VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 3. 2024

Domači grinderji Razvalina so včeraj napovedali jesenski izid novega EP-ja. Snemanje že poteka, in sicer ob pomoči Saleta iz Ork Studia in Denisa Mauka iz Negligence Studia.

Avtorica: Tina Urek
19. 10. 2023

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi bodo konec meseca izdali EP z naslovom Wind of Ancient Horror. Band se z albumom odmika od svojih preteklih izdaj in se podaja na pot surovejšega black metala, tokrat skoraj brez klaviatur.

EP je bil posnet in zmiksan v matičnem Negligence studiu, za artwork je poskrbel DoomCvlt666.

3. 11. 2022

To soboto bodo v studiu Basement z Aleksom Škofljancem, enim izmed producentov v Negligence studiu, obravnavali vse aspekte in trike petja v studiu. Kako kot producent ali engineer izvleči maksimalni performance iz pevca v studijskem okolju? Kako si pripraviti studijski prostor, zvok in miselnost, ki lahko naredijo razliko med negativno in pozitivno studijsko izkušnjo? Vse to in še več v soboto ob 16.00 uri na Dunajski 367.

Na brezplačno delavnico se prijavite prek cmccrnuce@mladizmaji.si ali pa se v soboto preprosto oglasite v naših prostorih.

5. 5. 2022

Alex Škofljanec, ki ga bolje poznamo kot nekdanjega vokalista zasedb Metalsteel in Negligence, je postal del ekipe MetalRock Akademije. Alex bo tako skrbel za poučevanje petja in predajal bogate izkušnje vsem željnim novih znanj. Več informacij lahko najdete tukaj.

4. 3. 2022

Danes je znova dan za že tradicionalni Bandcamp Friday, kar pomeni, da se platforma odpoveduje vsem provizijam in dobijo bandi ves denar od prodaje svoje glasbe in mercha tega dne na Bandcampu.

V luči trenutnih razmer v Ukrajini so šli Ultha korak dlje in danes na svojem Bandcampu ponujajo 15 % popusta na svoj merch, vse prihodke od prodaje pa bodo namenili časniku The Kyiv Independent.

Podobno bodo naredili tudi Sněť, ki namenjajo vse prihodke od prodaje svojega mercha ter glasbe na fizičnih nosilcih in v digitalni obliki za pomoč Ukrajini. Za majice zbirajo prednaročila, v tisk pa gredo naslednji teden.

Prejšnjo soboto so enako odločitev sprejeli tudi Sangre de Muerdago, ki vse prihodke od prodaje večine digitalnih izidov na Bandcampu namenjajo pobudi International Rescue Committee. K pomoči Ukrajini pozivajo tudi Waldgeflüster, in sicer z donacijami pobudi Aktion Deutschland Hilft.

Za pomoč Ukrajincem bojo del prihodkov od prodanega mercha namenili tudi Behemoth, enako tudi Au-Dessus (tudi na Bigcartelu) in Grift, izkupiček prodaje posebnih majic pa Gama Bomb namenjajo Unicefu.

Založba Season of Mist, pri kateri je ukrajinski band Drudkh, s prodajo izbranih izdelkov še naprej zbira pomoč za ukrajinske glasbenike.

Na madžarsko-ukrajinski meji beguncem te dni nudi neposredno pomoč Aleks Škofljanec (Negligence), ki na svojem profilu na Facebooku deli ažurne informacije iz prve roke o trenutnem stanju v državi.

Če ste zasledili še kakšno podobno pobudo pri nas ali v tujini, nam jo lahko posredujete tukaj, da jo objavimo na naši strani. 

22. 2. 2022

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi so včeraj izdali svoj šesti studijski album Volksmetaphysik, ki ga lahko preverite na Bandcampu. Album so posneli v Negligence Studios, na njem pa sodelujejo gosti Nik Jurak, Gašper Selko in Sara Jeremič.

28. 1. 2022

Denis Mauko, producent pri NegligenceStudio, predstavlja svojo osebno spletno stran, kjer ponuja tudi storitve na področju ostalih glasbenih žanrov, ki niso vezani izrecno na metal, se pravi pop, rock, EDM in orkestralne kompozicije za filmsko in gaming industrijo. Denis šaljivo poudarja, da za sodelovanje niso potrebni krediti in hipoteke, z veseljem sodeluje tudi z mlajšimi in neuveljavljenimi skupinami.

26. 1. 2022

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi sporočajo, da so v zaključni fazi izdaje 6. studijskega albuma z naslovom Volksmetaphysik. Album je bil posnet v Negligence Studios in bo gostil nekatere zanimive glasbenike. Za naslovnico je ponovno poskrbel finski umetnik Pete Alander, v začetku februarja pa bo vsem oboževalcem predstavljen prvi single s prihajajočega albuma.

22. 7. 2021

Dickless Tracy predstavljajo prvi single, naslovljen Devoured From The Inside, s prihajajočega albuma Grave New World, ki bo izšel 15. septembra letos prek založbe Monsterbilly Records. Band meni, da novi album predstavlja tudi do zdaj najbolje ujeto zvočno podobo zasedbe, za kar pa je odgovoren Andrej Čuk (Ensanguinate, Defenders Of The Riff), ki je za snemanje bobnov izkoristil NegligenceStudio, kitare, bas in vokali pa so bili posneti v njegovem lastnem studiu.

O zvočni podobi novega albuma zasedbe Dickless Tracy Andrej pravi sledeče:
»Potem ko smo s skupino predebatirali njihove kreativne in produkcijske nazore, mi je takoj postalo jasno, kako bo končni izdelek zvenel in kako to doseči. Skupina je želela močan in definiran zvok, ki se lahko kosa s sodobnimi izdajami v svetu death metala, a smo se obenem vsi strinjali, da ne sme zveneti umetno in računalniško, kot je dandanes pogost primer v metalu. Zvok cilja na sodobne Vader in Immolation, a z zanosom starih Slayer. Nastopi so pristni in niso popravljeni do točke, ko bi zveneli klinično, pač pa pesmi sem ter tja zadihajo in se zazibljejo. Združiti novo in staro šolo je bil pravi izziv. Težko je bilo poskrbeti, da bi zvok udrihal in obenem ohranil dinamiko. To smo dosegli tako, da smo bobne posneli v živo, snemali smo v odlični sobi, uporabili smo prave ojačevalce in potisnili bas in vokal v ospredje, brez da bi žrtvovali moderno silovitost. Ravno zaradi te silovitosti Dickless Tracy zvenijo bolj heavy kot kdajkoli!«

Avtorica forografije je Ana Tepeš.

14. 5. 2021
Metalsteel danes ob 20h pripravljajo poseben livestream koncert z gosti, naslovljen Tribute to Legends. Gre za dogodek v sklopu promocije zadnjega singla Death=Life ter promocijo prihajajočega albuma Forsaken By the Gods, ki bo izšel letos septembra. Predvsem pa gre za opomnik, da domača metal scena še živi, čeprav je zaradi epidemioloških ukrepov na kolenih. V ta namen so povabili glasbene kolege, vokaliste, da se skupaj poklonijo legendam heavy metal glasbe. Dogodek bosta moderirala Šujo & Gorjanec z Radia Bob.
 
Z Metalsteel bodo nastopili:
- Aleks Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel)
- Jan Leščanec (SkyEye)
- Aleksandra Josić (King Foo)
- Frenk Stritar (Hangar 55)
- Igor Zonta (Cowboys From Hell)
- Mario Murgič (ex-Underground)
 
Dogodek se bo brezplačno prenašal na www.facebook.com/klubjedro, prav tako pa bo potekal v živo v etru Radia Bob:
- FM 87,6 MHz (Ljubljana z okolico)
- DAB+ 215,072 MHz, blok 10D (vsa Slovenija)
- spletni stream: http://www.radiobob.si/live/
- mobilne aplikacije (TuneIN Radio ipd.)

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2021
Metalsteel v sodelovanju s Klubom Jedro in Radiem Bob naslednji petek, 14. maja, pripravljajo poseben pretočni koncert z gosti, ki ga lahko brezplačno spremljate na Facebooku.

Medvodskim heavy metalcem se bodo na domačem odru pridružili:
– Aleks Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel)
– Klemen Kalin (Eruption)
– Jan Leščanec (SkyEye)
– Aleksandra Josic (King Foo)
– Franc Stritar (Hangar 55)
– Igor Zonta (Cowboys From Hell)

26. 11. 2020

Razvalina so v polnem zagonu snemanja EP-ja. Nov izdelek bo vseboval 5 avtorskih komadov in bo predvidoma dokončan in vsem oboževalcem na voljo spomladi 2021. Kot pravijo fantje sami, snemanje poteka večinoma v lastni režiji, v takoimenovani DIY maniri, pomaga pa jim tudi Denis Mauko iz Negligence Studia.

19. 11. 2020

Skupina Kaoz se po daljši snemalni pavzi odpravlja v studio. V NegligenceStudiu, kjer so že snemali razni znani izvajalci, kot so Sinister (Nizozemska), Voracious Scourge (USA), Sekhmet (Češka), Noctiferia, Dickless Tracy, Panikk, Eruption in še mnogi drugi, bodo posneli EP s petimi avtorskimi komadi in priredbo.

25. 5. 2020

Negligence studio in Denis Mauko trenutno sodelujejo z ameriško all-star zasedbo Voracious Scourge (Mike Smith, Tony Choy, Adrie Kloosterward, Jason Mcintyre). K prihajajočemu drugemu albumu zasedbe so prispevali orkestralni intro in nekaj manjših zborovskih kompozicij. Album bo izdan jeseni 2020.

15. 5. 2020

Death metal legende Sinister so izdali drugi single s prihajajočega albuma Deformation of the holy realm. Vse orkestracije, intro in outro so delo Denisa Mauka, vokali so bili delno posneti v ljubljanskem Negligence studiu, delno je za njih poskrbel Iztok Bajc na obali.

 

 

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana