Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 8. 2021

Domač atmospheric black metal one-man band Mossgiver je v začetku tega meseca objavil svoj debitantski album Led By The Glowing River, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj ali na YouTubu.

Gre za nov projekt v okviru umetniške entitete Sij MusicArt, ki jo je leta 2021 ustanovil Tilen Šimon (Veldes, ex-Nephrolith, ex-Within Destruction, ex-Wintersoul), da bi svetu predstavil svojo idejo glasbenega in vizualnega ustvarjanja ter da bi v teh včasih nekoliko temnih časih prinesel vsaj nekaj sijaja.

14. 9. 2018

Nephrolith ob deseti obletnici obstoja predstavljajo EP Remains, na katerem bo izšel material, ki so ga napisali po albumu Paleness of the Bled World.

Letos posneti skladbi Jawbone in Pyre sta nastali med letoma 2013 in 2015, na EP-ju pa bo tudi dodatna skladba Death's Divination (Rehearsal) iz leta 2008, ki so jo s kasetofonom posneli na Zatrniku (Pokljuka).

Remains bo izšel 20. septembra na Bandcampu.

20. 12. 2016

Bliža se konec leta in Tegla je ponovno pripravil pregled slovenske metal scene, ki jo bo v dveh delih predstavil v oddaji Metal Detektor na Radiu Študent. Danes se bodo v prvem delu ob 22. uri s svojimi aktualnimi izidi predstavili Armaroth, Carnifliate, Dethrone the Corrupted, Within Destruction, Cvinger, Snøgg, Nephrolith, Sober Assault, Extreme Smoke 57, Morbid Creation, Beneath the Storm in Lament.

4. 11. 2016

Blejska black metal zasedba Nephrolith vabi na premierno poslušanje novega albuma Paleness of the Bled World, ki 11. novembra izide pri založbi Cursed Records. Naslednji petek zato v sodelovanju s pivovarno Carniola prirejajo na dan izida release party v Žirovnici, kjer bodo v pivnici pivovarne ob 20. uri predstavili svoj drugi dolgometražni album. Uro pred tem bodo piva v ponudbi po akcijskih "happy hour" cenah. Recenzijo albuma lahko preberete tukaj, dogodek pa lahko spremljate tudi na Facebooku.

24. 10. 2016

Blejska black metal skupina Nephrolith bo 11. novembra pri Cursed Records izdala svoj drugi album z naslovom Paleness of the Bled World. Tukaj lahko že oddate prednaročilo, sicer pa album prinaša naslednje skladbe:

1004
Drained Away
Rejoined
Flamespeech
Moth
Olistje
Warmth into Fire
4001

24. 8. 2016

Blejska black metal zasedba Nephrolith je podpisala z založbo Cursed Records, pri kateri bo 11. novembra izdala svoj drugi studijski dolgometražec Paleness of the Bled World, s katerega so že pred časom objavili single Rejoined. Poleg datuma izida in naslovnice je band razkril še skladbo Moth, na kateri lahko slišite avstralskega vokalista in multiistrumentalista Tima Yatrasa (Germ, Autumn's Dawn, Ilium, ex-Austere).

20. 5. 2016

Blejska black metal skupina Nephrolith je objavila skladbo Rejoined s prihajajočega albuma Paleness of the Bled World. To bo bandov drugi studijski dolgometražec po ploščku Xullux, ki je leta 2011 izšel pri Haliaetum Records.

30. 9. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Za ljubitelje piva smo na metal večerih Kadilnica Of Death razširili in izboljšali ponudbo, katere najbolj vesela pridobitev je češko pivo Bernard, ki bo naprodaj po akcijski ceni 2,70 €. Poleg bernarda uvajamo še nekaj novih akcijskih cen pijač, celoten spisek pa si lahko ogledate na tej povezavi.
Nova ponudba bo premierno na voljo že ta četrtek na uradni otvoritvi nove sezone Kadilnice Of Death, v okviru katere se bo odvil tudi koncert zasedb Mephistophelian, Nephrolith in Teleport. Vstopnine za koncert ni, po koncertu pa vas na šanku Kadilnice čaka welcome drink v obliki pollitrskega piva!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
20. 8. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Dragi metalci, drage metalke! Čeprav z uradnim programom začenjamo šele oktobra, Orto Bar svoja vrata odpira že septembra, zato bo po hali Kadilnice že od 5. 9. dalje vsak četrtek divjala neuničljiva sila metala!
Pridružite se nam ob pivu in dobri glasbi, nikakor pa ne zamudite tudi uradne otvoritve nove sezone Kadilnice Of Death, ki bo 3. oktobra. Nastopili bodo Mephistophelian, Nephrolith in Classified!
Članske izkaznice za sezono 2013/2014 bodo od začetka septembra dalje že na voljo vsak četrtek na šanku Kadilnice! Članarina tako kot lani znaša 13 € in vam zagotovi brezplačno vstopnico za vse koncerte v okviru KOD do konca sezone!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
23. 1. 2013
Der Weg Einer Freiheit, Sakrileg, Scarecrow NWA in Nephrolith so nove potrjene skupine za festival Eine in Teich, ki bo 12. in 13. julija potekal v bližini smučišča Gerlitzen na avstrijskem Koroškem, na 1600 metrov nadmorske višine. Poleg njih so zaenkrat potrjeni še Benighted, Eternal Bleeding, Tulsa Doom, Erebos, Flammensturm, Svarta in Valfeanor. /B.B./

16. 1. 2013
Iz tabora Nephrolith sporočajo: "V zadnjem času je v naših sferah vladala tišina. Nephrolith smo vam obljubili, da bo potrpežljivost rodila nove sadove in jih tudi je. V tišini smo čakali na pravi trenutek, da vam uradno razglasimo odhod našega bobnarja Navtyrja, saj nas je želja po drugačni spiritualni poti ločila. Njegovo odločitev podpiramo in mu želimo najbolje v njegovi nadalnji poti. Ne glede na to, nam je v tem času uspelo najti novega člana, s katerim že vadimo in ustvarjamo nov material za naš drugi album. Novi bobnar se bo v živo prvič predstavil na koncertu, ki bo 23. marca v kranjskem Trainstation Squatu." /B.B./

11. 1. 2013
Iz Down Towna sporočajo: "V sodelovanju s Klubom študentov Kranj se bo jutri od 21:00 v Down Townu odvijal Glasbeni tematski večer: Metal Massacre

Posvečen bo metal glasbi in največjim predstavnikom svetovnih "železarjev" ter promociji albuma Too Bad For Heavans zasedbe Morana iz Kranja.

Od 21h bo v predprostoru lokala možno poslušati prvi del posebne radijske oddaje Demons Of Slovenia, ki jo predstavlja poljski Radio Revolta.
V prvem delu oddaje bodo prestavljeni naslednji slovenski bandi:
Aperion
Dickless Tracy
Exsilium
Mephistophelian
Metalsteel
Morana
Nephrolith
Obnounce
Panikk
Shutdown
Somrak
Sweet Sorrow
Teleport
Veldes

Vabljeni na razgibavanje vratnih mišic!"
/P.G./

21. 5. 2012
Municipal Waste, Hell, Arsea, Cryptic Age, Dark Salvation, Dead Dildo Drome, E.N.D., Era Of Hate, Everlasting Dawn, From The Depth, The Furious Horde, Hypocras, Jotnar, Kaledon, Motorfire, Nekrodrako, Nephrolith, Profeel, Rest In Fear, Sufosia, Shutdown, Use Less, Within Destruction in Warcult so nove potrjene skupine za festival Metalcamp. /P.G./

30. 1. 2012
Za samo 20€ je na voljo paket skupine Nephrolith, ki vključuje album Xullux, majico ter demo Vinsketh. Naročila in dodatne informacije dobite preko e-maila. /P.G./

9. 8. 2011
Jutri bodo v okviru (za nekatere bralce Paranoida spornega) dobrodelnega koncerta za Afriko na dvorišču pred Rock Barom DownTown v Kranju nastopile tudi skupine Penitenziagite, Nephrolith, Uroš in Morana. Z vstopninami od koncertov bodo organizatorji pomagali zbirati sredstva Fakulteti za arhitekturo pri izgradnji večnamenske dvorane v Južnoafriški republiki. Vstopnina za posamezen večer je 5€, na vratih pa vsakega obiskovalca čaka tudi welcome drink. Več o humanitarni akciji v JAR pa tukaj. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana