VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 8. 2021

Me and That Man, Nergalov (Behemoth) dark blues/folk band, bo izdal nov album, svojega tretjega po vrsti, ki bo nosil naslov New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2. Tako kot na njegovem predhodniku New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1 se je Nergal tudi tokrat za snemanje posameznih komadov povezal z različnimi svetovno znanimi imeni metal industrije, s katerimi je začinil album. Album bo izšel ponovno pri avstrijskih Napalm Records, in sicer 19. novembra, svoje prednaročilo že lahko oddate tukaj. Tracklista je, kot sledi:

Black Hearse Cadillac (feat. Hank Von Hell, Anders Odden)
Under the Spell (feat. Mary Goore)
All Hope Has Gone (feat. Blaze Bayley, Gary Holt, Jeff Mantas Dunn)
Witches Don't Fall in Love (feat. Kristoffer Rygg)
Losing My Blues (feat. Olve 'Abbath' Eikemo, Frank The Baptist, Chris Holmes)
Coldest Day in Hell (feat Ralf Gyllenhammar, Douglas Blair)
Year of the Snake (feat. David Vincent)
Blues & Cocaine (feat. Michale Graves)
Silver Halide Echoes (feat. Randy Blythe)
Goodbye (feat. Alissa White-Gluz, Devin Townsend)
Angel of Light (feat. Myrkur)
Got Your Tongue (feat. Chris Georgiadis)

Spodaj že lahko slišite komad Got Your Tongue, pri katerem je sodeloval Chris Georgiadis od Turbowolf.

25. 5. 2020

Nergal (Behemoth) in Mantas, ustanovni član/nekdanji kitarist zasedbe Venom, sta združila moči za priredbo klasike Venom – Satanachist. Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Avtorica: Tina Urek
11. 8. 2017

Skupina Venom Inc., ki bo danes pri založbi Nuclear Blast Records izdala svoj studijski prvenec z naslovom Avé, je objavila napovednik, v katerem Abaddon, Mantas in Demolition Man razložijo vse o zapletenih nastankih zasedbe in svojih razvejanih koreninah.

2. 6. 2017

V ponedeljek bo v 7" flexi disc seriji revije Decibel Magazine ekskluzivno na voljo demo verzija nove skladbe Dein Fleisch skupine Venom Inc., ki jo sestavljata ustanovna člana legendarnih Venom, kitarist Jeff »Mantas« Dunn in bobnar Anthony »Abaddon« Bray, ter bivši basist in vokalist Tony »Demolition Man« Dolan. Venom Inc. bodo letos poleti pri založbi Nuclear Blast izdali tudi svoj težko pričakovani studijski prvenec.

14. 12. 2016

Kitarist Rick Rozz DeLillo (The End, ex-Death, ex-Mantas, ex-Death Before Dying) in vokalist Kam Lee (The Grotesquery, ex-Death, ex-Mantas, ex-Denial Fiend) sta ponovno oživila legendarno floridsko death metal zasedbo Massacre, v kateri po novem sodelujeta tudi basist/vokalist Michael Grim in bobnar Mike Mazzonetto.

Trenutno se skupina ukvarja s pripravo turnej po ZDA, Evropi, Latinski Ameriki in še kje, na kateri naj bi odigrala album From Beyond v celoti, kot tudi nekatere klasike iz repertoarja Death in Mantas.

20. 10. 2016

Ljubljano bosta danes obiskali dve legendarni zasedbi, kateri ne gre zamuditi! Nekdanji člani Venom, bobnar Abadon, kitarist Mantas in basist/vokalist Tony Dolan (Atomkraft), so združili moči pod imenom Venom Inc., oder pa si bodo delili z ameriškimi death metal veterani Vital Remains. Z njimi igrajo še tri predskupine, Mortuary Drape, Nervochaos in Desecrator, zato se koncert začne že ob 18.30!

Poleg tega lahko danes v Orto Baru kupite tudi vstopnice za koncert Inquisition, Rotting Christ, Mystifier in Schammasch.

Časovnica:

18.00 blagajna/vrata
18.30 DESECRATOR 
19.15 NERVOCHAOS
20.00 MORTUARY DRAPE
21.00 VITAL REMAINS
22.15 VENOM inc
00.00–04.00 Old school metal afterparty

27. 9. 2016

Nova floridska death metal zasedba The End, v kateri so se zbrali veterani Rick Rozz DeLillo (ex-Massacre, ex-Death, ex-Mantas), Mike Mazzonetto (ex-Massacre, ex-Pain Principle) in Michael Grim (Death Before Dying, ex-Embodiment), je konec prejšnjega tedna pri založbi FDA Rekotz izdala svoj prvi EP z naslovom Age Of Apocalypse. Tracklista je sledeča:
Age Of Apocalypse
Crawling Back To Life
Silent Screams Of Death
Inhale The Plague

Na tej povezavi si lahko ogledate besedilni video za naslovno skladbo Age Of Apocalypse, medtem ko je spodaj na voljo tudi pesem Inhale The Plague.

30. 6. 2015
Bone Gnawer, mednarodna zasedba pod vodstvom Kama Leeja (ex-Massacre, ex-Mantas, ex-Denial Fiend ...), bo 10. julija izdala album, ki bo nosil naslov Cannibal Crematorium. Drugi izdelek banda prinaša naslednjih enajst skladb:
Anthropophagist Inferno
Modern Day Cannibal
Chainsaw Carnage
Horrors in the House of Human Remains
Chewed, Mauled & Gnawed
Il Sesso Bizzarro di Cannibali
Chrome Skull
Below a Murder of Carrion Crows
Carnivore Beneath
Untold Story: Human Pork Bun
Cannibal Crematorium
/P.G./

24. 9. 2013
Danska stoner/hard rock zasedba Fuzz Manta je prejšnji mesec pri založbi Kozmik Artifactz izdala svoj četrti studijski izdelek The Stonewolf, s katerega lahko tukaj preverite skladbo z naslovom My Baby In Vain. /B.B./

17. 7. 2012
V tokratni oddaji Metal detektor se bomo pripravljali na festival Metal Mania v Komnu. Poslušali bomo tudi nove izdaje bandov Phobia, Dr Doom, Torture Killer, Inborn Suffering, Entombed, Ne Obliviscaris, Bonded By Blood in Hellyeah. Obujali bomo spomnine na Pantera ploščo Vulgar Display Of Power, ki je dopolnila dve desetleji in na zasedbo Mantas, predhodnico legendarnih Death. Metal detektor je na sporedu vsak torek ob 22.00 na Radiu Študent, 89.3Mhz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

19. 6. 2012
Tukaj lahko v celoti slišite zbirko demo posnetkov skupine Mantas z naslovom Death By Metal, ki bo izšla prihodnji teden. /P.G./

29. 5. 2012
Založba Relapse Records je objavila skladbo Evil Dead s prihajajoče demo kolekcije skupine Mantas z naslovom Death By Metal, ki bo izšla 25. junija. Gre za njihove prve demo posnetke iz leta 1984, še preden je Chuck Schuldiner potem ustanovil legendarno death metal zasedbo Death. Tracklista je sledeča:

Death By Metal (1st Version) Demo:
Legion Of Doom
Evil Dead
Mantas
Death By Metal
Power Of Darkness

Death By Metal (2nd Version) Demo:
Legion Of Doom
Power Of Darkness
Death By Metal
Evil Dead

Rehearsal Early 1984 – Rehearsal:
Legion Of Doom
Mantas
Death By Metal
Evil Dead
Rise Of Satan
/B.B./

10. 5. 2012
19. junija bo založba Relapse Records izdala kompilacijo demo posnetkov skupine Mantas z naslovom Death By Metal. Gre za band Chucka Schuldinerja, ki se je kasneje preimenoval v Death. /P.G./

15. 2. 2012
M-Pire Of Evil, pri katerih igrata tudi bivša člana Venom, Tony "Demolition Man" Dolan in Jeff "Mantas" Dunn, bodo 26. marca pri Scarlet Records izdali debitantski album Hell To The Holy. Za produkcijo albuma je poskrbel Mantas, naslovnica pa je delo Gyula Havancsáka (Grave Digger, Destruction, Annihilator, At Vance, Benedictum). Album prinaša naslednje skladbe:
Hellspawn
Metal Messiah
Waking Up Dead
Hell To The Holy
Snake Pit
All Hail
Devil
Shockwave
The 8th Gate
M-Pire (Prelude)
/B.B./

14. 10. 2011

Britanski trio M-Pire Of Evil, v katerem so se združili Mantas, Antton in Demolition Man, bivši člani skupine Venom, je objavil promo video s snemanja novega albuma Creatures Of The Black, ki bo izšel 25. oktobra. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna