Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Danski death metalci Morbid Grave so podpisali za Horror Pain Gore Death Productions, kjer bodo na enem ploščku znova izdali prvenec The Slime Crawlers in EP Pandemic Mutations. Prednaročila CD-ja so že omogočena.

25. 4. 2024

Nemški stonerji Grand Massive so posneli videospot za pesem Those from the Shadows, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom Houses of the Unholy. Tracklista:

Those from the Shadows
Unwritten Prophecy
The Last Mountain
Call of Demons
Jump in the Fire

25. 4. 2024

Nemška metal zasedba League of Distortion predstavlja videospot za sveži single My Hate Will Go On.

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

25. 4. 2024

Staroste nemškega heavy metala Accept predstavljajo besedilni video za skladbo Frankenstein z novega albuma Humanoid, ki bo jutri izšel pri založbi Napalm Records.

24. 4. 2024

Dark Bridge, italijanski doom metalci, predstavljajo prvi single The Lord of the Black. Kot pravi band, gre pri skladbi za sodobni poklon tradicionalnemu doom metalu. Ali to drži, pa presodite sami.

24. 4. 2024

Dansko-nemški death metalci Asinhell z videospotom za komad Pyromantic Scryer spominjajo na lanski dolgometražni prvenec Impii Hora.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
23. 4. 2024

Ameriški death metalci Rivers Of Nihil so pričeli snemanje petega studijskega albuma. Njihov četrti studijski album je izšel leta 2021 in očitno je, da bomo letos dobili naslednika. Zasedba se že konec tega meseca odpravlja na turnejo, tako da se jim očitno mudi s snemanjem.

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2024

Danes bo založba Transcending Obscurity Records izdala prvenec nemških black/death metalcev Mære z naslovom …And The Universe Keeps Silent. Prisluhnete mu lahko v YouTubu in na Bandcampu.

18. 4. 2024

Arises, groove metal band iz sosednje Hrvaške, predstavlja live posnetek komada Release the Floods, ki je nastal v studiu Twenty Twenty. Komad lahko najdete na bandovem zadnjem EP-ju Sessions Under A Pale Sun. Posnetek je nastal v sklopu priprave na snemanje novega EP-ja, v živo pa boste Arises lahko ujeli poleti na festivalu Cahn Fest.

18. 4. 2024

Švicarski black metalci Cold Cell sporočajo, da so združili moči z založbo AOP Records. Band je konec lanskega leta zaključil snemanje petega albuma, ki bo tako izšel pri novi založbi. Več informacij sledi kmalu.

17. 4. 2024

Melodic death/thrash metal enočlanski projekt Legionary bo 14. junija izdal nov EP Prison Realm. Naslovnemu komadu lahko prisluhnete tukaj.

Avtorica: Tina Urek
17. 4. 2024

Nemški simfoničarji Xandria predstavljajo najnovejši video za komad Universal. Gre za popolnoma svežo stvaritev, ki je na nek način tudi posledica dobrega odziva oboževalcev na prejšnjo ploščo The Wonders Still Awaiting, ki je izšla pred enim letom.

17. 4. 2024

Six Feet Under so v novem besedilnem videu razkrili komad Ascension s prihajajočega albuma Killing for Revenge, ki ga bodo 10. maja izdali pri založbi Metal Blade.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška