali EP z naslovom King of the Sun, ki bo prinesel štiri nove komade:

Dies Iræ
Queen of the Moon
Breed of the Exodus
King of the Sun

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

21. 6. 2023

Thrash metal pionirji Exodus so podpisali z Napalm Records. Zasedba je tako napovedala novo obdobje v svoji karieri, ki ga bo začela z novim studijskim albumom.

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2023

Alex Skolnick, kitarist skupine Testament, je sporočil, da bo zaradi družinskih težav izpustil tokratno evropsko turnejo. Zamenjal ga bo Phil Demmel. Testament se bodo na tokratni turneji ustavili tudi pri nas, in sicer 2. junija v ljubljanskem Kinu Šiška.

Foto: Blaž Grünfeld

23. 5. 2023

Exodus so včeraj odpovedali evropsko turnejo, ker se je njihov kitarist Gary Holt ne more udeležiti iz osebih razlogov. Njegov brat je bil udeležen v prometni nesreči v Rimu, kjer trenutno ureja vse potrebno za njegovo vrnitev domov v ZDA.

Kaj to pomeni za razprodan koncert v Kinu Šiška? Koncert bo, management pa zaenkrat še išče ustrezno zamenjavo. 

19. 5. 2023

Dirty Skunks so včeraj sporočili, da je junijski koncert Voivod, Exodus in Testament v Kinu Šiška razprodan.

25. 1. 2023

Dirty Skunks sporočajo, da prihajajo 2. junija v Ljubljano velikani thrash metala Testament in Exodus. Poleg teh dveh bandov bodo nastopili še eni velikani metal scene, in sicer Voivod.

1. 12. 2022

Belgijci Schizophrenia bodo 7. februarja izdali EP z naslovom Chants of the Abyss, ki prinaša naslednje priredbe:

Necrophiliac (Slayer)
Maze of Torment (Morbid Angel)
Metal Meltdown (Judas Priest)
Bullet (Misfits)
Strike of the Beast (Exodus)
Race Against Time (GBH)

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana