Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 9. 2023

Po abecednem vrstnem redu objavljamo resnično bogat seznam koncertov, ki se bodo zgodili v naslednjih dveh dneh na slovenskih tleh:

petek, 8. 9. 2023:
Britof, Eyeceeou (Slovenj Gradec)
Black Camo, Night Crawler, Ghastly Ashes (Grosuplje) – dobrodelni koncert
Cowboys From Hell, Paranoise (Izola)
Đornata, Human Host Body (Ljubljana)
Natt, Sranje, S.O.R., Paragraf 11 (Ljubljana)
Obduction, Pelhan (Ljubljana)

sobota, 9. 9. 2023:
Devangelic, Olkoth (Maribor)
Jolted, Bregove dere (Bistrica ob Sotli)
festival MetalWitch (Ljubljana)
Repetitor, Nancy, Mart (Postojna)
U$IŁ, Challenger, Night Crawler (Ljubljana)

21. 12. 2022

Pred iztekom letošnjega leta bo v Kranju še pestro. 28. decembra v tamkajšnji TrainStation SubArt prihajajo stonerji Jegulja in instrumentalni virtuozi Obduction. Več o samem dogodku najdete tukaj.

Vstopnina znaša 8 EUR.

2. 2. 2022

Alternativna glasbena skupina IngoA v svoji glasbi meša metal, punk, reggae in rock, trenutno pa se predstavlja s pesmijo Happy Pills, s katero napoveduje album It's All Wrong.



Zasedbo IngoA tvorijo znani obrazi slovenske alternativne glasbene scene: Darjan Kruševac (TNT, Aktivna Propaganda, Trainstation SubArt), Gašper Gantar (Srečna mladina, Red Five Point Star, Obduction ...) in Aleksandar Kotnik (ex Elvis Jackson, The Stroj, Strojmachine). Album It's All Wrong bo izšel 22. februarja, prednaročila pa so že možna na Bandcampu. Album je v post produkciji obdelal Matej Gobec (Laibach, Lim smrad in žila ...), posnet pa je bil v klubu/studiu Trainstation v Kranju.

6. 9. 2021

Veseli Dihurčki klubsko sezono začenjajo že v četrtek z otvoritvijo prenovljene Kadilnice of Death, do konca leta pa imajo zaenkrat načrtovanih 31 koncertov, na katerih bo nastopilo okrog 90 bandov.

Dogodki na Facebooku in ostale informacije za posamezne koncerte sledijo v prihajajočih dneh in tednih, spodaj pa izpostavljamo najzanimivejše za naš portal.


DIRTY SKUNKS ORTO JESEN 2021!

9. 9. Kadilnica of Death

Ensanguinate, Chains, Razvalina

16. 9. Kadilnica of Death

Sober Assault, Licence to Hate, Obduction

23. 9. Kadilnica of Death

Mist, Septic Order, Daimona

30. 9. Riffeater

Ambra, Hoba, Decair

1. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Kaoz, Curse of Instinct, Reach A.D., Guattari, Smrt

7. 10. Kadilnica of Death

Maskardh, Taste of Plague, Inferior Minds

8. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Metalsteel

15. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Glista, G.U.B., Trobec, Agregat

21. 10. Kadilnica of Death

Carnifliate, Morana, Sovrag

22. 10. Riffeater

Britof, The Canyon Observer, Teodore

28. 10. Kadilnica of Death

Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris

4. 11. Kadilnica of Death

Snogg, Lintver, Sign of the Devil

5. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Iron Median

12. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Morost, Agan, March of War

18. 11. Kadilnica of Death

Hellcrawler, Dark Sphere, Natt

25. 11. Kadilnica of Death

Ater Era, Paragoria, Black Reaper

2. 12. Kadilnica of Death

Hellsword, Ways of a Heretic, Nefarious Vermin

3. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Noctiferia, Armaroth, Siderean

10. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Dethrone the Corrupted, Inmate, Sakrabolt, Ghost of Veronica, King Decaying

16. 12. Kadilnica of Death

Challenger, Moshead, Black Ivy

17. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Vader

29. 5. 2019

Kranjska progressive/alternative rock zasedba Obduction, v katero se je pred časom vrnil nekdanji basist Gašper Gantar (Red Five Point Star, ex-Srečna Mladina, ex-Escape), je objavila novi EP z naslovom Selfprobduction.

Skupino sestavljajo Goran Ristić (bobni), Dalibor Sarajlić (kitara), Mirko Ratković (kitara) in Gašper Gantar (bas), ki je tudi poskrbel za miks in mastering.

12. 9. 2014
Dobrodelnemu koncertu pod imenom Trainstation Squat za vedno!!! se pridružujeta tudi skupini Street Creeps (na sliki) in Alterfiction, ki bosta nastopili prihodnjo soboto, 20. septembra. Časovni razpored jutrišnjega koncerta pa je sicer sledeč:
20.00 Rise
20.30 GMB
21.10 Ransom Call
21.50 Armaroth
22.30 Sirotinje
23.10 Obduction
23.50 Soulcharger
00.30 God Scard
01.10 Raggalution
/B.B./

5. 9. 2014
Iz Trainstation Squata sporočajo: »Tokrat gre zares. Pripravlja se dobrodelni koncert pod imenom Trainstation Squat za vedno!!!, namenjen odkupu in nadaljni ureditvi prostorov na Kolodvorski.

15 let se v Kranju obljublja mladinski kulturni center. 15 let ga aktivna entuziastična samoiniciativna mladina na svojo roko in pobudo gradi ter odpira v različnih zapuščenih objektih. Od bivše Klavnice, Izbruhovega kulturnega Bazena, Kluba SubArt, do zadnje trenutne postaje na Kolodvorski.

V enem letu nam je uspelo izpeljati okrog 140 prireditev, s preko 12 000 obiskovalci, 60 % dogodkov pa je bilo brezplačnih.

Vsa ta leta so se investirali milijoni za izgradnjo Letnega Gledališča, Mestne hiše, Layerjeve hiše, Stolpa Škrlovec in Pungert, v mladinsko alternativno kulturo pa nič.

V 80 milijonskem letnem proračunu se v treh letih pod krmiljem župana Mohorja Bogataja ni našlo nekaj drobiža za ureditev danes skorajda osnovnih človekovih potreb (voda, komunalna infrastruktura,...), kaj šele, da bi namenili 30 000 za ureditev objekta do te mere, da bi v normalnih pogojih izvajali svoje dejavnosti. Zdaj pa bi se radi še rešili vsega in nam objekt prodali ali nas celo izselili, tisto tretje, uporabniška pogodba ne obstaja.

Žalostno je, da moramo odkupovati objekte od občine, ki že 15 let in več obljublja nek podobni kulturni center. Zdaj ko je objekt njihova last in ko ni več problem lastništvo (spomnimo se Izbruhovega kulturnega Bazena), oni raje obrnejo hrbet in nas spet poskušajo izseliti.

Zato smo se odločili, da odkupimo ponujeni objekt, preden nas spet vržejo na cesto in s tem Kranju in tudi Gorenjski sami uredimo prepotrebni avtonomni kulturni mladinski socialni medgeneracijski alternativni art center, ki ga vsi župani v predvolilnem boju vedno obljubljajo in obljubljajo.

Kot že rečeno, tokrat gre zares. Zdaj potrebujemo vašo pomoč, saj nam vašega, našega davkoplačevalskega denarja Mestna občina Kranj pač ne da.

Poleg obiska dobrodelnih dogodkov, ki bodo od 12. do 20. septembra potekali v Trainstation Squatu, nam lahko pomagate tudi z donacijo ali nam namenite del dohodnine.«

Na koncertih bodo tako nastopili God Scard, Raggalution, Soulcharger, Obduction, Armaroth, GMB, Ransom Call, Rise, Stripeless Zebra, Didge, Wasted Time, Najbolši, Sirotinje, Paraziti p.13, Made In Yugoslavia in še kdo. Več podrobnosti lahko preberete na Facebook strani dogodka oziroma našem forumu. /B.B./

11. 2. 2014
To soboto bo v Trainstation Squatu v Kranju po dolgem času nastopila domača alternativna zasedba Obduction, ki je žanrsko razpeta med rockom in metalom, vendar kot pravijo sami, njihov glasbeni izraz ni striktno začrtan, ter obetavni novinci Release The Ectoplasm iz Ljubljane, ki združujejo elemente stonerja in sludge metala, a se hkrati ne obremenjuje z žanrsko opredelitvijo, saj skupino sestavljajo člani iz različnih glasbenih ozadij. Obduction se bodo tokrat predstavili v nekoliko okrnjeni oz. inštrumentalni izvedbi, saj ponovno iščejo vokalista/vokalistko za resno delo in nastope v živo. Vsi zainteresirani kandidati se lahko javijo na telefonsko številko 040/607-073 ali elektronski naslov goran.obduction@gmail.com. Vstopnine ni! /B.B./

22. 8. 2012
Kranjska alter metal zasedba Obduction ponovno išče vokalista/vokalistko za resno delo in nastope v živo. Vsi zainteresirani kandidati se lahko javijo telefonsko številko 040/ 607 073 ali elektronski naslov goran.obduction@gmail.com. V več kot 15 letih obstoja je skupina doživela že mnoge kadrovske in z njimi tudi stilske preobrate. Po demo CDju Peephole Into Emotions leta 2007 in zmagi na festivalu Newcomer08 so leta 2009 pri CPZ Records izdali studijski prvenec Fingerprint, ki je naletel na presenetljive odzive poslušalcev. Na albumu se kot glasbeni gostje pojavijo tudi Robert Šercer-Shero (Dead Dildo Drome, Leaf-Fat), Tim Kostrevc (Srečna Mladina), Peter Dekleva (Srečna Mladina) in Anže Vidic (ex-Escape). /B.B./

13. 5. 2010
Danes zvečer bo v okviru Tedna mladih v Kranju pred Rock barom DownTown tudi metal koncert, na katerem se bodo predstavili Rollin' Bastards, Raven Death in Pesadilla. V primeru dežja bo koncert prestavljen v klub Izbruhovega kulturnega bazena! Jutri pa bo na Slovenskem trgu od 18. ure dalje potekal KR Alter Fest, kjer bodo med drugim nastopili God Scard, Obduction in Amber Lillies. Vstop na oba koncerta je prost!

10. 3. 2010
Madžarski alter metalci Superbutt se po uspešnem gostovanju z In Flames lani ponovno vračajo v Slovenijo. Tokrat bodo nastopili v Ljubljani (12.3. z Obduction) in Mariboru (13.3. z To Hate). Prvih 5 obiskovalcev koncerta v Orto Baru bo prejelo aktualna albuma obeh nastopajočih bandov: Superbutt - You And Your Revolution in Obduction - Fingerprint. /P.G./

15. 10. 2009
God Scard in Obduction sporočajo: "Današnji koncert v Sub Sub-u se bo pričel ob 22h. Na njem bo možno kupiti tudi merchandise obeh skupin. Klub Sub Sub se nahaja direktno pod Halo Tivoli, naslov: Celovška 25, Ljubljana. Preživite torej mrzel večer v družbi kranjskih divjakov!"

8. 5. 2009
God Scard, Leaf-Fat in Obduction bodo jutri v okviru Tedna Mladih nastopili v Izbruhovem kulturnem bazenu, v ponedeljek pa si pred Rock Barom DownTown lahko ogledate nastop Game Over in Angel's Perfect Dream. /P.G./

5. 3. 2009
Ta teden so izšli naslednji albumi: ANDROMEDA – The Immunity Zone, AVIAN – Ashes And Madness, BLOODWORK – The Final End Principle, CRIMFALL – As The Path Unfolds..., CRIMINAL – White Hell, DEGRADEAD – Out Of Body Experience, DGM – Frame, FORGOTTEN SUNS – Innergy, ISOLE – Silent Ruins, LAZARUS A.D. – The Onslaught, LEAVES' EYES – We Came With The Northern Winds – En Saga I Belgia (4 CD+DVD), LUNATICA – New Shores, MALEFICE – Dawn Of Reprisal, MANTIC RITUAL – Executioner, MIND ODYSSEY – Time To Change It, OBDUCTION – Fingerprint, PORCUPINE TREE – Signify, REDEMPTION – Frozen In The Moment – Live In Atlanta NTSC ( 2 DVD+CD), THE AGONIST – Lullabies For The Dormant Mind, THE BURNING – Rewakening. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
2. 3. 2009
Obduction bodo jutri v Orto Baru predstavili svoj prvenec z naslovom Fingerprint. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb