Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 4. 2023

Organizatorji tolminskega festivala Tolminator so najavili še zadnje štiri nastopajoče, in sicer: Anaal Nathrakh, 1349, Mental Cruelty in Terzij de Horde.

In še organizatorjeva izjava za javnost: »Anaal Nathrakh naj bi imeli svoj zadnji nastop v Londonu decembra 2022, vendar bodo to poletje vseeno igrali na nekaj izbranih festivalih, vključno s Tolminator Metal Festom 2023. Prihodnost je negotova.«

10. 3. 2023

Beloruski slam/brutal death metalci Extermination Dismemberment iz Minska so objavili vizualizer za single Extermination Factory, ki se bo nahajal na prihajajočem, že tretjem dolgometražcu z naslovom Dehumanization Protocol, ki izide 5. maja pri Unique Leader Records.

20. 12. 2022

Tolminska melodeath metal zasedba Samperium predstavlja skladbo Whispers, za katero je basist Blaž Bizjak sestavil besedilni video. Whispers je bandov drugi single, fantje pa so ga posneli v svojem studiu v Tolminu. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel kitarist in vokalist Nik Blažej.

Člani Samperium so:
Vasja Božič – kitara, vokal
Nik Blažej – kitara, vokal
Blaž Bizjak – baskitara
Jernej Čujec – bobni

14. 11. 2022

Iz novogoriške Mostovne prihaja naslednje sporočilo: »Slovenski thrash metal prvaki Eruption nas bodo obiskali to soboto, 19. novembra, in nam predstavili svoj svež, že četrti album Tellurian Rupture. Družbo jim bodo delali brezkompromisni death metalci Ensanguinate, ki prav tako predstavljajo nov trohneč album Eldritch Anatomy. Za ogrevanje »thrash zone-a« in vseh ljubiteljev melodičnega death/black metala bodo poskrbeli tolminski Samperium. Ogrejte vratove, saj nas čaka pravo metalsko bojišče!«

14. 10. 2022

Organizatorji svežega tolminskega metal festivala Tolminator so razkrili prvi paket nastopajočih zasedb. To so Dying Fetus, Insomnium, Holy Moses, Within Destruction, Crixis, Ancient, In Mourning, Insanity Alert, Frozen Soul in Kvaen. Sodeč po objavi ob najavi bo nastopilo še vsaj 42 zasedb, organizatorji pa so bookirali že celotni program.

Če želite nastopiti na drugem odru Tolminatorja 2024, pa morate naslednje leto ob obisku na info točki pustiti promo izdelek vaše zasedbe, tam pa vas bo čakal tudi prijavni obrazec. Vstopnice se trenutno še vedno prodajajo po predprodajni ceni, ki znaša 120 EUR.

Avtorica: Tina Urek
31. 8. 2022

Legendarni švicarski hard rockerji Krokus se vračajo na koncertne odre. Sicer sta zaenkrat napovedana samo dva koncerta v rodni Švici, pri čemer pa bo en koncert prav posebne narave. 10. septembra bo zasedba odigrala nastop v domačem Solothurnu, kjer so prejeli tudi spominski kamen z napisom »In Rock We Trust – From Solothurn Into The World« ob dvatisoči obletnici mesta.

Žal je zasedba zaradi epidemije pred dvema letoma morala odpovedati zadnjo turnejo po Združenih državah, tako lahko zdaj le upamo, da se bodo gospodje kljub zamiku podali še na zadnji pohod po Ameriki in tudi stari celini.

9. 9. 2021

Cynic so objavili nov live posnetek komada Integral, kjer je pokojni basist Sean Malone poprijel za »fretless« bas kitaro. Vse skupaj je zasedba predstavila kot spominski videospot, obenem pa je odprla tudi dobrodelno akcijo. Če boste na tej povezavi kupili omenjeni komad, bo zasedba 50 % podarila dobrodelnima organizacija za preprečitev samomorov TWLOHA in The Trevor Project.

Avtorica: Tina Urek
20. 5. 2021

Zaradi posledic epidemije, ki pri nas še vedno traja, je odpovedan letošnji domači festival Metaldays. Slovenska vlada še ni podala informacij, kakšna zbiranja oziroma dogodki bodo dovoljeni poleti, zato organizatorjem ni preostalo nič drugega, kot festival odpovedati. Kaj to pomeni? Glede na cepilne strategije in potek epidemije bo festival prihodnje leto potekal med 24. in 30. julijem. Kljub vsem znani gradnji tolminske obvoznice pa organizatorji zagotavljajo, da se bo dogodek odvil na Sotočju. Glede na to, da je bil festival iz leta 2020 prestavljen na 2021, je kot omenjeno tokrat festival povsem odpovedan. Iz tega in več drugih razlogov se seznam nastopajočih več ne more prenesti v prihodnje leto, a vsekakor je pričakovati vsaj približno identičen lineup z nekaterimi zamenjavami.

Glede samih vstopnic organizatorji ponujajo 3 možnosti. Pomembno je dejstvo, da vstopnice (ni pomembno, v kateri obliki) iz leta 2020 ali 2021 niso več veljavne. Vaša prva možnost je, da na tej povezavi zamenjate vašo vstopnico za povsem novo v elektronski obliki. Druga možnost je prodaja karte preko TicketSwap, tretja pa zaprositev za povrnitev kupnine vstopnice, kar lahko storite na isti povezavi kot zamenjavo. Tako menjava kot t. i. refund je mogoč do 1. septembra, po tem datumu vstopnice propadejo.

Uradna predprodaja kart za prihodnje leto se začne s 7. junijem, organizatorji pa pravijo, da bo prihodnje leto festival potekal po ustaljeni tradiciji: 12.000 obiskovalcev, 2 odra, ponudba hrane in pijače brez omejitev ter seveda standardno kampiranje na več območjih. Na tej povezavi lahko preverite ostale ponudnike prenočitev.

Festival pa prav tako še vedno sprejema finančne donacije, ki pa so lahko v obliki podarjene vstopnice, donacije preko kampanje "GoFundMe" ali z nakupom mercha.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Mourn The Light je podpisala za založbo Argonauta Records, pri kateri bo letos izdala debitantski album z naslovom Suffer, Then We’re Gone. Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Skupina je pred časom za pokušino že objavila prvi single When The Fear Subsides, na katerem gostuje Alex Newton (Wake Of Sirens, Dzo-nga). Za snemanje in miks je bil zadolžen Dave Kaminsky (Bone Church, Fires In The Distance, Pinto Graham), medtem ko je za mastering poskrbel Ryan Williams (The Black Dahlia Murder, Fires In The Distance, Winter Solstice).

11. 1. 2021

Iz tabora slovenskih thrash metalcev Interceptor je prišlo naslednje sporočilo: »Interceptor, band, ki to že nekaj časa ni več bil, se je razsul, prišlo je do razpada sistema. Dosti imamo čakanja, korona je odnesla legende, tokrat za vedno. Imamo še nekaj 30th Anniversary spominskih majčk, džezve za kafe pa unikatne tobačnice za kadilce, če koga zanima. Naročila sprejemamo na e-poštni naslov interceptor.music@gmail.com

1. 9. 2020

Horus, idrijsko-tolminska naveza dveh ljubiteljev rocka, je v sredo izdala svoj drugi avtorski komad, ki nosi naslov We Rise. Pesmi z besedilom, ki vabi k prebujanju poslušalčeve zavesti in podzavesti o boljši prihodnosti, lahko prisluhnete spodaj.

Sicer pa sta Horus Matic Krapež (vokal in glavni avtor besedil) in Patrik Drole »Pato« (instrumenti, produkcija), ki je sicer že tudi znan obraz odrskih desk v podzemlju slovenskega rocka.

8. 6. 2020

Preko spletne strani Metalinjection.net lahko premierno prisluhnete novemu singlu Scourge s prihajajočega petega dolgometražnega albuma ameriških sludgerjev Pale Horseman z naslovom For Dust Thou Art, ki bo luč sveta ugledal 31. julija. Producent albuma je bil preverjeni Sanford Parker (EyeHateGod, Pelican, Minsk, Indian).

For Dust Thou Art ponuja naslednje skladbe:
Tundra
Scourge
Archangel
Disenchanter
Vagrants
Cydonia
Bloodgate

5. 11. 2019

Po 14 letih se na tolminski oder vračajo legendarni Anthrax. Pred prazniki so organizatorji festivala Metaldays na seznam nastopajočih poleg prej omenjenih dodali še Asphyx, Desaster, Havok ter Year Of The Goat. Konec tega tedna, natančneje v petek, pa nas čakajo že nove potrditve. 

Avtorica: Tina Urek
10. 10. 2019

Organizatorji festivala Metaldays so razkrili 5 novih bandov, ki bodo zatresli tolminske odre prihodnje leto. Trenutnemu seznamu nastopajočih so se pridružili Rotting Christ, ki so bili za mnoge zmagovalci letošnje edicije festivala, Philip H. Anselmo & The Illegals (ki so letošnji nastop odpovedali), ekstremneži Wormrot, black metalci Wolves In The Throne Room in pionirji deathcora Despised Icon. Za prihodnje leto je prodanih že skoraj 7000 kart, zato hitro poskrbite za svojo!

Avtorica: Tina Urek
22. 5. 2019

Po trinajstih letih delovanja se poslavlja ameriška eksperimentalna sludge/doom zasedba SubRosa, katere člani bodo zapluli v nove glasbene vode iz že pripravljajo tudi nove stranske projekte.

• Kim bo s svojim partnerjem kmalu izdala prvi studijski izdelek noise/doom/electro projekta Teleprom.

• Andy je s svojim dvojcem Done, ki ga tvorita boben in bas, pred izidom nove plošče.

• Sarah in Zachary Livingston iz Minsk nameravata v začetku prihodnjega leta izdati prvenec svojega projekta Asphodel Wine, ki nosi naslov Slowdance Macabre.

• Rebecca je pričela s pisanjem materiala za njen solo projekt The Keening.

• Andy, Kim, Levi in Sarah delajo skupaj na albumu zaenkrat še neimenovane zasedbe, katere glasba naj bi bila težja od vsega, kar so naredili do sedaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb