VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Švedska heavy metal zasedba Portrait sporoča, da bo 21. junija pri Metal Blade Records izdala nov album The Host. To bo bandov prvi album z novim kitaristom Karlom Gustafssonom. Kako bo zvenel nov album, pa lahko preverite v videu za single The Blood Covenant.

9. 5. 2024

Italijanski progresivci Ghost On Mars so te dni izdali nov album Out of Time and Space. Obenem so izdali tudi videospot za komad Beyond The Mist.

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Danski heavy/doom metalci Altar Of Oblivion bodo izdali svoj četrti dolgometražec, ki bo nosil naslov In the Cesspit of Divine Decay. Ta bo izšel 28. junija pri založbi From The Vaults in prinesel deset novih komadov:

Nothing Grows from Hallowed Ground
The Fallacy
Ghosts in the Trenches
Mark of the Dead
Altar of Oblivion
The Night They Came
Silent Pain
Damnation
In the Cesspit of Divine Decay
Wind Among Waves

22. 4. 2024

Avstrijski epic death/doom metalci Endonomos in Daniel Droste (Ahab) so posneli video za pesem Hostile, ki je del prihajajočega albuma Avstrijcev. Več informacij sledi.

18. 4. 2024

Britanski veterani heavy metala Demon ob 45-letnici delovanja napovedujejo izid novega albuma Invincible. Ta izide 17. maja pri Frontiers Music. Tracklista:

Intro
In My Blood
Face the Master
Ghost from the Past
Beyond the Darkside
Hole in the Sky
Break the Spell
Rise Up
Invincible
Cradle to the Grave
Breaking the Silence
Forever Seventeen

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

21. 3. 2024

Kanadčani Unleash The Archers predstavljajo nov video s prihajajočega albuma Phantoma. Video za komad Ghosts in the Mist so ustvarili Ty Christian, Mary Sweeney in Ryan Rumpel, album Phantoma pa naj bi izšel 10. maja.

13. 3. 2024

Ameriški downtempo deathcore band Filth bodo 5. aprila izdali album Southern Hostility, objavili pa so že video za istoimenski komad.

8. 3. 2024

Švedski black metal titani Marduk so med nominiranci za letošnje švedske grammyje. Podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad na Švedskem bo letos že 41. po vrsti, in sicer 8. maja v areni Annexet v Stockholmu. Marduk so z albumom Memento Mori nominirani v kategoriji »Hard Rock/Metal album of the Year«, nominiranci pa so tudi Eradikated (album Descendants), Ghost (album Phantomime), In Flames (album Foregone) in Tribulation (album Hamartia).

4. 3. 2024

Italijanski progresivni metalci Ghost On Mars bodo 3. maja pri Willowtip Records izdali dolgometražni prvenec z naslovom Out of Time and Space. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Pain of Salvation, Leprous, Katatonia, Evergrey, The Contortionist in Soen. Seznam pesmi:

Beyond the Mist
Quarantine
They
Carbon Skin
Nocturnal
That Time I Saw the Moon
Under a Crescent Moon
Back from the Dead
Back to Life
Lost Signal

1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

28. 2. 2024

Simfonično-gotični metalci Ghost Warfare z besedilnim videospotom za komad Perfidy II - The Weight of Guilt spominjajo na aktualni dolgometražec z naslovom Saaren Gammar, ki je izšel oktobra lani.

14. 2. 2024

Kanadski metalci Unleash The Archers se vračajo z napovedjo šestega dolgometražca, ki bo nosil ime Phantoma. Pred izidom albuma, ki je napovedan za 10. maj, pa band objavlja tudi prvi single Green & Grass. Poleg singla pa bo album zajemal še te komade:

Human Era
Ph4/NT0-mA
Buried in Code
The Collective
Green & Glass
Gods in Decay
Give it up or Give it All
Ghosts in the Mist
Seeking Vengeance
Blood Empress

1. 2. 2024

Blaze Bayley predstavlja nov single Rage s prihajajočega albuma Circle of Stone. Tudi tokrat je Blaze izdajo singla podkrepil z videospotom, ki si ga lahko ogledate spodaj, album pa bo izšel 23. februarja. Znana pa je tudi že tracklista:

Mind Reader
Tears in Rain
Rage
The Year Beyond This Year
Ghost in the Bottle
The Broken Man
The Call of the Ancestors
Circle of Stone (feat. Niklas Stålvind)
Absence
A Day of Reckoning
The Path of the Righteous Man
Until We Meet Again

26. 1. 2024

Power metalci Bloodorn bodo kmalu izdali prvenec Let The Fury Rise. Izšel naj bi 24. maja pri založbi Reaper Entertainment in se bo bohotil s temi komadi:

Overture χιϛ
Fear the Coming Wave
Under the Secret Sign
Rise Up Again
Tonight We Fight!
God Won't Come
Forging the Future (With Our Blades)
Let the Fury Rise
Six Wounded Wolves
Bloodorn
Square Hammer (Ghost cover)

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna