Na današnji dan
2007
Ensiferum izdajo album Victory Songs, ki je prvi izid s Petrijem, Samijem in Jannejem kot novimi člani
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 1. 2024

Bobnar Klemen Markelj in pevka Katarina Globočnik, sicer oba člana domače progresivne zasedbe Obidil, sta naredila himno za HK Triglav Kranj. Himno lahko preverite na YouTubu.

21. 1. 2022

Jeseneški art rock band GHB (Grega Habič Band) je prejšnji mesec objavil video za single Monolith, s katerim band zaključuje snemanje nove plošče. Sledi postprodukcija, ki jo je prevzel Matheus Manente, sicer pa sta tokrat pri snemanju na pomoč priskočila Gašper Gantar (Srečna Mladina, Red Five Point Star, Ingoa) na basu in Klemen Markelj (Bipolar Disorder, Drift Into Black, Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken) na bobnih.

20. 1. 2022

Klemen Markelj (Bipolar Disorder, Drift Into Black, Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken), ki je v preteklosti kot bobnar že sodeloval na več kot 100 albumih in je lani poleti postal polnopravni član ameriške gothic/doom metal zasedbe Drift Into Black, je zelo produktivno vstopil v novo leto. Po lanskem letu, v katerem je sodeloval pri treh albumih, in sicer Extinction Level Event od The Vicious Head Society, Patterns Of Light od Drift Into Black in Fossill Megacosm od Crashed Astro, sta v začetku tega leta izšla še dva albuma, za katera je posnel bobne. Gre za albuma:

A Measure of Meaning od progresivnega rock projekta Majestic Voyage iz ZDA in
Threshold of Madness od italijanske death/thrash metal zasedbe Bipolar Disorder, ki ga lahko poslušate spodaj.

27. 8. 2021

Craig Rossi (ex-Grey Skies Fallen) je v svojo zasedbo Drift Into Black sprejel dva nova člana. To sta njegova dolgoletna sodelavca, basist Paul LaPlaca in bobnar Klemen Markelj. Skupina je že začela s snemanjem novega albuma Earthtorn, katerega izid je predviden v začetku prihodnjega leta.

Markelj (Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken) je sodeloval na več kot 100 albumih, vključno z dobro sprejetim Extinction Level Event irskih progresivcev The Vicious Head, medtem ko je LaPlaca (Spiritual Sickness, ex-Grey Skies Fallen) v svoji karieri igral z imeni, kot so Chris Caffery (Savatage, TSO), Ted Poley (Danger Danger) in October Thorns.

28. 5. 2021

Preko Metalunderground.com lahko premierno prisluhnete najnovejšemu studijskemu albumu ameriškega doom/death metal one-man banda Drift Into Black z naslovom Patterns Of Light, ki bo izšel danes pri založbi Black Doomba Records.

Drift Into Black je projekt vokalista, kitarista in klaviaturista Craiga Rossija (ex-Grey Skies Fallen), ki so mu pri snemanju omenjenega albuma pomagali Rick Habeeb (Grey Skies Fallen, Reeking Aura) na kitari, Paul LaPlaca (Spiritual Sickness) na basu in naš Klemen Markelj (Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken) na bobnih.

2. 4. 2021

Morda ste včeraj čudno pogledovali, ko ste prebirali naše novice, saj so se nekatere zdele dokaj neverjetne. In s tem ste tudi imeli prav, saj Interceptor ne pripravljajo zasebnih koncertov na domovih svojih oboževalcev, drugega dela Železnih stopinj zaenkrat še ne moremo pričakovati in Obidil niso najavili novega singla. Vse ostalo pa je bilo res!

1. 4. 2021

Obidil bodo posneli novo skladbo z naslovom Vse manj je dobrih gostiln, katere avtor je vsestranski Dare Kaurič (Kingston, ex-Kuzle), ki je poskrbel tudi za produkcijo in aranžma. Prihajajoči single nameravajo ovekovečiti tudi z videospotom, pri katerem bo sodelovala uigrana ekipa pod vodstvom Mateja Sušnika in Maxa Petača.

3. 9. 2018

Ameriški doomerji Drift Into Black predstavljajo besedilni video za komad Death From Above, ki se nahaja na prihajajočem prvencu z naslovom Dead Suns Under the Forever Moon. Le-ta bo 12. oktobra izšel na CD-ju in v digitalni obliki. Mastermindu projekta, Craigu Rossiju (vokal, kitare, klaviature, miks, mastering), so tokrat pri snemanju albuma pomagali basist Paul LaPlaca (ex-Zandelle, ex-October Thorns), kitarist Rick Habeeb (Grey Skies Fallen, Brave the Waters, Buckshot Facelift), vokalistka Melissa Hancock, čelistka Elizabeth Weaver in vsem dobro poznani bobnar Klemen Markelj (Sam’s Fever, ex-Obidil).


Debitantski album poleg zgoraj omenjenega komada prinaša naslednje skladbe:
Reign
Sifting Through the Dead
Left in the Ash
Hollow
Gone but Not Forgotten
Death From Above
No Return to Light
Home

13. 7. 2011
Murmaider, ki preigravajo komade skupine Dethklok, bodo 23. julija ob 22:00 nastopili na letališču Šentvid pri Stični. Band sestavljajo Marcel Petrič (Zgrešeni Primeri) a.k.a. Skwisgaar Skwigelf - kitara, Simon Kavšek (Astrid Lindgren) a.k.a. Nathan Explosion - vokal, Matic Zorec (B.T.K.) a.k.a. William Murderface - bas kitara, Martin Sever a.k.a. Toki Wartooth - kitara in Klemen Markelj (Obidil, Antorino, The Drinkers,) a.k.a. Pickles - bobni. /P.G./

5. 4. 2011
Klemen Markelj, bobnar zgoraj omenjenih Obidil, ima prenovljeno spletno stran. /P.G./

5. 4. 2011
Obidil pripravljajo tretji album, prva dva pa sta sedaj v digitalni obliki na prodaj na Amazonu in na iTunes. /P.G./

14. 2. 2011
Matej Sušnik (Metalsteel, Obidil, Sabbath Judas Sabbath, Helstar live) je tukaj objavil video za skladbo Magic Fingers s solo albuma The Ace Of Bass. /P.G./

22. 11. 2010
Matej Sušnik (Metalsteel, Obidil, Sabbath Judas Sabbath, Grega Habič Band, ...) je včeraj izdal prvenec z naslovom The Ace Of Bass. Album lahko nekaj dni slišite v celoti na njegovi spletni ali Facebook strani, album pa lahko za 10€ (+poštnina) naročite preko e-maila. /P.G./

31. 8. 2010
Slovenski basist Matej Sušnik je na svoji uradni spletni strani objavil skladbo Dr.Bass z inštrumentalnega albuma The Ace Of Bass. Tako kot ostale skladbe na albumu, je tudi to ustvaril s priznanimi slovenskimi glasbeniki - pri snemanju so sodelovali David Debevec (bobni), Beny Kic (kitare, Metalsteel), Jernej Trobentar (kitare, Leeloojamis), Lovro Ravbar (sax, Leeloojamis), Gašper Kačar (klaviature, Murat&Jose band, ex Obidil), Aleš Eržen (akustična kitara). Album, ki bo izšel letos, je produciral Beny Kic, za mastering pa je poskrbel Mark Lemer. /P.G./

15. 1. 2010
Klemen Markelj, bobnar skupine Obidil, se je vrnil iz Los Angelesa, kjer je na LA Music Academy z oceno A pri uglednih mentorjih zaključil tri mesece trajajoče izobraževanje. Svoje znanje je pripravljen deliti z drugimi - kdor bi se rad učil bobnanja, ga lahko kontaktira preko e-maila ali pa obišče njegov MySpace profil. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija
27. 4. 2024
Apocalyptic Resonance Metal Night: Kalah, Inmate, Zaria
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
27. 4. 2024
RVR RIVER, Romachild
Orto Bar, Ljubljana
27. 4. 2024
Rock fešta: Einschlog, Žuta Minuta
Radenci, Stari Svet
27. 4. 2024
Local Blood, Northern Revival
Klub eMCe plac, Velenje