Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 10. 2023

Na voljo za poslušanje je Hierophant, dvojni album francoskih simfoničnih black/death metalcev Sangdragon.

9. 2. 2023

Ekipa festivala Metaldays, ki bo letos prvič v Velenju, je objavila sveženj nastopajočih na letošnjem festivalu. Kot headlinerji bodo nastopili Killswitch Engage, potrdili pa so še zasedbe Brand Of Sacrifice, Cro-Mags, Urne, Church Of The Cosmic Skull, Helleruin, Blođ, Lizzard, Messa, OvO, Caronte, Stillbirth, Temperance, Hierophant, Cartagods, Chemicide, Souls Of Diotima ter kupček zasedb, ki naj bi igrale na odpovedanem festivalu New Metal Fest: Hats Barn, When Plagues Collide, Dethrone The Corrupted, Beyond God, Scardust, Arises, Infinitas, Black Sonic Pearls, Scarlean, Insolvency in Siderean.

Včeraj so organizatorji prav tako objavili ponudbo prenočišč v glamping hiškah v neposredni bližini prizorišča. V ceno je vključena hiška s 4 ležišči, več informacij pa je na voljo tukaj.

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2022

Italijani Hierophant so minuli konec tedna pri Season of Mist Underground Activists izdali svoj peti album Death Siege, ki ga lahko v celoti poslušate tukaj.

3. 8. 2022

Hierophant bodo 26. avgusta pri Season Of Mist Underground Activists izdali svoj novi album Death Siege. V začetku tedna so predstavili še tretji komad z naslovom Devil Incarnate, ki je svoje mesto našel na omenjeni izdaji.

Avtorica: Tina Urek
11. 7. 2022

Italijani Hierophant v obliki besedilnega videospota predstavljajo komad Crypt of Existence s prihajajočega albuma Death Siege.

17. 6. 2022

Hierophant so včeraj predstavili prvi (naslovni) komad s prihajajočega albuma Death Siege. Ta bo izšel 26. avgusta pri Season Of Mist Underground Activists, vseboval pa bo sledeče komade:

Mortem Aeternam
Seeds of Vengeance
Devil Incarnate
Bloodbath Compendium
Crypt of Existence
Interlude
In Chaos, In Death
Abysmal Annihilation
Death Siege
Nemesis of Thy Mortals

*avtor naslovnice na fotografiji je Abomination Hammer

Avtorica: Tina Urek
25. 4. 2022

SepticFlesh so objavili videospot za skladbo The Desert Throne, ki je že tretji single s prihajajočega albuma Modern Primitive, ki bo 20. maja izšel pri založbi Nuclear Blast.

7. 3. 2022

Grki Septicflesh s singlom Hierophant napovedujejo svoj 11. album Modern Primitive. Ta bo izšel 20. maja pri založbi Nuclear Blast, poleg naslovnice pa je znana že tudi setlista:

The Collector
Hierophant
Self-Eater
Neuromancer
Coming Storm
A Desert Throne
Modern Primitives
Psychohistory
A Dreadful Muse

26. 10. 2021

Britanska funeral doom zasedba Pantheïst je nedavno objavila priredbo skladbe Shadow Of The Hierophant, ki jo v originalu izvaja Steve Hackett, najbolj poznan kot nekdanji kitarist prog rock pionirjev Genesis.

Pantheïst trenutno sestavljajo Jeremy Lewis na kitari, John Devos na bobnih, Kostas Panagiotou na vokalu in klaviaturah, Matt Strangis na basu in Nereide na drugi kitari.

4. 2. 2020

Založba Hypnotic Dirge Records je pod svoje okrilje sprejela Bay Area zasedbo Forlesen, ki v svojem psihedeličnem glasbenem izrazu prepleta najrazličnejše vplive, kot so dark ambient, epic doom, slowcore in black metal.

Skupina, v kateri so se med drugim združili člani Lotus Thief, Botanist in Kayo Dot, bo 27. marca izdala svoj studijski prvenec z naslovom Hierophant Violent. Za snemanje, miks in mastering je bil zadolžen Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker, Mamaleek) iz studia Atomic Garden.

1. 7. 2019

In Mourning bodo 4. oktobra pri založbi Agonia Records izdali svoj peti studijski album z naslovom Garden Of Storms. Gre za zadnji del trilogije, ki so jo začeli z albumom The Weight of Oceans. Za naslovnico je poskrbel Kristian Wahlin (Bathory, At The Gates, King Diamond), za miks in mastering pa je bil ponovno zadolžen Jonas Kjellgren (Amorphis, Pain, Sabaton, Demonical, Sonic Syndicate).

Garden Of Storms prinaša naslednje skladbe:
Black Storm
Yields Of Sand
Hierophant
Magenta Ritual
Huntress Moon
Tribunal Of Suns
The Lost Outpost

23. 10. 2017

Fabio Carretti je novi basist pri italijanski black/sludge metal zasedbi Hierophant.

16. 2. 2017

Preko Npr.org lahko premierno prisluhnete skladbi Shame s prihajajočega studijskega prvenca ameriške drone/doom metal zasedbe King Woman z naslovom Created In The Image Of Suffering, ki izide 24. februarja pri založbi Relapse Records.

Tracklista je sledeča:
Utopia
Deny
Shame
Hierophant
Worn
Manna
Hem

3. 2. 2017

Ohhms predstavljajo skladbo The World s prihajajaočega tretjega albuma z naslovom The Fool, ki bo izšel 31. marca pri založbi Holy Roar Records in vseboval naslednje skladbe:
Shuffle, Cut and Reveal
The Magician
The Hanged Man
The World
The Lovers
The Hierophant

25. 10. 2016

Preko Clrvynt.com lahko v celoti premierno prisluhnete prihajajočemu studijskemu albumu italijanske blackened sludge metal zasedbe Hierophant z naslovom Mass Grave, ki izide 4. novembra pri založbi Season Of Mist.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb