VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 10. 2021

Ameriška blackened speed/thrash metal zasedba Bastard se po šestih letih vrača z novim singlom Rotten Blood, za katerega je posnela tudi videospot. Single je že na voljo preko Distortion Music Group in Blood Blast Distribution. Oboževalci Motörhead, Venom, Nifilheim, Protector in zgodnjih Bathory tudi tokrat ne bi smeli ostati ravnodušni.

Skupino iz St. Louisa v Missouriju sestavljajo Jason Asberry (Harkonin, Stormruler, ex-Fister) na bobnih, Tom Quach (Harkonin, Warghoul, ex-Fistula) na basu, Scott Fogelbach (The Lion's Daughter, ex-Harkonin) na kitari, Jason Barron (Harkonin, ex-Fistula, ex-Pulchra Morte) na vokalu in Ryan Rhyneer na drugi kitari.

25. 9. 2020

Švedski death metal odpadniki Repuked so objavili videospot za skladbo Sewer Rain, tretji single s prihajajočega albuma Dawn Of Intoxication, ki bo izšel 9. oktobra pri založbi Soulseller Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Livers Bleed
Fucking Your Fucking Corpse
Shitfister
Kick Fuck
Retribution From Behind
Global Burning
Dawn Of Reintoxication
Vodka Til The Grave
Repulsive Erected And Anally Infected
Sewer Rain
Excursion Through Perversity
Morbid Obsessions

23. 9. 2019

Preko spletne strani Decibel Magazine lahko prisluhnete priredbi Darkthrone klasike Too Old Too Cold s kompilacije ameriškega doom metal tria Fister z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšla ta petek pri založbi Listenable Records.

12. 9. 2019

Fister so preko Noisemag.net premierno objavili priredbo klasike For Whom The Bell Tolls skupine Metallica. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšla 27. septembra pri založbi Listenable Records.

Decade Of Depression ponuja naslednje skladbe:
City Of The Living Dead (priredba Fabia Frizzija)
For Whom The Bell Tolls (priredba Metallice)
Mandatory Suicide (priredba Slayer)
Too Old Too Cold (priredba Darkthrone)
How The Gods Kill (priredba Danzig)
Reaper (priredba Hellhammer)
And Only Hunger Remains (priredba Pungent Stench)
The Failure (re-recorded)

6. 8. 2019

Ameriški mizantropični doom/sludge metal trio Fister preko Revolvermag.com premierno predstavlja priredbo Slayer klasike Mandatory Suicide s prihajajočega albuma s priredbami z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšel 27. septembra pri Listenable Records. Fister so na albumu predelali še skupine, kot so Metallica, Danzig, Darkthrone in druge.

13. 11. 2018

Fister predstavljajo videospot za skladbo I Am Kuru, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu z naslovom No Spirit Within, izdanem pri založbi Listenable Records.

26. 4. 2018

Ameriški doomerji Fister so razkrili novo skladbo I Am Kuru s prihajajočega studijskega albuma No Spirit Within, ki izide jutri pri založbi Listenable Records.

21. 3. 2018

Fister predstavljajo videospot za skladbo Star Swallower s prihajajočega studijskega albuma No Spirit Within, ki bo izšel 17. aprila pri založbi Listenable Records.

No Spirit Within prinaša naslednje skladbe:
Frozen Scythe
Disgraced Possession
Cazador
I Am Kuru
No Spirit Within
Heat Death
Star Swallower

20. 11. 2017

Spodaj lahko prisluhnete novemu 12" split EP-ju ameriških doom/sludge metal zasedb Fister (na fotografiji) in CHRCH, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Crown And Throne Ltd.



12. 5. 2016

Spodaj lahko prisluhnete novemu split 7" doom/sludge metal zasedb Dopethrone (na fotografiji) in Fister, ki je včeraj izšel pri založbi Riff Dealer Records.




12. 1. 2016

Tukaj lahko v celoti prisluhnete drugemu studijskemu albumu ameriške blackened sludge zasedbe The Lion's Daughter z naslovom Existence Is Horror, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Season Of Mist.

4. 12. 2014

Tukaj lahko v celoti prisluhnete splitu skupin Primitive Man in Fister, ki je izšel konec novembra pri založbi A389 Recordings. /P.G./

26. 11. 2014

Primitive Man predstavljajo prvi single prihajajočega split albuma z zasedbo Fister. Tukaj lahko prisluhnete komadu 4330. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
22. 11. 2013
Ameriški zasedbi Fister in Norska nameravata pri novonastali založbi Black Bow Records izdati split 7" z naslovom Equinoctal. Naslovnica je delo izkušenega Scotta Fogelbacha, sicer kitarista/basista skupine The Lion's Daughter. /B.B./

7. 1. 2013
Novoustanovljena založba Gogmagogical Records je tik pred koncem prejšnjega leta v omejeni nakladi objavila svojo prvo izdajo, 10" vinil ameriških doomerjev Fister z naslovom Violence, ki je bil v originalu dosegljiv le na kaseti. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna