Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 2. 2024

Medvoški thrasherji Classified bodo na Paranoidovi obletnici nastopili namesto Kaoz, ki so morali udeležbo odpovedati iz zdravstvenih razlogov.

1. 2. 2024

Heavy rockerji Einschlog bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Omega Sun, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi službenih obveznosti.

29. 1. 2024

Festival MetalDays 2024 je odpovedan, tako pravi organizator:

Dragi prijatelji in obiskovalci festivala MetalDays, z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali.

Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025. Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka.

Do sedaj že veste, da smo z vami delili vse izzive in prepreke, s katerimi se je festival srečeval, in zavedamo se, da na žalost še zdaleč nismo edini festival, ki se je v letu 2023 soočil z nepredvidenimi dogodki. MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite.

Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej. Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za vašo podporo, ki ste nam jo izkazovali na prav vsaki ediciji festivala MetalDays, in vam želimo vse dobro. Sledite našim družbenim omrežjem in obiščite spletno stran festivala za vse aktualne informacije, ki bodo sledile. Na snidenje v letu 2025 še boljši in s še bolj edinstveno festivalsko izkušnjo.

Ekipa festivala MetalDays.

* Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic bodo o tem obveščeni tudi po elektronski pošti.
** Vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell
.

25. 1. 2024

Organizatorji Inferno Metal Festivala sporočajo, da bodo norveški black metalci Gorgoroth nastopili na letošnji ediciji festivala. Zamenjali bodo Švede At The Gates, ki so nastop na festivalu odpovedali.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvijal med 28. in 31. marcem 2024, vstopnice so tudi že na voljo.

22. 1. 2024

Thrasherji Terminal Disease bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Dethrone The Corrupted, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi kadrovskih težav.

17. 1. 2024

Organizator festivala Tresk sporoča:

»Petnajsta edicija Festivala Tresk spet razpisuje natečaje, ki nagrajujejo presežne oblikovalske novosti na področju glasbe in glasbenega založništva. Alternativna glasbena produkcija v Sloveniji iz leta v leto cveti in kontinuirano ponuja pestro paleto svežih glasbenih izdelkov, pa tudi koncertov in različnih glasbenih dogodkov. Kot takšna si zasluži širšo prepoznavnost in zato Tresk s svojimi vizualnimi natečaji že 15 let skrbi za osvetljevanje pomembnosti neodvisnega založništva in vsega, kar to zajema. Ena od posebnosti Festivala Tresk je tudi v tem, da edini v Sloveniji podeljujemo nagrado za najboljše domače videospote, ker prepoznavamo ustvarjalnost in trud umetnikov na tem področju in jim želimo dati več zasluženega prostora za predstavljanje svojih del širši publiki.

Tako si je Festival Tresk tudi letos kot cilj zastavil iskanje in promocijo bogate slovenske glasbene umetnosti. Tokrat izjemoma namesto štirih predstavljamo tri kategorije, v katerih umetniki lahko tekmujejo. Festival bo letos podeljeval nagrade za naslednje kategorije: za najboljši videospot (prijava), najboljšo podobo albuma (prijava) in najboljši glasbeni plakat (prijava), ki jo soorganizira TAM-TAM Inštitut. Kljub manjši spremembi tudi v letošnji ediciji pričakujemo velik odziv ustvarjalcev in raznovrsten nabor inovativnih in kakovostnih del, ki bodo Tresku omogočila nadaljevanje misije spodbujanja domače alternativne glasbene produkcije in vseh njenih odtenkov.

Prijave na vizualne natečaje so odprte do 15. februarja 2024! Več o vizualnih natečajih Tresk #15 najdete na spletni strani tresk.si.«

Avtor oblikovanja je Jan Virant.

2. 10. 2023

Rot je bila ameriška death metal zasedba iz Atlante, ki je leta 1990 izdala demo z naslovom Diabolus (The Unholy Rot). Tega bo ta petek, 6. oktobra, ponovno izdala založba Boris Records, in sicer digitalno in na vinilu. Namesto prvotnih štirih komadov jih bo remasterizirana različica vsebovala kar dvanajst:

Mutilation of the Christians
Pray to Death
Parasitic Withdrawal
Diabolus (The Unholy Rot)
Baphomet (unreleased track)
Violent Beast (unreleasd rehearsal track)
Resurrected (live)
Bludgeoned (live)
Rip the Chapel (live)
Power to Suffer (live)
No Dimension (live)
Imminent Hell (live)

Pri live komadih gre za posnetek nastopa iz leta 1991.

1. 9. 2023

Žal so morali zaradi bolezni odpovedati nastop kranjski Armaroth, namesto njih bodo v soboto na Brutal Janez Festu nastopili domači death metalci Ensanguinate.

29. 8. 2023

Britanski simfonični/power metalci Imperial Age in domači Hogminister so odpovedali nastop na 15. ediciji MetalWitcha. Hogminister so odpovedali nastop zaradi poškodbe enega člana, namesto njih bodo nastopili Okl's FruitLoops.

Takšna pa je izjava organizatorja v zvezi z odpovedjo headlinerja: »Žal so tudi Imperial Age morali odpovedati letošnji nastop zaradi napak v komunikaciji. Uradna izjava 'Unfortunately we had to cancel our performance at Metal Witch Open Air in Ljubljana, Slovenia on the 9th of September, because the promoter failed to fulfil his contractual obligations on time.'«

Organizator pravi še, da je že našel primerno zamenjavo, ki jo bo razkril v kratkem.

24. 8. 2023

Namesto odpadlih Šakal bo na letošnjem Brutal Janez Festu nastopil velenjski black metal dvojec Snøgg.

3. 7. 2023

Melodični death metalci Ashine so odpovedali nastop na letošnjem Brutal Janez Festu. Namesto njih bodo nastopili thrasherji Terminal Disease, ki trenutno snemajo nov album.

19. 6. 2023

Black metalci Srd so odpovedali nastop na letošnjem Brutal Janez Festu. Namesto njih bodo nastopili ljubljanski black metal romantiki Dekadent, ki so trenutno sredi del za nov album.

8. 6. 2023

V začetku tedna so Volbeat najavili, da se od banda poslavlja kitarist Rob Caggiano. Band razloga razida ni navedel, se je pa zahvalil Robu za sodelovanje in mu zaželel vse dobro v prihodnosti. Namesto njega bo (zaenkrat) na turnejah igral Flemming C. Lund iz The Arcane Order.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2023

Organizatorji festivala Metaldays sporočajo, da je po pogovorih z zasedbo in njihovim managerjem žal prišlo do odločitve, da Vital Remains ne bodo nastopili na letošnjem festivalu v Velenju. Zgolj nekaj minut pred dotično najavo so organizatorji objavili, da se obsežnemu številu nastopajočih pridružujejo kultni death metalci Cancer.

Avtorica: Tina Urek
23. 5. 2023

Pri razporedu nastopajočih za letošnjo Črno Loko je prišlo do manjše spremembe, in sicer igrajo Britof v soboto namesto v petek, saj so zamenjali mesto s Siderean, ki tako igrajo že v petek.

Vstopnice so na voljo prek On Parole, in sicer po 42 EUR za oba dni oziroma 25 EUR za petek ali soboto.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška