VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Konec marca je black/death metal band Verberis pri založbi Norma Evangelium Diaboli izdal tretji studijski album The Apophatic Wilderness.

27. 2. 2024

Italijanske simfonične death metalce Fleshgod Apocalypse, ki so nedolgo nazaj nastopili v Ljubljani, je zapustil ustanovni član/basist Paolo Rossi. Paolo je bil kot mnogi drugi glasbeniki v času koronavirusne pandemije namreč primoran poiskati službo zunaj glasbenega sektorja. Ko pa je življenje počasi stopalo v normalne tirnice, je Paolo skušal usklajevati novo službo z bandom, kar pa se je žal izkazalo za nemogoče. Prevladala je nova kariera, in Rossi se je odločil zapustiti zasedbo. Fleshgod Apocalypse bodo nadaljevali kot kvintet, Francesco Paoli, trenutni kitarist zasedbe, bo prevzel dolžnosti basista, Veronica Bordacchini (klaviaturistka in back vokalistka), pa bo prevzela še clean vokale. Pripeta fotografija je zadnje darilo oboževalcem zasedbe, gre pa za delo vizionarskega fotografa Francesca Esposita.

Avtorica: Tina Urek
22. 2. 2024

V petek je mednarodni black metal band LVME izdal drugi studijski album Of Sinful Nature pri založbi Norma Evangelium Diaboli, ki ga tukaj ponuja v posluh. Tracklista:

The Venomous Fire
Strix rêverie
Without Light nor Guide
Into Ashen Stone
Obenaus und Nirgends an!

7. 2. 2024

Progresivni folk metalci Týr po petih letih prekinjajo studijsko molk in naznanjajo novico o novem albumu. Temu so nadeli naslov Battle Ballads, izšel pa bo 12. aprila pri Metal Blade Records. Tracklista:

Hammered
Unwandered Ways
Dragons Never Die
Row
Torkils døtur
Vælkomnir føroyingar
Hangman
Axes
Battle Ballad
Causa Latronum Normannoru

11. 1. 2024

Deathspell Omega so prek svoje založbe Norma Evangelium Diaboli objavili videoposnetek komada The Fires of Frustration, ki so ga posneli na vaji.

23. 11. 2023

Pretekli petek je portugalska black metal zasedba Angrenost, za katero bobna M. Skúlason (Misþyrming), izdala svoj tretji studijski celovečerec Magna Lua Ordem M​í​stica pri založbi Norma Evangelium Diaboli. Prisluhnete mu lahko na Youtubu ali pa na Bandcampu.

23. 10. 2023

Italijanski progresivni black metalci Hortus Animae so v obliki besedilnega videosota objavili live posnetek za komad The Bless Of Eternal Bleeding, ki je del ploščka Waltzing Mephisto. Ta je letos star 20 let, zato se je band odločil za njegovo ponovno izdajo s pomočjo založb Symbol of Domination in BlackHeavens Music.

Album Waltzing Mephisto 20th Anniversary bo izšel 31. oktobra na dveh ploščkih:

CD 1 – Waltzing Mephisto
Enter (Part 1)
Enter (Part 2)
A Lifetime Obscurity (Part 1)
A Lifetime Obscurity (Part 2)
Springtime Deaths
Souls of the Cold Wind
Welcome the Godless
Freezing Moon including Terzo Incontro and Tubular Bells (Mayhem / Il Balletto di Bronzo / Mike Oldfield covers)
A Feeble Light of Hope
You're Dead (Part 1) (Norma Tanega cover) [bonus track]
You're Dead (Part 2) (Norma Tanega cover) [bonus track]

CD 2 – Godless Years Live
A Dream of Wolves in the Snow (Cradle Of Filth cover)
Locusts
God and His Disgusting Children
Chamber of Endless Nightmares
At the End of Doomsday (Parts 2 & 3)
Aqualung (Jethro Tull cover)
Medley (I - In Adoration of the Weeping Skies / II - Cruciatus Tacitus / III - Souls of the Cold Wind)
There's No Sanctuary
Across the Sea of Pain
The Bless of Eternal Bleeding
Raining Blood (Slayer cover)
Aqualung (Jethro Tull cover) [bonus track]

3. 5. 2023

Kalifornijski thrasherji Forbidden se ne vračajo samo na evropske odre, temveč se predstavljajo tudi v obliki video intervjujev. Prvi del cikla The Forbidden Rebirth Chronicles je že na voljo in nosi naslov Who is Norman Skinner?

21. 4. 2023

V postavi Craig Locicero (kitara), Steve Smyth (kitara), Matt Camacho (bas kitara), Chris Kontos (bobni) in Norman Skinner (vokal) se na sceno vračajo kalifornijski thrasherji Forbidden. Njihov edini letošnji nastop v Evropi bo na festivalu Alcatraz Metal Festival.

21. 3. 2023

Galicijski black metal dvojec Ara Solis predstavlja samonaslovljeni komad s prihajajočega prvenca Ashvatta, ki bo 19. maja izšel pri Iron BoneHead Productions.

17. 1. 2023

Angleški tehnični brutal death metalci Unfathomable Ruination predstavljajo The Defying Symphony of Universal Dissonance, svoj prvi single z novo vokalistko Malliko Sundaramurthy (ex-Abnormality).

20. 12. 2022

Misþyrming so v petek izdali tretji studijski album Með hamri, ki ga ponujajo v posluh na Bandcampu. Izid pri založbi Norma Evangelium Diaboli so pospremili z intervjujem na portalu Bardo Methodology.

Po nekajletnem premoru se Isladci vračajo tudi na odre. Že čez nekaj tednov se podajajo na turnejo z Ritual Death, Kringo in Nubivagant, med katero se bodo nam najbliže ustavili 10. januarja v klubu Randal Bratislavi in 11. januarja v klubu Kapu v Linzu. V začetku aprila igrajo na Dark Easter Metal Meetingu, poleti pa so zaenkrat potrjeni za festivala Rockstad Extreme Fest v Romuniji in Brutal Assault na Češkem.

2. 12. 2022

Islandski black metalci Misþyrming so včeraj najavili svoj tretji studijski album Með hamri, ki ga bodo izdali 16. decembra pri založbi Norma Evangelium Diaboli. Najavo so pospremili s krajšim napovednikom, ki ga je pripravil Dehn Sora. Naslovnico je naslikal Manuel Tinnemans.

Album Með hamri prinaša komade:

Með hamri
Með harmi
Engin miskunn
Engin vorkunn
Blóðhefnd
Aftaka

25. 10. 2022

Simfoničarji Avantasia ponujajo v celoti v posluh svoj najnovejši plošček A Paranormal Evening with the Moonflower Society.

20. 10. 2022

Ruska blackened metalcore/hardcore punk zasedba Vuara bo 28. oktobra pri založbi Cursed Monk Records izdala polvečerec Нормальный человек, s katerega je doslej že razkrila drugi komad Отец земли.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana