Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 9. 2023

Poslušate lahko Polar Veil, šesti dolgometražec finskih psihedeličarjev Hexvessel.

18. 8. 2023

Včeraj so Hexvessel obelodanili skladbo A Cabin In Montana in jo pospremili z videospotom. To je že tretji single z novega albuma Polar Veil, ki bo izšel 22. septembra pri Svart Records.

30. 6. 2023

Finski psihedelični rokerji Hexvessel so posneli videospot za skladbo Ring s prihajajočega albuma Polar Veil, ki izide 22. septembra pri Svart Records in obsega naslednje naslove:

The Tundra Is Awake
Older Than The Gods
Listen To The River
A Cabin In Montana
Eternal Meadow
Crepuscular Creatures
Ring
Homeward Polar Spirit

26. 5. 2023

Finski psihedelični rokerji Hexvessel predstavljajo skladbo Older Than The Gods s prihajajočega albuma Polar Veil, ki bo 22. septembra izšel pri Svart Records.

Za omenjeno skladbo je svoj glas prispeval Okoi Thierry Jones iz Bölzer, avtor glasbe, besedila in videospota pa je Mat »Kvohst« McNerney.

13. 2. 2023

Na voljo za poslušanje je tudi četrti studijski album Trench of Loneliness od Iterum Nata, psihedeličnega folk rock solo banda, za katerim stoji Jesse Heikkinen (Hexvessel, ex-The Ayeon).

13. 12. 2022

Iterum Nata, psihedelični folk rock solo band, za katerim stoji Jesse Heikkinen (Hexvessel, ex-The Ayeon), je razkril prvi single s prihajajočega albuma Trench of Loneliness. Gre za pesem The Mountain.

30. 9. 2022

Transcending Visions Fest bo letos potekal samo v petek, 21. oktobra, v graškem klubu Explosiv, drugi dan v klubu Orpheum pa je odpovedan. Več nastopajočih je zaradi naraščajočih stroškov namreč odpovedalo nastop, vključno s petkovimi headlinerji Hexvessel.

Zaenkrat ostajajo potrjene skupine (Dolch), Mosaic in Vinsta. Za več informacij sledite dogodku na Facebooku.

22. 9. 2022

Založba Nordvis Produktion je pod svoje okrilje sprejela psihedelični folk rock solo band Iterum Nata, za katerim stoji Jesse Heikkinen (Hexvessel, ex-The Ayeon). V začetku naslednjega leta bo izdala bandov četrti studijski album, naslovljen Trench of Loneliness.

28. 10. 2021

Finska psihedelična folk rock zasedba Dust Mountain, v kateri sodelujejo člani Oranssi Pazuzu, Hexvessel, Dark Buddha Rising, Waste Of Space Orchestra, Death Hawks in Vuono, je v začetku tega meseca pri založbi Svart Records izdala debitantski album Hymns For Wilderness, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Hymns For Wilderness prinaša naslednje skladbe:
Harvest Maiden
Under My Spell
Margaret
Village On Fire
Holy Equinox
Apollo
Bird Hymns

8. 9. 2021

Finski psihedelični folk rockerji Dust Mountain so posneli videospot za drugi single Holy Equinox s prihajajočega debitantskega albuma Hymns For Wilderness, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Svart Records.

V Dust Mountain so se zbrali člani skupin, kot so Oranssi Pazuzu, Hexvessel, Dark Buddha Rising, Waste Of Space Orchestra, Death Hawks, Vuono in druge.

24. 2. 2021

Jesse Heikkinen oziroma Fra. Kailash (Hexvessel, Iterum Nata), edino ime, ki stoji za finskim black metal projektom Phallosopher, je včeraj objavil prvi single Death is the King and the King has Returned, ki naznanja prihod prvenca I-PHALLO-O-SOPHER. Album bo izšel 19. marca, Fra. Kailash pa z njim obljublja black metal, prežet z elementi jazza, avantgarde in ambientala. Pesem lahko slišite tukaj.

Avtorica: Tina Novaković
3. 2. 2021

Årabrot predstavljata skladbo The Lie z devetega studijskega albuma z naslovom Norwegian Gothic, ki bo izšel 9. aprila pri založbi Pelagic Records. Na novem albumu tokrat gostujejo Lars Horntveth (Jaga Jazzist), čelistka Jo Quail, Tomas Järmyr (Motorpsycho), Anders Moller (Turbonegro, Ulver) in Massimo Pupillo (Zu), medtem ko je za produkcijo poskrbel Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Hexvessel, Oranssi Pazusu).

Norwegian Gothic prinaša naslednje skladbe:
Carnival Of Love
The Rule Of Silence
Feel It On
The Lie
The Crows
Kinks Of The Heart
Hailstones For Rain
The Voice
(This Is) The Night
Hard Love
Impact Heavily Onto The Concrete
Hounds Of Heaven
Deadlock
The Moon Is Dead
You're Not That Special

30. 10. 2020

Hexvessel so za noč čarovnic posneli priredbo Halloween legendarnih Misfits. Pri omenjeni skladbi so sodelovali Mat McNerney (vokal, tolkala), Jesse Heikinen (kitara, tolkala), Kimmo Helén (violina, klavir) in Marja Konttinen (vokal).

30. 6. 2020

Gold predstavljajo videospot za skladbo Imposter s prihajajoče kompilacije The Archive Sessions, ki bo ta petek na voljo preko njihovega Bandcampa. Gre za še neobjavljeno skladbo, ki je nastala med snemanjem aktualnega albuma Why Aren't You Laughing? s producentom Jaimejem Gomezom Arellanom (Paradise Lost, Cathedral, Primordial, Hexvessel, Orange Goblin) poleti 2018.

V petek bo skupina pričela tudi s predprodajo kolekcije z naslovom Recession, ki bo vsebovala The Isolation Sessions, The Bedroom Sessions in The Archive Sessions, izšla pa naj bi kot trojni vinil v omejeni nakladi.

23. 6. 2020

Nagrajeni documentarec Shadows Of Light v produkciji SOL-Productions je končno na ogled javnosti. Shadows Of Light je dokumentarni film o festivalu, ki enkrat letno sredi avstrijskih Alp praznuje poletni solsticij. Poganske tradicije in arhaični obredi ob ognju spremljajo gorečo strast do glasbe, umetnosti in globoke povezanosti z naravo.

V filmu, ki ga je režiral Walter Fanninger, med drugim sodelujejo tudi člani Our Survival Depends On Us, Belphegor, Sólstafir, Bølzer, Primordial, Hexvessel, Amenra, Phurpa, Sangre de Muerdago, Svartidauði, A Forest Of Stars in Mosaic.

Shadows Of Light je že na ogled na nekaterih platformah za videovsebine, kot so Amazon.de, Amazon.co.uk, CHILI, Google Play in Videoload, kmalu pa naj bi ga ponujalo še več ponudnikov.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška