Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 5. 2022

Gwendydd predstavljajo video za Martyrdom, skladbo s svežega drugega albuma z naslovom Censored, ki je izšel v začetku meseca.

24. 3. 2022

Dunajski heavy metalci Molten Chains s singlom Black Mantle napovedujejo album Orisons of Vengeance. Na tretjem dolgometražcu zasedbe bo šest pesmi:

Hand of God
Bedevilled by Sorrow
Black Mantle
Communion
Crimson Equinox
Martyrdom

Album bo izšel 6. maja na CD-ju in digitalno pri Alone Records. Pri Postmortem Apocalypse in Night Rhythm Recordings pa bodo poleti poskrbeli za vinilno izdajo.

30. 4. 2021

Osemnajst let po izidu prvega celovečernega albuma Profane Prayer se vračajo norveški black/thrash metalci Vulture Lord s singlom Bloodbound Militia, ki ga lahko slišite spodaj, in z njim napovedujejo svoji drugi album, ki bo nosil naslov Desecration Rite. Album bo 20. junija izdala založba Odium Records, prednaročila so se začela 22. aprila, tracklista pa je naslednja:

Glorification of the Dethronation
Bloodbound Militia
Stillborn Messiah
The Vulture Lord
Diabolical Intervention
Prepare the Coffin
Beneficial Martyrdom
Burning the Kingdom of God
Perverting the Bible

7. 5. 2019

Martyrdöd so objavili sveži besedilni video za single Pharmacepticon z novega studijskega albuma z naslovom Hexhammaren, ki bo izšel ta petek pri založbi Century Media Records.

15. 4. 2019

Martyrdöd predstavljajo videospot za novi single Helveteslarm s prihajajočega sedmega studijskega albuma Hexhammaren, ki bo izšel 10. maja pri založbi Century Media Records.

13. 3. 2019

Švedski metal crust punkerji Martyrdöd so objavili skladbo Cashless Society, prvi single s prihajajočega studijskega albuma Hexhammaren, ki bo izšel 10. maja pri založbi Century Media Records.

Tracklista je sledeča:
Hexhammaren
Rännilar
Helveteslarm
War On Peace
Bait And Switch
Nästa Syrien
Cashless Society
In The Dead Of Night
Den Sista Striden
Pharmacepticon
Judgement Day
Sthlm Syndrom
After War Scars (Bonus Track)

18. 9. 2017

Švedski crust metal punkerji Martyrdöd so podpisali za založbo Century Media Records, pri kateri bodo objavili tri albume. Skupina trenutno že dela na novem materialu za prihajajoči album, ki naj bi izšel v drugi polovici prihodnjega leta.

7. 8. 2017

Tim Rosenqvist je novi basist pri skupini Martyrdöd, kjer je zamenjal Fredrika Reinedahla, ki se je že pred časom odločil posvetiti svoji družini in drugim projektom.

10. 3. 2017

Adrestia so objavili videospot za skladbo The Sun Of Rojava, posvečeno vsem ženskim borkam za svobodo v puščavi Rojave. Skladba se nahaja na danes izdanem split EP-ju z Martyrdöd, naslovljenem In Solidarity With Rojava, kasneje pa bo objavljena tudi na njihovem prihajajočem albumu Art Of Modern Warfare, ki naj bi izšel v sodelovanju z založbami Phobia Records, Insane Society Records, Dark Elk Records in Anomie Records.

Njihova glasba je mešanica crust punka in švedskega old school death metala, skupino pa sestavljajo člani, ki so sodelovali oziroma še vedno sodelujejo v zasedbah, kot so Shades Of Grey, Future Ruins, Hall Keft in Snake Tongue.

22. 12. 2016

Martyrdöd so objavili videospot za skladbo Handlöst Fallen Ängel z novega albuma z naslovom List, izdanega konec novembra pri založbi Southern Lord Recordings.




25. 11. 2016

Preko Teamrock.com lahko premierno v celoti prisluhnete novemu albumu švedskih death crusterjev Martyrdöd z naslovom List, ki bo izšel danes pri Southern Lord Recordings.

2. 11. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Harmagedon s prihajajočega istoimenskega albuma švedskih crusterjev Martyrdöd, ki bo izšel 25. novembra pri založbi Southern Lord.

17. 10. 2016

Švedska crustcore/d-beat zasedba Martyrdöd ponuja dražilnik za svoj šesti studijski album z naslovom Harmagedon, ki bo izšel 25. novembra pri založbi Southern Lord.

15. 3. 2016

Ameriška death metal banda Putrisect in Scorched bosta 22. aprila pri založbah Edged Circle Productions in Unspeakable Axe Records izdala split, ki prinaša naslednje komade:
Putrisect – Blasphemous Reprisal
Putrisect – Final Cleansing
Putrisect – Astral Martyrdom
Scorched – Impending Demise
Scorched – Lust for Strangulation
Scorched – Visceral Ascension

12. 8. 2014
Dirty Skunks spročajo: »Danes, v torek 12. 8., bomo v MC Pekarni v Mariboru gostili distorzični koncert s skupinami Converge, Misery Index, Martyrdöd in Okkultokrati. Koncert NI razprodan, vstopnice po 25 € lahko kupite na blagajni MC Pekarne. Pričakujte old school žurko »na glavo«!« /P.G./

Razpored nastopov:
19:30 vrata/blagajna
20:00 Okkultokrati
20:45 Martyrdöd
21:50 Misery Index
23:00 Converge

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna